Ett intressant möte

Jag vaknade när mobilen larmade och det var jätteskönt, för jag var mitt inne i en dröm, som var snudd på mardröm. Jag skulle in på en fest på Grand Hotel i Stockholm och när jag skulle betala för mig var mitt kreditkort borta. Jag letade och letade och det blev mer och mer folk runt mig, som väntade på sin tur. Någon hjälpte till att leta och hittade flera kort på golvet, men inget av dem var mitt. Tala om att det kändes pinsamt! Till slut fick jag en nyckel i receptionen, som skulle ge mig tillgång till en ”studio” tills jag kunde betala för mig. Vad nu det innebar?

Det var skönt att få vakna och kunna konstatera att solen minsann lyste i dag också. Jag vet inte riktigt vad jag höll på med på förmiddagen, det var väl lite vattning som vanligt, en vända till soprummet, en pratstund med Rut i tvättstugan och det viktigaste; en vända in till Sune, för där fick jag med mig en färsk flundra hem, som jag stekte till lunchen. Så gott!

Efter lunchen var det inbokat ett möte med styrelsen i bostadsrättsföreningen, där vi skulle få information från företaget som styr vårt nya värmesystem. Det var väldigt intressant och verkade vettigt. Vi har alla fått en liten sensor installerad i lägenheterna och den ger företaget information om genomsnittlig temperatur i varje enskild lägenhet. Jag har till exempel haft 21,7º i genomsnitt i min lägenhet under september månad. Systemet lär sig efterhand hur mycket det måste kompensera när det blåser och regnar och systemoperatören kan även styra värmen upp eller ner manuellt vid behov. Jag tycker att jag redan har märkt att det är jämnare värme i höst, jämfört med föregående höstar, då det kunde bli väldigt kallt inomhus just den här perioden när vädret varierar från den ena dagen till den andra.

Dagens ordspråk:
Vad man får för ingenting sätter man inte värde på
Det där förstår jag inte riktigt – Gratis är väl alltid gott!

14 reaktioner till “Ett intressant möte

 1. Usch för mardrömmar. Jag hade en häromnatten och skrek tills jag vaknade. Mysingen blev så rädd, han är lite van att jag skriker vid mardrömmar men detta skrik var så hjärtskärande så det var jobbigt för honom tydligen.
  Skönt att vakna sådana gånger.
  Vi har fått liknande sensor i vår lägenhet. Vi ringde och klagade i höstas på att det var så kallt, de kom och då fick jag se på hans telefon hur värmen hade varit de senaste veckorna, också i jämförelse med andra hyresrätter i huset.
  Vi hade haft det betydligt svalare än andra och en bra bit under normalvärdet.
  Nu har vi också märkt en bättring.
  Trevlig kväll och kram till dig.

 2. Otroligt vad tekniken går framåt, men också lite skrämmande, tycker jag. Det är lite som ”Storebror ser dig” i en science fiction-bok… Men så klart bra om man får en jämnare värme. Och förmodligen mer energisnålt?
  Vilken mardröm du hade! Jag kommer mycket sällan ihåg vad jag drömmer, men det är ju ofta som i din dröm, att man inte lyckas med något!
  Helgrå dag här idag.
  Kram, Monica

  1. Förut om höstarna har det dröjt länge innan det blivit varmt inomhus, men i år är det faktiskt bättre.
   Sol hela dagen här!
   Kram

 3. Vilket smart system ni har för värmen så tekniken går verkligen framåt. Ett vanligt problem har ju varit att vid blåsiga dagar så blir det för kallt för kylan känns inte av utan bara utomhustemperaturen.

  Mardrömmar är ingen hit.

  Kram och god kväll!

 4. Mums vilken underbar lunch. En sån granne skulle jag också vilja ha!
  Den där studion i din dröm kanske var en cell….där du skulle placeras för att du försökt ”planka” dig in? Så det var då en väldans tur att du vaknade i tid.
  Det kanske är ett väldigt smart värmesystem ni har i din brf?
  Kram

  1. Jag var ju lite osäker på om det här med studion var någon positivt eller negativt.
   Jag tror att det nya systemet kommer att bli väldigt bra.
   Kram

 5. Drömmar kan på ett egendomligt sätt färga en del av dagen sen, konstigt är det.
  Så bra att värmen fungerar bättre, det är så trist att frysa. Sen får man bara hoppas att tekniken vill vara med!

 6. Läskig dröm! Undrar vad det var för studio?
  Smart system det där som mäter temperaturen – ibland är tekniken fantastisk!
  Din lunch ser också fantastisk ut!
  Ha en bra dag!
  Kram

 7. Kan du inte lära min bostadsrättsförening lite om värme? Jag skulle gärna ha en grad varmare vintertid. Ligger ofta runt 18 hemma. Är det riktigt kallt ute blir det en bit under.

  Det där ordspråket är faktiskt lite spännande för det är lättare att få många att komma på en aktivitet som kostar inträde än en som är gratis. Det har många års föreningsarbete lärt mig. Men det kanske är ett Stockholmsfenomen?

  Ha en bra dag! Nu är det sovdags!
  Kram

Kommentarer är stängda.