Heldag i Visby

Jag vaknade till en riktigt fin tisdagsmorgon med en sol som strålande från en blå himmel. Vid halvtio gick jag ut och ställde mig och väntade på bussen, för i dag hade SPF bokat in en guidad vandring på Fornsalen i Visby och klockan tolv skulle vi träffas där. Bussen jag åkte med har hållplats vid Odvalds, så jag behövde inte en gå ner till Konsum där den annars avgår ifrån.

Från busstationen i Visby gick jag Adelsgatan ner och där höll man på att sätta upp julbelysningen. Det såg lite slitet och tråkigt ut på den gatan tycker jag. Fasaderna har en massa skavanker och alla butiker som är stängda gör att det ser väldigt ödsligt ut. Lite trist att se faktiskt! 

Sen fortsatte jag ner till Almedalen och så tog jag en sväng bort till Botaniska trädgården och jag hittade faktiskt några blommor i dag också.

När jag kom fram till Fornsalen hade några redan kommit och resten droppade in efterhand. Det var inte så många som anmält sig och det var synd tycker jag, för det var en väldigt intressant guidning vi fick.

Gunnar Bäck hette vår kunniga och väldigt trevliga guide och han berättade för oss om bildstenar, Waldemar Atterdags angrepp på Gotland, fynd och samlingar från olika utgrävningar på Gotland och så skattkammaren med alla dyrbara mynt, guld och silverskatter som Gotlands bönder plöjt upp. Det är otroligt många fynd som gjorts och på Fornsalen finns bara en liten del.

När Gunnar Bäck avslutat visningen gick vi till caféet och åt lunch, en väldigt god och innehållsrik buffé och när vi sedan skiljdes åt gick jag upp till Östercentrum för att handla lite och så tog jag givetvis en sväng in på Siesta och fick mig en kopp kaffe och en fruktbakelse innan jag åkte hem och jag hade tur med bussen på hemvägen också, för den skulle fortsätta till Hemse och då stannar den här vid Odvalds.

Och out var det 8º (vi är internationella här på ön).

Dagens ordspråk:
Skjuter man ofta, så träffar man väl målet.

17 reaktioner till “Heldag i Visby

 1. Husen kanske ser slitna ut i verkligheten, men på bild är de väldigt vackra! Visby är en så idyllisk och fin gammal stad!
  Synd att inte fler hade anmält sig till den guidade visningen, sådana brukar vara jätteintressanta!
  Tur med bussen och så fick du din älsklingsbakelse till slut – vilken bra dag det blev!
  Kramar, Monica

  1. Visst är Visby en fin gammal stad, men på sina håll ser den ut att vara i behov av underhåll. På ett ställe stod det en bil från vilken man höll på att klottersanera. Somrarna sliter nog…..
   Det blev en riktigt trevlig tisdag!
   Kram

 2. Ser lite tomt ut på gatorna, men snart blir det väl full fart med den medeltida julmarknaden.
  Intressant med historia, så om jag hade bott i Visby skulle jag absolut tagit chansen att vara med där i Fornsalen. – och gått en runda i Botaniska Trädgården också. Kul att det fortfarande finns lite blommor … och att snödropparna redan blommar!
  Kram

Kommentarer är stängda.