Man kan inte snurra i en trikåsärk

-2º var det i morse, men med solens hjälp var det trots allt ganska skönt på min uteplats på morgonen. Jag tog med mig kaffekoppen dit och passade på att vässa klorna på samma gång. Det är ju onödigt att ha nageldammet yrande inomhus.

Jag kunde givetvis inte låta bli att vara ute och röja igår när det var så vackert väder, så dahliorna rök, men bara de svartbrända stänglarna. Knölarna ska jag ta vara på lite senare. Det gick geswindt och utan att ryggen protesterade allt för mycket.

Begoniorna och astrarna tog jag också bort, gödslade och grävde rabatten och satte ner lökarna som jag tog vara på i våras. För att reta katterna har jag lagt odlingsväv över rabatten, för de har en konstig uppfattning om vart tulpaner ska odlas och sprätter upp dem på gräsmattan om de har en chans. När jag tagit ner Klockrakan, ska jag lägga jag över armeringsgallret i stället. Just nu använder jag det som spaljé.

Det var en jättetrevlig kväll igår tillsammans med barn och barnbarn och alla hundarna. Krister och Thomas kom och hämtade mig, så jag kunde dessutom få mig ett glas vin och Eva hade lagat massor av mat:

Middagen inleddes med mingel och ett bord fyllt av ”smågodis”.
Tyvärr klantade jag mig och hade någon konstig inställning på mobilen, så korten jag tog blev jättedåliga och konstiga i färgerna.

Medan vi satt i vardagsrummet och åt och drack och minglade, bar Eva in varmrätten i salen och hon hade gjort tre olika sorters involtini (rullader) och till det fick vi en härlig potatisgratäng.

Födelsedagsbarnet hade tre ljus i tårtan.

Jag kom hem vid halvtio-tiden och då satte jag mig och såg på Shetland och sen gick jag och la mig. Som så ofta när jag varit borta och fått mycket att tänka på, svek mig sömnen och till slut började jag snurra. Jag brukar nästan alltid ha ett nattlinne av nylon/silke som gör att man glider runt i sängen lätt och behändigt, men igår hade jag ett trikålinne och då blir det jättejobbigt. Man måste liksom lyfta runt kroppen för att kunna vända sig, så vid tvåtiden gick jag upp och bytte och sen somnade jag efter några snurrar till.

Nu ska jag åka till kyrkogårdarna och kolla läget på gravarna. Jag måste kolla hur stor skada frosten har gjort där och om det kan se ut som det gör eller om jag måste skaffa nya plantor i morgon.

Dagens ordspråk:
Det lönar inte mödan att leta efter korven i hundkojan.

23 reaktioner till “Man kan inte snurra i en trikåsärk

 1. Vilket trevligt firande av barnbarnet och så mycket gott ni fick att äta! Kalas är trevliga 😀

  Kram och ha en fin söndag!

 2. Trevligt med släkten igår. Och nu har du både ”surridurrat” och ”sNurridurrat”
  Fniss, visste jag inte att katterna har synpunkter på var tulpanlökarna ska sitta. Däremot har jag hört talas om att rådjuren inte äter tulpaner. Det är en skröna. Då vi bodde i huset käkade rådjuren upp våra tulpaner.
  Kram

   1. Påskliljorna åt dom faktiskt inte. Men det sades att de inte äter gula tulpaner heller. Skitsnack. Till slut åt de också upp den stora rododenronbusken vi hade. Den var min stolthet eftersom de alltid lät den vara ifred. Tills den efter flera år vuxit sig riktigt stor och maffig.
    Jag vill inte döda djur……men önskade vi haft en jägare på plats då! Var vi ute på altanen t ex och visslade, hojtade och klappade i händerna då de var inne på tomten inom synhåll, och käkade, så lyfte de lite på huvudet och tittade, fortsatte att käka. Fick man ner ifrån altanen så lyfte de på huvudet igen, och höll koll. Då man var ca 2 meter ifrån dem makade de sig iväg i lugnt takt. Skickade jag ut hundarna så sprang dom iväg.
    Pappa som var hemma hos oss en gång och plockade blåbär kom så nära rådjuren, men dom såg honom tydligen inte som ett hot, utan fortsatte käka – till pappa daskade till det närmsta rådjuret på rumpan och sa ”här ska du inte vara” med högröst. Då blev det full fart på dem.
    Det är helt fel då vilda djur inte är tillräckligt rädda.
    Kram

    1. Här på Gotland har vi mycket rådjur, men de håller sig ännu i skogarna, men på Stenstugu går de på åker utanför gården i små flockar på 7-8 st. Det värsta är ju alla rådjursolyckor på vägarna som kostar bilägare och försäkringsbolag massor av pengar varje år.
     Jägarna som tog hit dem borde verkligen skämmas!!
     kram

    2. Det borde verkligen vara stränga straff på djur de tagit in för deras eget nöjes skull. Blir så arg när jag tänker på det. Och all tjuvjakt på varg!!! Har inget förtroende överhuvudtaget för gruppen ”jägare”. Har varit med o så många rötägg bland dem. MEN de finns förstås seriösa jägare. Som håller sig inom lagens gräns. Dem har jag förtroende för.

     Här finns rådjuren och på höstarna även älg inne i villaträdgårdarna ända inne i stadskärnans ytterkanter. Detsamma med räv, vildsvin. Emellanåt lodjur likaså.

 3. Jag ser inte på Shetland. Nej. Kanske borde? Alla verkar se den.
  Vilken fin och god mat du fick, mums filibabba.
  Din rubrik fastnade jag för, haha, så sant. Jag har också varit ute för det. Jättejobbigt att flytta hela kroppen när jag vill byta sida i sängen om jag har ”fel” nattlinne 😀
  Kram!

  1. När jag hade som mest ont i ryggen och inte kunde vända mig, drog jag mig runt i mitt nylonnattlinne. Ett redigt tag och så hade jag helt plötsligt vänt sida. Det hade aldrig gott med en trikåsärk.
   Kram

 4. Även om bilden är lite konstig i färgen, kan man ju se hur gott det verkar! Din dotter är tydligen väldigt duktig på att laga mat; det har man ju sett många gånger!
  Förstår precis vad du menar med att man inte kan sno runt i flanell…
  Kram, Monica

 5. Åh vilket kalas det blev!
  Att lyfta sig runt i sängen måste jag alltid göra oavsett vilket linne som sitter på. Just nu extra jobbigt eftersom axeln inte vill att jag ligger varken på höger eller vänster sida, på rygg eller på mage.
  Nu ska jag ut och göra det du redan gjort, ta reda på de frusna blommorna.
  Kram/Kicki

Kommentarsfältet är stängt.