Jag tänkte….

….komma med några syrliga kommentarer angående gårdagens klass1-varning, för när jag kollade regnmätaren i morse hade vi fått ynka 5 mm. Sen lyssnade jag på Gotlandsradion och läste GA och där rapporterades om snö (snödrivor t o m), hagel och regnmängder på upp emot 60 mm på en del ställen på ön, så det var tydligen bara vår del av Gotlands som skonades, men kallt hade vi det. 8º i september är inte godkänt och det är inte mycket bättre i dag. Just nu har vi 11º, men solsken i alla fall.

Jag planerar att åka till Visby i eftermiddag, så jag får väl plocka fram en tjockare jacka för att slippa frysa. Det är Osteoporosföreningens första Livscafé för hösten och ämnet låter spännande:

Psykiatriker Helena Månsson har inbjudits att samtala med oss:

 • Om hur det är att ha Osteoporos
 • Om att bära på rädslan
 • Om att rasa ihop
 • Om hur vi kan förändra rädslan

Igår gjorde jag faktiskt lite nytta när det ändå var inneväder. Jag pustade fönstret här i sovrummet och tog ner mina tjocka sommargardiner och bytte ut dem mot tunnare. Något jag ångrade i morse när solen stack mig i ögonen när klockan var halv-åtta. Nåja, det är min uppstigningstid, så det får jag stå ut med.

Anledningen till städningen var egentligen att jag upptäckt att hyllan där jag har fotoalbum; en gammal tv-bänk, var väldigt dammig, så jag tömde den, dammsög och dammtorkade både hylla och album, vilket gick snabbt, men sen tog det ett bra tag att få allting på plats igen.

Jag var ju tvungen att bläddra igenom albumen innan jag satte tillbaka dem. Jag kunde inte låta bli att beundra mig själv för hur organiserad jag var under några år. Där finns program, kartor, hotellbroschyrer och en massa annat tillsammans med de foton jag tagit från respektive resa. Det är jätteroligt att ha det sparat, men sen tog datorn över och nu är det många år sedan jag skrev ut några foton. Jag sparar dem i datorn och även på USB, så de finns kvar ett tag i alla fall.

Nu är det dags för en dusch!

Dagens ordspråk:
Humor är konsten att se det stora i det lilla och det lilla i det stora

18 reaktioner till “Jag tänkte….

 1. Då kom ni lindrigt undan i alla fall.
  Digitala bilder i all ära men det var något visst med gamla hederliga fotoalbum. Det är väldigt många år sedan jag framkallade en vanlig film. På gott och på ont.

  Kram och ha en härlig onsdag!

 2. Nog är det roligt att bläddra i gamla album. Jag har också skrivit om korten och sparat biljetter och grejor åtminstone från resor jag gjorde som tonåring och det är så roligt att bläddra i dom. Min kompis AMV sitter och tittar ibland men inte sjutton sitter man framför datorn och tittar på bilderna där. Man har ju tagit alltför många kort och det är inte alls lika roligt. En tid som är förbi tyvärr. Här är det frost på nätterna och bara 8 grader varmt fast det är mitt på dagen. _En isande vind från fjällen drar fram. På eftermiddagen får jag hjälp med att stycka en halv älgkalv och det ska bli många goda middagar av den ska du tro.

 3. Är det inte ofta så, att ni i Klintehamn blir förskonade från de stora ovädren? Jag tycker mig ha hört det förr…
  Så är det ofta här. Regnmolnen närmar sig från sydväst och ”märker inte” att de kommit in över land förrän i höjd med Malmö; då börjar det regna!
  Jag borde nog också städa bland mina fotoalbum, men jag har 60 stycken, så det tar sin tid! Jag har också klistrat in biljetter, restaurangnotor , etc från våra resor.
  Nu funderar jag på att låta göra fotoalbum av mina Årskrönikor…
  Hoppas att det blir ett trevligt möte på Osteoporosföreningen!
  Kramar, Monica

  1. Åke sa alltid att det är Karlsöarna utanför Klintehamn som delar regn- och åskmoln, så de kommer inte in över oss.
   Tack Monica, det blev ett rätt trevligt möte.
   Kram

 4. Flitig du har varit, med tvätt av fönster också, jobbigt.
  Jag har så många fotoalbum ifrån förr, prydligt insorterade och noterade. Men, så har jag två lådor med bilder som jag inte har gjort något åt. Undrar om det någonsin kommer att hända något där.
  Nu är allt på datorn, som du skriver.
  Bra att du tar på dig varmt, det är inte vidare väder ute, säger min mysing, det blåser och känns som höst, fast solen skiner här också.
  Ha det så trevligt.
  Kram.

 5. Lite märkligt då de kan skilja sig åt sådär lokalt. Men någonstans måste ju den borte gränsen av ett väder finnas. Den gången fanns den kanske längs med mitten på Gotland? Här började dagen med grått, duggregn, spöregn, uppehåll och så blev det solsken igen. Varm höstjacka har absolut inte varit aktuellt här ännu.
  Kram

 6. Då har vi grejat och fejat båda två! Jag har varit otroligt energisk och städat grundligt och polerat fönster och pyntat. Ja, kallt är det! I morse var det två plusgrader, men sedan har det varit soligt och skönt mitt på dagen. Pelargoniorna har jag ställt in i förrådet, vågar inte låta dem stå ute i natt.
  Ja, så många vädervarningar över Gotland och så regn har det väl inte blivit!?
  Mysigt med album, tar också fram dem ibland och tittar och minns! 🙂
  Blev det något besök till Visby?
  Kram Gunilla

  1. Jo då! Jag kom iväg och sonhustrun Carina som läst mitt blogginlägg ringde och bjöd på skjuts, för hon skulle till stan hon också och dessutom så ordnade hon så att min son kom och hämtade mig när mötet var slut, så jag fick åka både dit och hem. ♥
   Kram

 7. Här är vädret rätt okej, men kallt. et var 12 grader inomhus när jag kom från jobbet. Men nu har jag eldat så det är varmt nog för att sova.
  Önskar dig en bra torsdag!
  Kram

 8. Härligt med gamla album! Tänk att man gav sig tid till sånt förr och så bra det blev många gånger. Riktiga minnesresor att göra då man kollar albumen. I dag blir många bilder kvar på usb-stick och cd-skivor – inte alls lika lättillgängliga, ingen charm, inga handskrivna texter.
  Det ger mycket att städa ibland 🙂

  Och o nej … snö vill vi inte ha riktigt ännu!

Kommentarsfältet är stängt.