Höstvackert och Årdflaug

I morse var solen framme och visade sig ett tag, men sen blev det riktigt molnigt, men jag gick ut på en förmiddagspromenad i alla fall. Turen gick via Vallekvior – Gamla Järnvägen – Banvallsvägen – Konsum – Torget och så Åbrovägen hem.

Nu är jag hemma igen, molnen börjar lätta och det kanske blir lite sol i eftermiddag i alla fall.

I dag är det enligt Allnakku Årdflauges dag.
Förut använde man det nygutniska ordet när man menade fax, men nu har det fått en ny betydelse;  nu använder man årdflaug när man menar sms. Ungdomar av idag har väl knappast sett en fax, men hur orden flyger iväg från den ena mobilen till den andra känner de mer än väl till.

Dagens ordspråk:
Den som köper allt han ser, han får gråta, när andra ler.

20 reaktioner till “Höstvackert och Årdflaug

 1. Härliga bilder från din promenad. Här är det soligt och riktigt varmt så det blev en fin långrunda med hundarna. Det är man inte bortskämd med för det har regnat väldigt mycket den senaste tiden.

  Kram och fortsatt fin lördag!

 2. Vilken vacker promenadväg du tog! Jag älskar de varma höstfärgerna! Men den turkosa plastpåsen var ingen prydnad…
  Här är det lätt soldis idag och 15 grader varmt, så jag har varit ute och klippt gräs tills batteriet i gräsklipparen tog slut. jag kör med uppsamlare, så blir man av med lite löv samtidigt. Nu ska vi strax gå på kaffekalas på Schaggarp; äldsta dottern fyllde år igår!
  Ha en fin lördagskväll, kram, Monica

  1. Jag har också klippt mina gräsmattor i dag och rensat upp den sista rabatten, så höstbruket är avklarat.
   Ha det så trevligt på Schaggarp!
   Kram

 3. Vilka vackra höstbilder!
  Det är fint nu innan löven faller. Här har vi t.o.m. lite sol idag och 11 plusgrader.
  Kram/Kicki

  1. Vi har lite blåst i dag, så nu ramlar löven av, men det blev en riktigt skön eftermiddag, som jag använde till gräsklippning och sista röjningen. Nu är höstbruket klart för min del.
   Kram

   1. Ja det blev det verkligen. Lite kallt kanske för dom som skulle bada. De hade tänkt sug simma i den vanliga poolen, men det var för kallt.
    Ett riktigt mysigt 3-årskalas inomhus!
    Kram

    1. Ja när dom väl kommit ner i bubblet var det väldigt varmt och bekvämt. Lite jobbigt förstås när de skulle upp ifrån det 39-gradiga bubblande vattnet till 12 grader…..! Brrr! Men dom har provat på värre. Då de var där en iskall vintermarsdag med åtskilliga minusgrader i luften! Då frös de till is på vägen från ytterdörren till jacuzzin och åter! Mina söner vrålade ett smärtsamt/njutningsfullt vrål på vägen ner och upp ur jacuzzin en isande kall marskväll. Sittande i bubblet skjutande en flytbricka emellan sig med plastglas med alkoholfritt bubbel, mellan brorsorna och mina barnbarn……medan deras hårtoppar över vattenytan frös till is. Och deras vrål då de tog sig ur den tempererade poolen i närmare -20 grader in till huset! Glädjefyllt för farmor/mamma jag.
     Familjen här badar här året om. I stort sett dagligen. Så lillkillen är också van att vara riktigt varm av det bubblande vattnet men ha istappar i håret om han tillräckligt länge håller huvudet över vattenytan.
     Deras vanliga pool är såklart urläcker. Men den är ganska dyr att värma upp. Så idag var det bara 12 grader i vattnet eftersom de inte värmer upp den nu. Killarna ville inte bada/simma i det 12-gradiga vattnet, så nu kommer de att tömma poolen.

 4. Fin promenadväg och fina bilder!
  Kul att du visar lite gotländska ord … och tur du översätter dem 🙂
  Efter en regnig morgon är det nu uppehåll här … så det blir nog en promenad även idag 🙂
  Ha en fin söndag!
  Kram

 5. Årdflaug låter mycket roligare än sms. Du har mycket vackert att titta på när du är ute och promenerar. Jag är helt ense med dig i förra inlägget. Det kryper i hela kroppen när jag ser hur språket misshandlas. Det är inblandning av engelsk grammatik också inte bara av glosor. Hur ska det sluta? Kram

  1. Ja, hur ska det sluta. Språket utvecklas och förändras precis som allt annat i samhället, så det är väl bara att vänja sig.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.