På lördag…

…är det Klintehamns tur att ha höstmarknad. Jag tog mig en promenad efter lunch och när jag kom till platsen där tivolit brukar vara uppställt fick jag se att de redan anlänt. Planen var full av stora bilar och vagnar.

Egentligen hade jag tänkt mig att fotografera alla amplarna som brukar pryda samhället, men jag var för sent ute, för de var redan nedplockade.

Höstdagjämningen är det i dag och det känns lite vemodigt att mörkret nu börjar råda över ljuset. Nu är det definitivt farväl till sommaren.

Jag får trösta mig med en bit citronpaj

Ha en fin fortsättning på måndagen!

15 reaktioner till “På lördag…

 1. Det mörknar tidigt redan nu, känns det som, men det är ju bara att vänja sig! Höstmarknad låter trevligt, även om vi kanske har vuxit ifrån just tivoli-biten…
  En bit citronpaj med grädde kan pigga upp det mesta!
  Kram, Monica

  1. Nej, tivolit har man nog växt ifrån, men det brukar finnas mycket annat trevlig och så brukar man träffa massor med folk som man inte sett på länge. Det är det bästa!
   Kram

  1. Jag satt inne, för nu går solen redan så lågt att den inte når in i min kökshörna mer än en liten stund vid 5-tiden.
   Kram

 2. Du gjorde helt rätt att trösta dig med citronpaj.
  Ja, mörkret är jobbigt. Hoppas dock att det inte blir fullt liks jobbigt nu eftersom man hinner få se ljuset på dagen. Märkte du någon skillnad då du slutade jobba?
  Kram

  1. Om jag märkte någon skillnad när jag slutade jobba? Visst gjorde jag väl det, för det blev ju en helt annan dygnsrytm. När jag jobbade åkte jag hemifrån 6.45 och kom hem 17.30, så då märkte man verkligen hur det mörknade både på morgnar o kvällar. Nu trynar jag till halvåtta och då är fortfarande solen redan uppe och kommer väl att vara det ett tag till. Nu märker jag mest mörkret på kvällarna.
   Kram

   1. Låter trösterikt. Precis så jag hoppas det blir. Det är verkligen hemskt att det är mörkt då man tar sig till jobbet och även då man ska hem.
    Kram

 3. Nu blir dagarna allt kortare … redan höstdagjämning – det har jag missat!
  Du gjorde helt rätt i att ta dig en bit citronpaj!
  Ha en bra tisdag!
  Kram

Kommentarer är stängda.