SMHI: Snart drar ovädret in över Gotland……

…..Under tisdagen kommer det att blåsa rejält på Östersjön. SMHI har valt att gå ut med en klass 1-varning som gäller från tisdagskvällen; så kan man läsa på helagotland.se i dag.

SMHI varnar och varnar, men vi får väl se hur mycket det blir av det där ovädret. Hela sommaren har man varnat för ”oväder”, men ännu har jag inte sett till något som är värt den benämningen. Fast det blåser rätt duktigt redan!?!

Igår var det ganska växlande väder. På förmiddagen var jag ute och putsade av fönsterna på utsidan. Jag gjorde färdigt på baksidan och skulle gå ut och ta köksfönstret också, men då duggregnade det. Det klarnade dock upp igen, så efter lunch gick jag ut på en promenad. Inte så långt, men samhället tur och retur i rask takt.

Fram mot kvällen satte jag på tv:n och såg ett par avsnitt av Designated Survivor. Det var första avsnittet av tredje säsongen och där dök till min förvåning dr Mark Greene upp under namnet Mars Harper.

Vilken märklig karriär! Från läkare på ER, till president Tom Kirkmans stabschef.
Man ser att det gått några år mellan fototillfällena, för Anthony Edwards, som skådespelaren heter, har åldrats en hel del. Det känns alltid lika märkligt när man förknippar en skådespelare med en viss karaktär och han sedan dyker upp i ett helt annat sammanhang.

I dag då? Jag har redan varit ute på en vända med Golfen, kollat postlådor, tomater och vindruvor och gjort ett besök på Konsum. Jag tvättade igår, så jag har några lakan att ta hand om, men sen blir det väl inte så mycket mera i dag än att vänta på ”ovädret”.

Dagens ordspråk:
Det är gott att ha någon att hålla i handen, när åskan går
(och har man ingen att hålla i handen, får man väl försöka klara sig ändå)

27 reaktioner till “SMHI: Snart drar ovädret in över Gotland……

 1. På nyheterna igår förstod jag det som att ovädret skulle passera vid sidan om Gotland. Hoppas dom har rätt. Annars får du hålla i hatten idag.
  Här är soligt och 29,8 grader i solen. Vindstilla. Går in emellanåt för att svalka av mig genom att inte låta solen nå mig. Men ska försöka ta vara på den här sommardagen. Kanske den sista i år?
  Även om det är i senaste laget hoppas jag att ni får en riktig rotblöta.
  Kram

 2. Hoppas att ni slipper ovädret men jag förmodar att regnet behövs även hos er. Här har det kommit rejäla mängder vilket var behövligt.

  Kram och god tisdag!

 3. Idag har vi haft första lunchen för vänner sen vi kom tillbaka från semestern. Vi planerade att sitta ute, men dukade först inne på grund av blåsten och molnen. Sen flyttade vi ut – gästerna fick välja – och så flyttade vi in igen till efterrätten! Ingen ordning alls…men trevligt var det och lyckad mat blev det!! 🙂
  KRAM/Susie

 4. Lite överdrivet verkar det ju vara då, ifrån vädergubbarnas sida, men det är kanske bra. Visst, det behövs regn, men inget oväder, det förknippar jag med åska och mycket starka vindbyar och regn då också, inget jag eftertraktar och då menar jag åska och hård blåst.
  Här har vi haft solsken och blå himmel hela dagen så vi har kunnat sitta på balkongen, lösa korsord och läsa, riktigt mysigt.
  Du har rätt, det verkar vara rätt många år mellan dessa båda bilder.
  Kram.

  1. Det känns som om de ropat ”varg” alldeles för många gånger nu. Det blåser lite och det småregnar, men oväder kan man absolut inte kalla det.
   Kram

 5. Igår fick vi en hel del regn, men idag har vi t.o.m. fått lite sol på e.m.
  Det blev en skaplig tur med hundarna i svampskogen idag, igår också för all del.
  Kram/Kicki

 6. Nu börjar jag att undra Ingrid… inga kommentarer ifrån mig syns hos dig? Hoppas att dagen har varit bra och att inget oväder har dragit in, utan bara välbehövligt regn!
  Åh den där serien kommer jag så väl ihåg – och jag alla blir vi äldre.
  Ha en fin kväll!
  kram Gunilla

  1. Jag har inte kollat skräpposten på några dagar och där hittade jag flera kommentarer från dig. Så konstigt!! Nu har jag godkänt samtliga och hoppas att wordpress.com har lärt sig att du är en ”reko tjej”.
   Varm kram och tack för att du sa till!

 7. Hoppas du fått lite regn. Inatt fick vi 16 mm och åska. Under eftermiddagen kom
  7 mm så det är blött. Skulle flytta en ros men det får bli en annan dag.
  Kramar

 8. Håller helt med dig om doktorn! Jag tittade energiskt på den serien och minns när han fick sitt epileptiska anfall (mycket bra gjort, jag såg omedelbart vad det var) fast det tog ett tag innan han fick rätt diagnos, minns jag.

 9. Oväder kan man ju vara utan minst sagt…fint när de har fel ”åt rätt håll” tycker jag.
  Kan också haja till när nån man förknippar med något annat plötsligt dyker upp i nån film…tiden går och de blir ju alla äldre…tycker inte alls jag har åldrats lika mycket 😉

  Ha det jättefint.

  1. Morden i Midsomer har man ju sett år efter år och John Nettles spelade kommissarie Barnaby i många år.
   Sen fick jag se honom i en film där han spelade en riktigt äcklig bov och förtroendet för honom som kommissarie sjönk drastiskt. Det var så skönt när han senare byttes ut mot Neil Dudgeon.
   Ha det så gott själv!

 10. Med tanke på den kommande blåsten så tyckte jag att jag skulle rädda plommonen så jag har plockat och rensat i dag så inget annat blev gjort. Dock tog vi en tur till biblioteket där Evert Jansson och Gotlandsmusiken skulle uppträda. Vi kom sent och det var fullsatt så vi satt i biblioteket och lyssnade.
  Kram

 11. Sol och värme idag, skönt, fast jag har mest varit inne och tittat på Riksmötets högtidliga öppnande.
  Lilla barnbarnet kom förbi en sväng, så kul!
  Kram och ha det bra i ovädret 😉
  Inger

 12. Jag håller med dig om att det är förvirrande när en skådespelare spelar en roll som man inte är van att se dem i. Känns lite overkligt. Igår skulle vi ha fått världens regnoväder här….men vi väntar fortfarande. Kram

Kommentarsfältet är stängt.