Jag blir lika störd……

….varje gång det kommer ett meddelande från GEAB om att det är Strömlöst i Hela Gotland och i dag var det dags igen. Jag var uppe rätt tidigt, men när jag skulle koka vatten fick jag se att kokaren var väldigt kalkig, så jag satte igång med avkalkning och det tog ett tag. Precis när jag var färdig och sköljt ur den väl och fyllt på nytt vatten gick strömmen och då var klockan tjugo över åtta. Jag fick ta ett glas mjölk till frukostmackan.

Som tur är har jag min lilla radio som går på batteri när det inte finns någon el, jag har säkert hört ett tjugotal rapporter och intervjuer rörande det här avbrottet under förmiddagens gång. Det var fastlandskabeln som kopplat ner och GEAB har tydligen haft stora bekymmer med att få igång reservdriften. Vid elvatiden fick vi tillbaka elen och även däcksverkstaden där jag skulle infunnit mig klockan elva. Nu har jag fått en ny tid till 13.30.

Givetvis kom det ett nytt meddelande från GEAB när strömmen kom tillbaka Strömavbrottet inom Hela Gotland är avhjälpt.

Ute är det riktigt novemberväder med tunga moln, regnskurar och blåst och Allnakkus förslag att vi ska fira Fagavädarsdagen känns inte helt korrekt:

Under hela fagavädarsdagen är det uppehållsväder, och somliga höstar är den här dagen efterlängtad. Nu kan man göra alla utomhussysslor som har fått vänta länge, under många regniga dagar.

Dagens ordspråk:
Människor lär sig inte av andras misstag, de vill helst göra sina egna.

28 reaktioner till “Jag blir lika störd……

 1. Förstår om du blir trött och irriterad på dessa strömavbrott! Såå retligt när man precis ska göra något. Man är ju helt beroende av elen.
  Bra att du kunde få en ny tid för däcksbyte så snabbt i alla fall!
  Här ljusnar det lite nu, så kanske får vi en Fagavädarsdag? Det vore härligt!
  Visste inte att det fanns en sådan ens…
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Oj oj oj! Skogstokig är bara förnamnet på vad jag skulle bli om jag inte fick kaffe på morgonen.
  Hoppas resten av din tisdag blir bra.
  Kram

 3. Ja det var ett långt elavbrott. Är det vanligt med elavbrott på Gotland alltså?
  Tror också att om det blir elavbrott så är det enda man vill göra, kräver el.
  Kram

    1. Besvärligare förstås under den mörka årstiden. Och inte så bra om det blir ett par timmar utan el då det ska lagas mat/fikas
     Kram

 4. Så irriterande och det är dessutom inte första gången som det händer. Hoppas det blir stabilt nu framöver!

  Kram

 5. Känns som om ni haft många strömavbrott i år. Här har vi peppar peppar klarat oss rätt bra. Här är det så fint idag. 11 grader kallt men det känns inte kallt för solen skiner och det blåser ingenting och det är rimfrost som pryder allt runt omkring. Det gnistrar och glimmar när solen skiner så det är en magisk dag.

 6. Ja, så tröttsamt med upprepade strömavbrott! Det visar också hur beroende vi är av fungerande el. Vi har haft en fin november dag idag. Är precis hemkommen från en lång, skön promenad!
  Kram Gunilla

 7. Såå trist med detta evinnerliga strömavbrott, som ni drabbas av 😦 Här är det sällan avbrott i elleveransen. Då är det åska eller något dylikt. Det har det inte varit idag utan hos oss har det varit fagaväder, som jag antar är vackert väder. Solsken hela dagen idag och igår med, lite blåst från Sibirien, dvs från öster, och runt nollan.
  Kram Inger

 8. Det måste vara ett elände med alla dessa strömavbrott. Vi drabbas någon gång då och då och gnäller över det, men ni har ju det här eländet ofta förstår jag. Kram

  1. Vi har ju den där fastlandskabeln som ställer till det och under en lång period har GEAB hållet på med ombyggnationer som också ställt till det. Visst är det lite jobbigt, men blir det inte mer än ett par timmar får det väl gå an när man inte jobbar. Det är värre för butiker och industrier som får stänga ner verksamheten helt.
   Kram

 9. Jobbigt med strömavbrott … tycker det händer väldigt ofta på Gotland. Vi har en liten järnspis i köket och den är guld värd vid såna tillfällen här 🙂
  Kram

  1. På Stenstugu hade vi flera kakelugnar som vi kunde elda i, men här är man ganska ställd faktiskt. Man borde nog skaffa sig någon typ av gasolkök….
   Kram

Kommentarer är stängda.