Söndag

Det regnade och blåste i morse när jag vaknade vid sextiden, så jag vände lugnt sida och fortsatte sova och sen vaknade jag inte förrän klockan var nästan nio. Då hade det slutat regna och vi hade fått 10 mm i regnmätaren.  Blåste gjorde det ännu och blåser gör det fortfarande.

Jag har varit på Stenstugu i dag och ätit lunch, för Eva och Claudio kom hem från Sicilien nu i veckan, så vi har inte träffats på nästan en månad. Eva hade gjort en härlig gryta på fläskytterfilé och till den serverades det ris. Edoardo och Matilda var också i Fröjel så jag fick träffa dem och alla hundarna också.

När jag körde hem svängde jag in till Preem för att tanka och det blåste så hemskt från havet att det nästan inte gick att stå lull. Ett tag funderade jag på att avbryta när tanken var halvfull, men stod ut tills den var full, så nu ska Golfen förhoppningsvis rulla ett tag till.

I morgon ska jag till Visby, men då tar jag bussen som vanligt. Jag är kallad till lasarettet för  en ny bentäthetsmätning och här på Gotland åker man gratis på bussen om man visar upp kallelsen. Sen har jag några ärenden att uträtta men det är ingenting som är tungt eller långt från centrum, så dit kan jag gå. Jag tänkte växla till mig lite Euro och så behöver jag en bikinibehå, för min är försvunnen. Det kan ju bli så varmt på Sicilien att det kan vara skönt med ett dopp i poolen. Och så vill jag ju ta en promenad i Botaniska trädgården också.

Trevlig söndagskväll!

25 reaktioner till “Söndag

 1. Här blåser det rejält och i eftermiddags kom det en regnskur. Så trevligt att bli bjuden på lunch och jag kan tänka att det var trevligt att träffa alla.

  Så smidigt att få åka buss gratis till undersökningen. Hoppas att det blir bra resultat och att du hittar en passande bikinitopp.

  Kram

 2. Här har det blåst halv storm idag och stora mörka moln seglade fram på himlen. Det kom en kort skur också, men mest har det varit uppehåll. Vi har varit och tittat på Vivis och Mickes (äldsta dotterns och hennes mans) nya tomt i Gislövs strandmark, öster om Trelleborg. De har ju sålt Schaggarp nu.
  Sen har maken (som är arkitekt) och dom, suttit och ritat på huset dom ska bygga.
  Bra att de följer upp din bentäthet från sjukvårdens sida och bra att man får åka gratis buss till sådana undersökningar!
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

  1. Så behändigt att ha en arkitekt i familjen när man ska bygga nytt.
   Hoppas du också har en skön kväll. Just nu tittar jag på Father Brown.
   Kram

 3. Jag har varit på vift hela dagen och det har blåst och varit kallt. Dock har dagen varit trevlig.
  Önskar dig lycka till i morgon och vad kul att ha en resa!
  Kram

 4. Vädret hos dig var också här i morse. Sedan har det varit soligt men blåsigt.
  Vad roligt att du har fått hem familjen.
  Har ni inte en gratis buss för pensionärer?
  Kram

   1. Oj. Här är bussen för alla pensionärer, även förtidspensionärer. Egentligen är den bara gratis för dom som är färdtjänstberättigade. Men chaffisarna säger ”vi är inte så noga med sånt” om betalning och låter alla åka gratis.

 5. Åker gratis!!! Helt otroligt!! Tala om att det verkar fint ordnat på din ö. Detta ska jag ta upp i min kommun. Och åka gratis buss efter 80 också… Nu har jag 20 år kvar dit men ändå…

  1. Visst är det fint ordnat att man får åka buss är man blir kallad till lasarettet, där det för övrigt råder parkeringskaos……
   Kram

 6. Vi hade ett riktigt busväder igår morse, men sen kom solen … men blåsten fortsatte fram till kvällen och nu är det ganska lugnt.
  Så bra att bussen är gratis!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 7. Ja, det blåste rejält igår här också. Hade tänkt ta en lite längre promenad men avstod. Det räckte med att vara på tomten. Det är obehagligt när saker blåser omkring och det hände ju faktiskt en olycka inte långt från där jag har mitt hem. En ställning blåste omkull i Jakobsberg och någon blev skadad.
  Tror det är lugnare idag, men vet inte säkert ännu. Solen lyser i alla fall.
  Önskar dig en bra måndag!
  Kram

  1. Jag har ju varit i Visby och där blåste det som attan i dag. Jag blir helt matt av det här blåsande och promenade i Botan ställde jag in.
   Kram

 8. Det blåser här med så det är nästan läge att stanna inne. Så härligt att börja planera packning och inköp av kläder för en soltripp. Kram

  1. Jag tyckte nästan att det kändes lite onödigt är jag bokade. Vi har ju haft en varm och solig sommar, men nu känns det som att mycket bra beslut.
   Kram

 9. Ja, uj så det blåste igår. En stor byggnadsställning blåste ner i Jakobsberg.
  Nära havet också, så blir det väl ännu svårare att stå emot blåsten, Men, du klarade det fullt ut, Bra, då är tankningen klar för ett tag.
  Så fint att få åka gratis på bussen om man visar upp kallelsen. Det skulle jag önska att vi hade här också.
  Hoppas att det blir bra svar på undersökningen,
  Trevlig vecka önskar jag dig.
  Kram!

Kommentarsfältet är stängt.