Glad måndag 28 oktober – Bekymmer

Det har varit en solig och fin måndagsmorgon och det får man ju vara glad över. En reporter på P4 Gotland kallade dagens väder för regnlucka, för nu regnar det titt och tätt och det ser ut som om luckan kommer att stängas till i eftermiddag igen.

Den som håller i den här bloggutmaningen är bloggvännen Carita och vem som vill kan vara med och förgylla måndagen med en bild!

Regnlucka

Annars är det en del som bekymrar mig och i natt har jag inte sovit mycket, för jag har legat och grubblat på hur jag ska göra med Golfen. Nu är det ett framdäck som läcker och igår när Claudio kollade det låg det bara på 1,5 bar. Han fyllde på och nu har jag varit en vända till återvinningen för att kolla läget och det verkar hålla. Jag kunde i alla fall inte upptäcka något konstig och jag hoppas verkligen att det ska fungera, för i eftermiddag ska jag till Hemse vårdcentral och gräma mig över min usla hörsel.

Jag gillar min bil och uppskattar friheten i att kunna sätta mig och köra vart jag vill, när jag vill, men den är samtidigt en ständig källa till oro. När jag kommer ut i garaget går jag runt den och tittar på däcken för att se att inget är platt och när jag sedan kör iväg sitter jag på helspänn och kollar att inga varningslampor lyser och lyssnar efter missljud.

Jag saknar Åke, som alltid skötte allting med bilen och ångrar att jag drev med honom ibland när jag tyckte att kontrollen av däck,  olja och kylarvätska gick till överdrift. Innan jag började jobba i Visby var jag inte i stan så ofta, men om jag talade om att jag skulle åka dit av någon anledning sa han ofta: ”Då får du vänta till jag varit och bytt olja på motorn först.”

Dagens ordspråk:
I det lugnaste vattnet går de största fiskarna.

Ha en riktigt Glad måndag!

28 reaktioner till “Glad måndag 28 oktober – Bekymmer

 1. Visst är det en frihet att ha tillgång till bil och man vill verkligen att den ska rulla på utan problem. Medaljens baksida är väl att de är dyra i drift men utan skulle jag inte vilja vara. Hoppas att däcket behåller luften nu.

  Kram och glad måndag!

 2. Vad tråkigt att du känner dig bekymrad över bilen, men det är ju så det är. Man blir beroende av att ha tillgång till en bil som fungerar och som snällt tar en dit man vill, när man vill.
  Vi sålde vår bil i våras och åker numera färdtjänst. Det fungerar riktigt bra och chaufförerna är så vänliga och hjälpsamma – men visst saknar vi möjligheten att åka iväg helt spontant. Det här kräver en helt annan planering. I morse kände jag mig dock väldigt nöjd, när jag såg andra stå och skrapa frost från sina bilrutor…
  Kanske behöver du bara köpa ett par nya däck för att din bil ska fungera bra igen.
  Hur som helst, önskar jag dig en bra dag!
  Kram,
  Gigi

  1. Jag behöver nog köpa både nya vinterdäck och sommardäck. De är gamla så det är nog dags snart. Få se vad de säger på verkstaden.
   Jag kör ju inte så mycket, för så fort det fungerar med buss tar jag hellre den.
   Tack för din kommentar Gig och ha det så gott! Kram

  1. Bilar det är minsann riktiga sparbössor och börjar man reparera på dem får man hålla på.
   Kram och tack för ditt initiativ till den här trevliga utmaningen.
   Kram

 3. Inget kul när bilen strular. Hoppas det räcker med däcksbyte. Bytte bil i fjor så nu skall det förhoppningsvis inte vara några större problem. Bor man utanför stan och har dåliga bussförbindelser är det ett måste.
  Soliga Kramar

  1. Med Visby har vi väldigt bra bussförbindelse som jag använder så fort det är praktiskt möjligt.
   Jag kan skicka soliga kramar jag också, för ännu är inte regnluckan stängd.

 4. Ja, visst är man beroende av bilen, även om vi inte alls kör så mycket som förr. Här är det maken, som sköter allt som har med bilen att göra, jag har aldrig satt mig in i det. Dumt, men så är det. Så bilen är inget bekymmer för mig!
  Din Åke var en väldigt omtänksam man, som ville att bilen skulle vara i topptrim när du skulle ha den!
  Ha en skön måndagseftermiddag och kväll, kram, Monica

  1. Jag känner mig ju lite tafatt när det gäller bilvård, men det får bli som det kan.
   Ha det så gott du också!
   Kram

 5. Jag har på sista tiden alltid oroat mig för min gamla bil och det värsta var att hastighetsmätaren och helljuset inte fungerade som det skulle. Att bli utan helljus i mörkret där älgarna hoppar över vägen allt som oftast är en fasa så jag undviker att köra . Nu när Kinabror åker till Skåne och blir borta ända till februari så har jag känt mig orolig. Jag måste ju köra bil så när jag fick tag i den här nyare bilen så känns det bra även om jag inte lärt mig alla finesser och grejor på den ännu men det blir väl lite eftersom. Om jag inte behövde ha bilden skulle jag tjäna så mycket pengar på det så jag skulle ha råd att åka utomlands men jag måste ju ha den. Finns inga alternativ när det inte går några bussar här.

  1. Jag kan dock ta mig med buss mellan Klintehamn och Visby, men det är ju mycket annat som är svårt om man inte har bil så jag får väl skaffa nya däck om det här inte går att laga.

 6. Förstår din oro med bilen … har lite gnagande oro över vår gamla skrutt också. Ska lämna in den nästa vecka för ett konstigt ljud som dykt upp. Har 4 km till bussen och den går bara en tur på morgonen och en på e.m. …
  Hoppas du slipper vidare däckproblem …
  Kram

  1. Visby-Klintehamn har fina bussförbindelser och jag har inte alls långt till busshållplatsen, men det är ju andra ställen man vill till än Visby. Kunna åka till kyrkogårdarna t ex.
   Kram

 7. Förstår dig och det var detsamma här, saknade min Sigge fixare. Men jag gav mig 17 på att hålla den fina pärlan i trim men det kostade många sköna slantar.
  Dock var det synen som satte stopp för det hela.
  Hoppas innerligt du får ordning på bilen! Det är ju en frihet.
  Glad måndagskram 😀

 8. Bilar ska fungera, så känns det bara. Men bevisligen gör de inte alltid det och då kan det både kosta och bli besvärligt.
  Förstår hur du känner då du tänker på hur din kära Åke kunde greja och hålla iordning på bilar.
  Vi bor ju så pass bra till med kommunikationer, men ändå är det bra med bil ibland och jag skulle sakna den om den inte fanns där, fast det kostar.
  Hoppas nu att den håller och sköter sig fint.
  Fin bild på regnluckan.
  Kram!

  1. Det är med bilar som datorer, de är väldigt bra när de fungerar. 😉
   Jag lär väl få byta däck så att bilen rullar ett tag till.
   Kram

 9. Visst är det en frihet med en egen bil – att ”bara åka iväg”, när man vill och när ärenden ska uträttas. Men en bil som med det mesta annat som man äger, kräver underhåll och prylarna går sönder! Om bilen är ok, för övrigt, ska du nog byta däck, för att slippa det bekymret. Vore ju dumt om däck är tomt och du verkligen måste iväg.
  Mitt bekymmer är att jag kör så lite och har blivit lite ”osäker”. Vill helst inte köra, men gör det ändå ibland, för det är ju så dumt att vara beroende av maken till exempel. men jag åka gärna buss – tycker det är avkopplande!
  igår och idag har vi haft fint höstväder. Ljuvligt! Det verkar som om det håller i sig en dag till! 🙂
  Kramar Gunilla

  1. Jo, jag ska byta däck och det är nog dags att byta både sommar- och vinterdäck. Bilen blir 20 år i maj, så den börjar bli sliten. En och annan parkeringsskada skulle behöva åtgärdas också och en ordentligt invändig renovering.
   Åke slutade att köra de sista åren, men tyckte mycket om att åka bil, så det blev några mil för min del, även om vi aldrig var på fastlandet.
   Jag gillar bilen och den frihet den ger, men är inte speciellt förtjust i att köra med allt vad det medför. Det finns för- och nackdelar med allting.
   Vi fick faktiskt fint väder hela dagen i dag, så P4 Gotland hade fel, det var inte bara en regnlucka.
   Kram

 10. Min man skötte alltid bilarna, dvs han körde dem till vår samvetsgranna och billiga reparatör, men sen säckade reparatören ihop och maken blev sjuk, så numer kör jag den till verkstad när jag behöver hjälp. Inte särskilt billigt, men det fungerar bra.

 11. Regnlucka. Vilket spännande ord!
  Vi har också haft en regnlucka idag. Men et var säkert bara en parentes.
  Ha en fortsatt bra kväll!
  Kram

 12. En bil är en slags låda man kan köra. Den SKA bara fungera alltid, och man ska aldrig behöva fixa och dona med den. Så ville jag alltid ha det så länge jag hade bil.
  Bil är tråkigt att hålla på med. Bil kostar alltid vilket också är tråkigt.
  Nu hoppas jag att du har sagt till den skarpen att den ska sköta sig och hota den med att pressa ihop den till en konservburk på bilskroten om den inte sköter sig!
  Kram

   1. Det är minsann inte alltid de lyder……….tyvärr! Men som sagt ……. hota den med att hamna som en konservburk någonstans!
    Kram

Kommentarer är stängda.