11 september 2001

11/9 Nineeleven, är det i dag och 11 september 2001 är det nog ingen som glömmer i första taget. Man har refererat till händelsen i Radio Gotlands morgonprogram också och intervjuat en person, som hade anhöriga som bodde i New York och upplevde händelsen på nära håll.

Jag minns precis när det hände, för jag satt på jobbet och hade just klickat in mig på en nyhetssida där jag fick se hur ett flygplan flög rakt in i ett av Word Trade Centers torn. Först trodde jag att det var en film jag hamnat i, men sen fattade jag att det var den grymma verkligheten. All annan verksamhet i företaget stannade upp och genom huset hördes ett nästan unisont – Har ni sett??

Sedan visade det sig att det var två flygplan som flög rakt in i World Trade Centers tvillingtorn. Ett tredje plan flögs in i Pentagon och ett fjärde kraschade på ett fält i Shanksville. Totalt dödades nära 3000 personer! Inte kan man glömma något sådant! Den dagen var vi inte speciellt effektiva på jobbet, den mesta tiden gick åt att följa händelserna i USA via internet.

Jag, som sitter på kvällarna och lyssnar på den fiktive amerikanske presidenten Tom Kirkmans tal till nationen om än det en och än det andra, väljer att illustrera det här inlägget med president Busch´s tal efter den fruktansvärda händelsen.

Tisdagens och nattens oväder blev det inte mycket av, precis som jag trodde i gårdagens inlägg, men vi fick 7 mm regn i alla fall. När jag vaknade i morse sken solen, men nu har det mulnat till igen och så pass att jag har fått tända lampan i hallen för att hitta till badrummet.

Dagens ordspråk:
Det man kan ta med händerna behöver man ingen stege till

20 reaktioner till “11 september 2001

 1. Ett datum som verkligen har lämnat avtryck på ett mycket negativt och smärtsamt sätt. Visst minns man även om man först inte trodde det kunde vara sant men tyvärr…

  Kram

 2. Som sagt, det datumet glömmer jag inte! Jag satt i vävstugan och vävde och hade en liten tv med och på och fick syn på detta elände. Ringde Kenneth, som då jobbade på Försvaret, och undrade om de hört eller sett men nej. Då blev det fart på folket på FMV i Arboga. Hemsk dag och sedan dog Anna Lindh samma datum även Ronnie Petersson, racerföraren, dog 11 september 1978.
  Just nu skiner solen en stund, förut kom det en regnskur.
  Ha en fin dag trots 11 september!
  Kram Inger

  1. Har din Kenneth jobbat på FMV i Arboga? Då kanske han känner till min kusin Göran, för han jobbade något inom försvaret i just Arboga. Polioskadad från 10 års ålder.
   Kram

 3. Nä det är verkligen ett datum som satt sig. Ofattbart att så många människor fick sätta livet till.

  Här skiner solen för ögonblicket, men det ska visst bli regn senare i e.m.
  Kram/Kicki

 4. Aldrig jag glömmer det datumet.’
  Satt vid TVn och följde det hela, så absurt.
  Nu drar det mot kvällningen och en promenad senare.
  Kram, Gerd

 5. Ett datum som jag aldrig glömmer. En väninna hämtade mej för vi skull till skogen och plocka svamp. Hon hade hört något på radion om ett hus som rasat. När jag kom hem tände jag TV och fick en chock när de visade tvilling husen i New York som höll på att rasa. Hade besökt dessa några år innan och kunde inte fatta va som hänt.
  Fy vilken otäck känsla.
  Kram Anki

 6. Stort grattis i efterskott! Jag missade den dagen, men nu blir du ju firade igen, ju fler dagar dessdo roligare!
  Visst minns jag NIneeleven, hemskt. Så overkligt.

 7. Minns att jag stod i badrummet när yngste sonen ropade att det rullade en nyhetsflash på tv:n att ett flygplan kraschat in i en skyskrapa och då bytte vi till CNN och såg det andra planet. Sen satt vi klistrade vid CNN som sände från sitt tak resten av dagen, en programledare i knallgul dräkt minns jag. Min äldsta dotter bodde i centrala Frankfurt aM och där stängdes allt ner och natoplanen började cirkla runt över dem. Så förfärligt.

 8. Det är konstigt, men det är alltid så att man minns exakt vad man gjorde när man hör om sådana hemska händelser! När Palme hade blivit skjuten kom våra två yngsta döttrar upp och väckte mig och sa med andan i halsen och sa: Palme är död! Va, har han fått en hjärtinfarkt , sa jag, för aldrig kunde man tro att han blivit skjuten!
  Vid nine-eleven var jag på jobbet när en av sekreterarna kom utrusande ur sitt rum och sa: Ett flygplan har flugit in i ett av tvillingtornen! Usch vilken fruktansvärd olycka, sa vi alla! ”Nu har ett annat flygplan flugit in i det andra tornet” skrek hon strax efter! Då förstod man ju att det inte var en olyckshändelse.
  Här regnar det ikväll igen…
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Palmemordet fick jag/vi höra när vi var ute i ladugården och mjölkade. Vi hade en radion som stod i ett fönster, för det påstods att korna gillade musik, men det blev minsann annat än musik den morgonen.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.