Söndagslunch på La Spelonca

Det är soligt och varmt i dag också och förmiddagen tillbringade jag i skuggan under en palm ute i trädgården där jag låg och läste om Emma, mamman från Arboga som fick sina barn mördade och som själv höll på att stryka med av sina skador när en galen tyska löpte amok i ett svartsjukedåd. En ruskig historia!

Lunch hade jag
bestämt mig för att jag skulle äta på La Spelonca, så vid halvettiden snyggade jag till mig och gick i väg till Recanati.

Bacchus passerar man på väg dit
Och den här tog sig en siesta

Ravioli al pistaccio
Eva hade rekommenderat den här raviolin och den var verkligen god, men oj så mätt jag blev och jag blev tyvärr tvungen att lämna lite kvar på tallriken, men en kopp espresso senare var jag på väg tillbaka till Villa Giardini igen.

Det finns inte så mycket blommande bouganvillea just nu, men några går jag förbi på vägen hem
Hibiscusi alla färger och former blommar överallt
Här med dubbla blommor som nästan ser ut som rosor

Nu är det snart bara en dag kvar på den här semestern. Jag fick just ett meddelande från Tui att bussen kommer och hämtar oss 6.55 på tisdag morgon. De här dagarna har verkligen gått fort och även om jag inte har gjort något speciellt har det varit väldigt trevligt med ett ombyte i vardagslunken.

Ha en skön fortsättning på söndagen!

21 reaktioner till “Söndagslunch på La Spelonca

 1. Du verkar verkligen ha haft en strålande trevlig semester! Det måste vara extra roligt att du känner folk i affärer och restauranger så väl! Och så träffar du på gotlänningar lite här och där!
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

 2. Så fort tiden har gått! Den maten lät otroligt god så det var nog ett bra tips från Eva.

  Kram och njut nu av sluttampen på semestern!

 3. Så vackra hibiskusarna är! Tänk ändå vad en vecka går snabbt, men det verkar som du haft en lyckad semester. Kram

 4. Men det är väl det som är en riktigt mysigt avkoppling på resa….att just inte göra någonting. Fast så är det ju ändå inte. Du har promenerat och sett dig omkring. Ätit gott. Träffat gotlänningar du inte kände innan resan, njutit av värmen och blomster. En lisa för själen helt enkelt!
  Den där boken läste jag för många år sedan. Mådde verkligen illa av att läsa den. Så hemskt. Men har aldrig förstått mig på hur hon som förälder reagerade…….
  Njut nu av sista dagen du har där den här gången.
  Kram

  1. Jag hade funderingar på att åka med på någon utflykt, men jag har ju varit på allihop redan. Nej det fick bli en lugn och avkopplande vecka och det ångrar jag inte.
   Kram

 5. Det enda jag kan skryta med är att min boganvilja blommar för fullt i fönstret. Annars så är det vitt av rimfrost på marken och snön närmar sig med stormsteg

  1. Det låter ruskigt, att vintern nalkas menar jag. Vi får väl se hur det känns på Gotland i morgon eftermiddag.
   Kram

 6. Det är trevligt att ha semester, uppleva något nytt och koppla av.
  Härlig katt som verkligen kan konsten att koppla av.
  Har de skrivit en bok om ”Arboga mordet”, det var snabbt. Tycker att det nyligen har hänt. Men det ska alltid försökas göra pengar av allt. Jag tror att jag skulle tycka att den var för ruskig att läsa, eftersom det är sant.
  Fina bilder har du tagit.
  Så mycket och vackert det blommar där.
  Ha det fortsatt fint.
  Kram.

 7. Kul att du träffade några trevliga gotlänningar som du kunde äta en trevlig middag med. Och idag blir det kanske nåt extra kul nu när du skall åka hem i morgon!?
  Ha det – som norrmännen säger/Susie

 8. Bacchus var en fin en 😀
  Ja, ruskigt det där från Arboga – har sett flera tv-dokumentärer (eller ja, brottsjuornalen eller Svenska brott, tror jag det var) om det ruskiga fallet. Fint att det klarades upp. Och att mamman klarade sig och orkar vidare, trots förlusten av barnen 😦

Kommentarer är stängda.