Glad måndag 4 november

I dag är jag glad och belåten med att jag har kommit till skott och bokat julbord på Warfsholmen och alla inblandade har tackat ja. När det steget är taget känns det som om julen faktiskt närmar sig.

Den som håller i den här bloggutmaningen är bloggvännen Carita och vem som vill kan vara med och förgylla måndagen med en bild!

avdelare42

Downton Abbey, som jag var och såg igår kväll, gjorde mig också glad. Jag har ju inte sett några repriser, så det var jätteroligt att få se alla de gamla bekanta ansiktena en gång till.

Precis som igår regnar det i dag också, så jag lär nog hålla mig inomhus den här måndagen. Fast i eftermiddag väntar ett styrelsemöte med SPF, så jag blir inte hemma hela dagen, för den här gången är det vår kassör Laila som bjudit oss hem till sig.

Dagens ordspråk:
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.

31 reaktioner till “Glad måndag 4 november

  1. Det är alltid ett pyssel att hitta en dag som passar alla, för det är inte bara ett julbord som ska avätas, alla ska vi iväg på åtminstone ett till innan det blir jul.
   Kram

 1. Ett absolut sant ordspråk!
  Det ser trevligt ut där vid Warfsholmen … trevligt att alla inbjudna tackat ja också 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram

 2. En härlig måndag, känner jag! Skönt att ha bokat julbord. Jag har precis tackat ja till ett. Flera år i rad har det råkat bli på min födelsedag, så ock i år, och det känns extra roligt.
  Vacker bild! Och ordspråket anammar jag.
  Gladkram!

 3. Usch vill inte alls tänka på julen.
  Det enda positiva är att sonen i Trollhättan med familj kommer upp då.
  Kram/Kicki

 4. Vilken vacker och lugn bild! Grattis till att du har fått ihop ett passande datum och nu bokat julbord.
  Jag är belåten med att vi idag ska hämta våra nya pass, trots att vi inte alls har några resplaner. Passlösa vill vi däremot inte vara. Med ett pass har man i alla fall möjligheten att resa någonstans…
  Ha en fin höstdag även om vädret inte är det bästa!
  Kram, ❤
  Gigi 🙂

  1. Grattis till de nya passen. Klart att man måste vara redo ifall det blir något tillfälle till utflykt utanför Sveriges gränser.
   Kram

 5. Så trevligt att du har fått till ett datum, som passar alla i familjen! Det kan minsann vara knepigt och inte blir det lättare om man är så många som vi är numera! Vi ska visserligen fira jul på Schaggarp hos äldsta dottern (det blir sista julen där, dom har ju sålt), men sen ska det bestämmas om julklappar och här är många starka viljor… Nåja, det blir nog bra till slut!
  Grått här idag också och det spås regn till i eftermiddag. November…
  Hoppas att du får en trevlig eftermiddag hos kassören Laila!
  Kramar, Monica

  1. Jo, det där med julklappar ska också diskuteras. Inga julklappar brukar det bli, men trots det brukar det ligga en diger hög under julgranen.
   Kram

 6. Ett vackert ställe ni skall träffas och äta julbord på. Skall på SPF:s julfest den 29 november. Gör endast skinka och brunkål (skånsk tradition) det räcker när jag är själv.
  Ha en fin dag

  1. Jag ska på SPF:s julfest den 5/12 och den 1/12 har vår bostadsrättsförening julfest, men det brukar bara vara gröt och skinksmörgås.
   Kram

 7. Så härligt att ha ett julbord att se fram emot. Vi har bokat adventsbrunch på första advent vilket ska bli trevligt.

  Kram från ett gråmulet Skåne

  1. Ungdomarna har julbord med jobbet i slutet av november och början av december så de vill ha senare med familjen. Själv var jag inne på den 1 advent, men blev nedröstad.
   Kram

 8. Bra ordspråk. Tankeväckande.
  Ojdå, är det dags för julbord redan, det har jag inte haft en tanke på. November har ju just börjat. Men, jag vet, på vissa restauranger gäller det vara ute i god tid om man vill få plats, en given dag.
  Hoppas att din måndag blir bra.
  Kram.

 9. Mysig stämning med julbord. Däremot äter jag nästan ingenting av det sim finns där. Vet att alla brukar älska julbord – men inte jag. Dessvärre äter jag möjligen något som är det onyttigaste. 1-2 skinkskivor, 1 prinskorv. Om det finns risgrynsgröt så äter jag det också. Annars blir det inget mer. Till kaffet blir det kanske några chokladbitar.
  Men jag älskar stämningen med julbord.
  Kram

  1. Sillen och laxen då – äter du inte det? Det är nästan det bästa tycker jag. Nog är det konstigt att vi äter i stort sett samma saker jul, påsk och midsommar. Det enda speciella på julen är skinkan.
   Kram

   1. Absolut ingen sill eller lax. På familjens julmiddagar sitter jag alltid så långt som möjligt från sillätare. Sillen stinker ju! 🙃

    1. Jag har också en sån i familjen. Kristers sambo avskyr sill och ansjovis ska vi inte tala om. Jag bjöd dem på slottsstek en gång och där smaksätter man ju med lök, sirap och ansjovis och det blir väldigt gott och en fantastisk god sås. Thomas åt och stoppade i sig, men så frågade han vad jag haft i såsen som gjort den så god. Ansjovis sa jag! Jag tror inte att han har förlåtit mig ännu. 😉
     Kram

    2. Hahahaha……….! I min barndomsfamilj var det absolut jag som var den mest petiga med mat. Den nästmest petiga var pappa. Syrran var inte petig alls men har alltid totalvägrat sill, anjovis, strömming och inälvsmat.
     Som barn var det så att jag kunde sitta vid matbordet och kräkas för att det fanns något i maten jag inte kunde äta. Pappa var på samma sätt med inte med lika många ingredienser som jag. Mjölk t ex. Var så liten att jag inte minns när jag kom på att mjölk är äckligt men mamma har berättat att hon fick för sig att mjölk måste vi ha för näringen, så när hon matade mig så lurade hon i mig mjölk vilket resulterade att jag kräktes upp allt när jag väl svalt mjölken. Det här minns jag inte eftersom jag var så liten, men jag har aldrig kunnat svälja mjölk. Om mjölk ingått i maträtten har det däremot fungerat. Som i någon sås. Hemlagad risgrynsgröt. Tror den tillagas med mjölk. Det gick bra. Men mjölk tillsammans med gröten var otänkbart.
     Kram

 10. Julbord är gott! Minst tre har jag i sikte. Ett med min son, ett med förtroendevalda och personal i kyrkan och förhoppningsvis ska frudin (Susanne) och jag kunna fortsätta vår tradition med IKEA:s julbord.
  Ha en fin kväll!
  Kram

 11. Kul att samla familjen/släkten och äta tillsammans. Vackert ställe du valt!
  Julbord hoppar jag gärna över numera. Gillar mat i alla former, men allt på en gång blir för häftigt tycker jag. Njuter en rätt i sänder.

  1. Ja, inte mår man helt bra om man stoppar i sig för mycket i en salig blandning. Man får ta det lite försiktigt och välja ut det man gillar bäst.
   Kram

 12. Så roligt att du tyckte om filmen om Downton Abbey! Skulle mycket väl kunna se den igen! Så julbord är bokat. Låter trevligt och något att se fram emot! Vi har inte riktigt kommit så långt… först har vi tre födelsedagsbarn i november och först ut är jag! November brukar därför passera fort!
  Kram Gunilla

Kommentarsfältet är stängt.