Alla själars dag

Ännu har jag inte anpassat mig helt till normaltiden, för jag vaknar onödigt tidigt, men det rättar väl till sig. I dag trodde jag egentligen att jag kommit upp väldigt tidigt för det var så mörkt, men klockan var bara halvåtta, fast molnen ligger som ett tjockt lock över ön och det småregnar då och då, så det var väl inte så konstigt.

På förmiddagen var jag uppe på Stenstugu och hämtade mina vinterhjul som ska få nya däck på tisdag och efter lunchen, en repris från gårdagen, gick jag ut på en promenad och tog den vanliga Klinterundan. Den är cirka 3 km och det är ganska lagom tycker jag. Sista biten regnade det en aning, så när jag kom hem fick jag föna till håret lite.

Den här tobaksplantan utanför biblioteksdörren tycks ha blivit perenn, för den har stått där i flera år nu med rötterna nere mellan trottoaren och väggen. Eller det är väl kanske så att den fröar av sig, så det blir nya plantor till våren. Ännu har den några blommor kvar och ser rätt fräsch ut trots att vi haft några frostnätter.

Den här trevägskorsningen Donnersgatan/Södra Kustvägen/Norra Kustvägen, kallades förr för Kröken, jag undrar om det är någon som säger det i dag?

Dagens ordspråk:
Det är bättre att lära något gott av den sämste, än att lära något dåligt av den bäste.

22 reaktioner till “Alla själars dag

 1. Ordspråket var ju fiffigt, aldrig hört, men förstår 😀
  Ja, en gråmulen småregnig dag idag. Ser att det börjat blåsa också. En riktig ruggig dag som gjord för stugvärmen (fast den är skral).
  Söndagskram!

 2. Vilken fin promenadväg du har, det ser så trevligt ut i Klintehamn! Vackra gamla hus och fina trädgårdar!
  Mulet och lätt duggregn här idag också, har bara varit ute i trädgården en stund.
  Ha en skön söndagskväll, kramar, Monica

 3. Jag vaknar också onödigt tidigt vilket är lite onödigt men samtidigt så behöver Miss T gå ut så det är väl bara att acceptera. Här är det gråmulet igen men ganska så milt i alla fall. På fredag får vår bil vinterskor.

  Kram och god kväll!

 4. Det ordspråket har jag inte hört tidigare,men känns bra att säga. Det är en bra tur du går. Vi tar också några rundor under dagen. I går var det för varmt , men vi behövde fylla på med mat, så vi gick iväg tidigt. Det blev 33 grader och det är inte skönt. Idag är det 6 grader svalare och det passar mig bättre!

 5. Roligt med den där tobaksplantan. Maken fick sibirisk ärtbuske på Linnés Hammarby för många år sen, och vi planterade den ordentligt i rabatten, men där trivdes den tydligen inte utan fröade av sig till kanten av stora trappan och där växte den i stället.

  1. Det är inte alltid det man tror är idealiska förhållanden som får växter att trivas. Det kan bli för mycket av det goda ibland.

  1. På somrarna är det enormt vackert med alla rosor i Visby och man fattar inte var de får näring från där det stor i ett litet hål i trottoaren bara.
   Kram

 6. Slås av vilket avlångt land vi har. Hos dig blommar det fortfarande lite och här är det 13 grader kallt och sjön har frusit till för andra gången men nu blåser den nog inte upp för isen är rätt tjock. Nu hoppas jag bara att snön dröjer. Idag är det klart så ingen snö lär väl komma idag i alla fall

 7. Det tar tid för mig också att ställa om till normaltiden. Vaknar kl 6 i.s.f. 7, somnar jag då om så är det ett helsicke att ta sig upp halv 8.
  Kallt i morse med dryga 6-, ska nog beställa tid för vinterdäcken nu. Dom förvaras på en däckfirma, då vi varken har plats i bilen eller garaget.
  Kram/Kicki

  1. Jag har ju mina på Stenstugu och Bosse hjälper mig byta, så jag har inga större bekymmer på den biten i alla fall. Travarna med hjul är verkligen imponerande för många bilar blir det numera……..
   Kram

Kommentarer är stängda.