Alla helgons dag

Det har varit en mulen och småregnig dag, men vindstilla och ganska varmt. Vi har i alla fall haft en 6-7 grader och det får man väl vara nöjd med.

Jag hörde på radion i morse att man räknar med att ca 4 milj svenskar varit på kyrkogårdsbesök i dag och bland dem var Krister o Thomas ute på sin vanliga kyrkogårdsrunda den här dagen och när det varit i Fröjel och på Klinte kyrkogårdar gjorde de ett lunchstopp här hos mig.

Jag fick en vacker höstplantering i present och bjöd på dillkött på lamm och som efterrätt hade jag gjort en äppelkaka med vaniljsås. Sen satt vi och pratade och drack en kopp kaffe innan de fortsatte sin runda och nästa stopp för deras del var Norra kyrkogården i Visby. När de lämnade Odvalds åkte jag till ”mina” kyrkogårdar  och tände ljusen i gravlyktorna, som jag satt dit tillsammans med vinterprydnader tidigare i veckan.

Nu är klockan bara halvfem och det är alldeles beckmörkt ute, men det är väl det disiga vädret som gör det.

Dagens ordspråk:
Det är bättre att vara borta och längta hem än att sitta hemma och längta bort.

Trevlig kväll!

21 reaktioner till “Alla helgons dag

 1. Dagens ordspråk stämmer verkligen! Och tur är väl det!
  Så trevligt att få kärt besök på lunch en sådan här disig och mörk dag. Och vilken god lunch eller snarare middag du bjöd på! Där hade jag gärna varit med!
  Här har det regnat hela dagen och vi har haft lamporna tända inomhus ända sen i morse. Nu håller jag på att steka en kalvstek i gryta, det ska bli gott!
  Ha en skön kväll, kramar, Monica

  1. De gillar dillkött, så jag visste att det skulle bli uppskattat.
   Kalvstek låter väldigt gott det också!
   Ha en skön kväll.
   Kram

 2. Så fint du håller det på gravarna året runt.
  Jag är nöjd med att vi inte har nån grav att sköta, alla dessutom långt borta.
  Därför är jag glad att mamma valde minneslund.
  Kram/Kicki

  1. Det ville ju egentligen Åke också. Han ville inte att någon skulle ha besvär med gravskötsel efter honom, men han fick inte som han ville….
   Kram

 3. Så fint på gravarna … själv har jag alla mina nära i minneslund … där är också fint nu med alla ljus.
  Trevligt med lunchgäster! Dillkött är såå gott! Jag brukar göra det på kyckling och det funkar också bra 🙂
  Ett klokt ordspråk!
  Kram

  1. Det är alltid trevligt att få laga något gott och äta tillsammans. Det är lite trist att alltid sitta ensam vid bordet.
   Ha en skön söndag!
   Krm

 4. Så trevligt med sällskap till lunch. Hade min son här en stund, men han nöjde sig med en kopp kaffe medan han ”pillade” med den där serverflytten som skulle göras med bilderna. Jag hade verkligen ingen aning om hur man loggar in i sitt konto på servern hos webbhotellet. Men det visste han. Men vi var rätt överens om att det var fräckt att tycka att jag skulle lösa problem som orsakats av dem. Nu får de ta tag i de problem som återstår.

  Jag hade ju tänkt mig en hemmadag, men kom på att jag dels glömt att jag lovat gå på körens konsert i Kista kyrka, dels snubblade över att det var bokrelease för boken jag hämtade ut i fredags. Kom sedan på att jag ätit två smörgåsar till frukost och verkligen behövde äta så det blev middag på Vapiano.

  Ha en fin och skön söndag!
  Kram

  1. Det är bra att man har yngre generationer att vända sig till när tekniken övergår ens förstånd. Jag använder one.com och därifrån har jag fått god hjälp när det strulat.
   Klokt att du gick ut och åt en ordentlig middag!
   Ha en fin söndag du också!
   Kram

 5. Så kloka ord där för visst är det så.
  Fint blev det på kyrkogårdarna och trevligt sällskap fick du också. Maten lät dessutom väldigt god måste jag säga. Dillkött har jag inte ätit på evigheter men när jag gick i skolan fick vi det ofta. Det är nog en maträtt som håller på att falla i glömska…

  Kram och ha en bra söndag!

  1. Krister säger att när han talar om på jobbet att han ska, eller har varit, hos mamma och fått dillkött, så stönar arbetskamraterna av avundsjuka och genast utbryter diskussion om hur man lagar till det och vad man ska ha för sorts kött.
   Kram

 6. Dillkött är supergott! Lite för varmt för långkok här, men det blir lite längre fram. Bra ordspråk! Jag brukar säga att: Hemma är där jag är!

Kommentarer är stängda.