Förmiddagspromenad med Fridolf

Matte har åkt till Stockholm och husse jobbar, då får farmor ta vid. Det är lite grått i dag, men ganska hyfsat ändå, så när jag pysslat färdigt här hemma åkte jag till Sicklings och gick en promenad med Fridolf. Han var nog måttligt intresserad egentligen, för han ville nog helst vara hemma i fall matte skulle komma tillbaka. Väl hemma på Sicklings igen for han runt och busade en stund tills han fick lite godis, gick och drack lite vatten och sen la han sig ute i farstun och väntade igen.

Nu har han och husse varit här hos mig en stund och husse har satt in en dörrkikare i min ytterdörr. Jag kan inte se vem det är som står utanför dörren varken från köksfönstret eller genom dörrens råglasruta. Nu känns det bra att veta att jag kan spana in vem det är som ringer på dörren och avgöra om jag ska öppna eller inte.

Ha en skön fredagskväll!

25 reaktioner till “Förmiddagspromenad med Fridolf

 1. Fridolf är så fin. Men klart han väntar på matte.
  Dörrögon är verkligen bra. Har nog haft det på de flesta ställen jag bott.
  Ha en fortsatt fin fredag!
  Kram

 2. Så fin Fridolf är och säkert uppskattade han promenaden.
  Så bra att du har fått insatt ett dörröga för man vill veta vem man öppnar för.

  Kram och god kväll!

 3. Vilken tur att ”Farmor” kan rycka in när både matte och husse är upptagna!
  Här blev det lite trädgårdsarbete efter städningen idag. Lite grått och trist väder men 8-10 grader varmt.
  Så bra med en dörrkikare! Här behövs ingen sådan, vi har så mycket vinklar och vrår på vårt hus att vi lätt ser vem som står utanför.
  Ha en skön kväll, kramar, Monica

  1. På Stenstugu hade vi en vanlig glasruta i dörren, så där var det inga problem. Det känns bra att ha fått den här dörrkikaren insatt.
   Ha en fin kväll du också!
   Kram

 4. Så fint sällskap du fick på promenaden. Det är bra att se vem som ringer på innan man öppnar.
  Minton skickar puss

 5. Det var på tiden att du skaffade dig ett titthål, jag öppnar aldrig om jag inte kan se vem som ringer på!
  Hoppas att du får en trevlig ”dubbelhelg” och att du inte fryser på kyrkogårds besöket!
  KLEM 😍❤️😍

  1. Jag har ju tänkt på det länge, men det ska bli av också.
   Ni ska väl också på kyrkogårdsbesök antar jag. Ha en fin helg! 💕

 6. Det är bra att kunna se vem det är som man öppnar för, det kan ju vara helt fel person! 😦
  När vi bott här bara nåt år så var det tre underliga figurer som åkte omkring i området. Bl.a. så var dom hos bonden som vi köpte huset av och då körde dom in på hans gårdsplan och så klev dom ur bilen alla tre. Men när dom såg att hans medarbetare tittade ut genom en ladugårdsdörr, hoppade dom in i bilen direkt. 🙂 Sen var dom hos fler, men då skickade dom bara fram den yngsta och ynkligaste med ett handskrivet brev där dom tiggde… 😦 😦
  Vi blev förvarnade av Erik, vår hustomte då, så när dom kom hit så såg jag till att Penny skällde och så ropade jag på Rolle – sen frågade jag genom dörren vad killen ville. Då drog han…..så man undrar ju!?
  KRAM/Susie

  1. Men vilka konstiga typer! Det låter ju riktigt otäckt. Det blir nog bra att jag kan kolla vem det är som ringer på dörren innan jag öppnar.
   Kram

 7. Så fin promenad han fick! Vi har också dörrkikare, i den här lägenheten hade man en mer avancerad med ett litet lock över, men jag har tejpat upp det mot dörren för jag tycker om att få in solstrålen på morgonen.

 8. Trevligt promenadsällskap du fick! Så fin han är lille Fridolf och fina höstbilder blev det också!
  Så bra att ha ett titthål i dörren!
  Ha en fortsättning på helgen!

 9. En sån där dörrkikare har jag alltid varit nyfiken på. Men kunde aldrig titta i en sån när jag var hemma hos folk som har sådan…….jag nådde inte upp. Men när jag köpte den här lägenheten satt titthålet så pass lågt att jag måste böja mig ner en aning för att se. Tanten som bodde här före mig måste ha varit väldigt kort.
  Kram

  1. Jag är ju inte så lång, men satte ögat lite högt i alla fall. Man får sträcka upp sig en aning och det skadar inte.
   Kram

 10. Jag har haft titthål i många år och det är toppen.
  Vilken fin vovve Fridolf är och som troget väntar på matte 😀 Min äldsta dotter har en Molly och där är dottern nr 1 i flocken. Molly ligger och spanar i soffan ända tills dottern är hemma.
  Lördagskram!

  1. Fridolf är otroligt fäst vid sin matte. Om hon är bortrest gör han inte annan än ligger och väntar och det hjälper inte att husse kommer hem. Han blir givetvis väldigt glad, men bara en liten stund.
   Kram

 11. Ja, han är då en riktig ”mammagris” Fridolf. Lite jobbigt för honom att inte kunna koppla av när hon är borta. Men ändå tur att du kan ställa upp som hundvakt när det behövs.
  Kram/Kicki

  1. Han är ju så gullig lille Fridolf, men det är en riktig mes. Här vill han inte vara, så jag föredrar att vara hemma hos honom där han känner sig trygg.
   Kram

Kommentarer är stängda.