Arkivbilder från 2006

Just nu finns det inte mycket av blomsterprakt kvar, åtminstone inte i min lilla täppa. Det enda som lyser lite glatt är en ringblomma. Annat var det den 7 november 2006, trots att vi faktiskt fick lite lätt snö bara några dagar tidigare.

Så här såg det ut på Stenstugu den 3 nov 2006
Den snön försvann dock kvickt och den 7 november har jag antecknat att det var solsken och +10º och då var jag ute med kameran och tog kort på de blommor som ännu fanns kvar.
 

Igår kväll satt jag och såg en Beckfilm och kände igen mig på ett märkligt sätt. En av de misstänkta hette Kent Svanborg och en av poliserna gick under namnet Alice Levander och det var välkända namn. Nu heter jag ju Levander, men jag hette Svanborg som ogift. Jag hade bestämt mig för att jag bara skulle se början på filmen, men jag blev sittande och såg hela trots alla reklamavbrott, så det blev verkligen senafte innan jag kom i säng, men vad gör väl det. Jag sov gott tills mobilen larmade när klockan var halvåtta och sen sov jag en halvtimme till.

I dag är det samma gråväder som den senaste tiden och bara 4-5 grader varmt. Ute i täppan är jag färdig, för igår klippte jag ner kärleksörten, men jag tror att jag ska ta och gå ut i förrådet och se om jag kan städa upp där och jag behöver ta vara på pellisarna, för det ska eventuellt bli kallt i natt, så de behöver nog få komma in i stugvärmen.

Dagens ordspråk:
När jag är mätt, så är jag trött, och när jag är hungrig, så gitter jag inte arbeta.

19 reaktioner till “Arkivbilder från 2006

 1. Det var onekligen ett lustigt sammanträffande där för namnen är ju inte så vanliga.

  Ordspråket är verkligen bra för precis så kan det vara 😀

  Kram och ha en bra torsdag!

 2. Kul med namnen … så det kan bli 🙂
  Tänk så mycket blommor som blommade i november då … här finns nästan ingenting kvar nu – bara några frusna penséer och höstastrar …
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 3. Ja, det var ju ett märkligt sammanträffande, beträffande efternamnen. Vackra namn Ingrid! Så som det såg ut hos dig i början på november 2006, så ser det ut hos oss idag! Ja, det mesta är redan borta. Nu ligger det på någon plusgrad. Lite mysigt ändå med den första snön! 🙂
  Så många fina blommor… Här finns inget sådant, bara höstplanteringar och det är förstås också fint!
  Vi tittade också på en Beck film – en utan reklamavbrott. Skönt!
  Kram Gunilla

  1. Familjen hette från början Andersson, men så tog man farmors flicknamn, som var Svanborg. Det är vackert tycker jag.
   Kram

 4. Tänk att det blommade så mycket så sent 2006! Det är ju väldigt vackert mot den vita snön! Förstår att det kändes lite märkligt med dina familjenamn i Beck-filmen! Jag kommer ihåg Alice Levander, Gunvald hade lite problem med att ha en kvinna som medarbetare…
  Bra ordspråk idag, inte utan att man känner igen sig!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Ja, visst kan det vara stor skillnad mellan åren.
   Jo Gunvald gillade inte att ha en kvinnlig medarbetare, men han ändrade nog uppfattning till slut.
   Kram

 5. Ja, det ordspråket är ju sant…
  Kommer ihåg Alice Levander, men den där Kent Svanborg har jag inget minne av. Har sett alla Beck-filmer, men allt lägger man ju inte på minnet.

  Ha en bra torsdag!
  Kram

  1. Jag tror faktiskt att jag har sett de här filmen förut också. Men när man sitter där och slappar händer det att man inte orkar leta reda på något annat att se på.
   Kram

 6. Nu äntligen har jag fått med dig på min blogglista. Har försökt så många gånger utan att lyckas. Bättre sent än aldrig. Kul med Beckfilmen och dina namn!! Så klart du var tvungen se filmen! Hoppas den var bra.
  Här har hösten kommit. I natt var det bara 19,8grader, så det var ingen tropisk natt längre. Känns bra, för vi sover bättre då. Kramar

 7. Vilken blomsterprakt det var 2006. Det variera från år ill år. Minns en julafton för ca 35 år sedan då rosorna blommade och det var 12 grader varmt. Då bodde jag i Malmö
  Kramar från oss

  1. Jag minns den julen, för då hade vi varmare än det varit på midsommarafton. Det var en riktigt usel sommar det året.
   Kramar till er!

  1. Visst var det ett konstigt sammanträffande med namnen. Svanborg är relativt ovanligt, så vem kom på att de skulle använda det?

 8. Det måste förstås innebära att Becks avsnitt här är skrivet med dig i åtanke, eller hur? Du bör kräva bra betalt för att de fått låna båda dina namn!
  Jadu…..vintern var allt bra tidig 2006. Eller rättare sagt…..vintern var sen 2006.🤓🤪
  Kram

Kommentarer är stängda.