Glad måndag 9 september

I dag är jag glad för att solen visar sig igen. Söndagen var en trist historia med regn i stort sett hela dagen, utan att det blev speciellt mycket i regnmätaren. Det var lite disigt i morse och på radion varnade man för svår dimma i Visbytrakten, men nu har dimman lättat helt här i alla fall och det är väldigt vackert ute med vattendropparna på gräs och blad som glittrar i solskenet.

Jag undrar vad det är för planet man ser bortom solen, kan det vara Venus?
Den som håller i temat Glad måndag, är bloggvännen Carita. Vem som vill kan vara med och förgylla måndagen i bild!

Jag har varit ute och pysslat ett tag på morgonen. Bland annat har jag tagit bort plastslangen från stupröret, för nu tror jag inte att det kommer att finnas några större behov av extra vatten. Sen har vi några attans lata katter, som gräver i mina rabatter och skiter stora korvar, som de inte bryr sig om att gräva ner. Det får jag ta planteringsspaden och göra för dem. Det gäller ju att tänka positivt, så jag får väl glädja mig åt att dahliorna får lite extra gödning. 😉

Så gjorde aldrig Grållen o Svarten

De grävde aldrig i rabatterna och inte ens i trädgårdslandet. De hade sin toa i ladugården och dit gick de med en gång när de varit inne länge. De var sällsynt väluppfostrade katter.

I morse låg jag och funderade på om jag skulle höststäda sovrummet i dag, för nu skulle jag kunna byta ut den tjocka sommargardinen mot ett lättare alternativ. Solen är inte speciellt besvärande på morgnarna längre.  Fast jag tror att jag sparar på det någon dag till……..

Dagens ordspråk:
En hand tvättar den andra, så blir båda rena

23 reaktioner till “Glad måndag 9 september

 1. Så lata katter! Men de vill kanske inte krafsa i dina rabatter så de förstör blommorna, bara lämna lite gödning. 🙂
  Här regnar det, inte lika häftigt som i morse men ändå så man inte vill gå ut. regnade igår också.
  Jag får väl måndagsglädja mig åt att min axel verkar krya på sig av sig självt. I morse trodde jag det skulle behövas lite hjälp med det. Men än är faran inte över.
  Hoppas din måndag fortsätter i glädjens tecken!
  Kram

 2. Hahaha vilket bra ordspråk! Jäkla ouppfostrade katter som har sin toalett hos dig! Spela in ljudet på morrande och skällande hundar och placera en högtalare så katterna hör ljudet…….

 3. Grannens katter använder vår rabatt på framsidan till toalett vilket är så irriterande minst sagt. Jag har svårt att tänka positivt kring det tyvärr… Men en glad måndag önskar jag dig!

  Kram

  1. Man blir inte glad när det ligger en hög jord på gräsmattan och gropen efter jorden ligger det en hel hög med kattskit. Usch!!
   Kram

 4. Vi har tack och lov inga katter som springer runt i trädgårdarna längre. I morgon ska det bli ett fasligt regnande här har jag hört, så jag passar på att jobba undan i trädgården idag. Kram

  1. Här ska det visst bli växlande väder hela veckan och ordentligt med regn på torsdag. Jag under hur det blir med vår (SPF:s) grillning på fredag???
   Kram

 5. Här är det gråväder på glad måndag. Arbetstakten blir därefter.
  Ja, för dessa katter. Jag har haft många goingar, men också haft en hel del jobb med dem.
  Gladkram!

  1. Det blev lite smågrått här också, men ganska varmt. Jag har varit ute på en promenad och var riktigt svettig innan jag kom hem.
   Kram

 6. Katter tycker jag om, men inte när de använder rabatterna och barnens sandlåda som toalett! men vart ska katterna ta vägen i tätbebyggt område, när de inte har några ägare som lärt dem var toa finns!! 😦
  Ett stort grattis i efterskott – klart att det ska firas! 🙂
  Så du har fått lite regn… vi hade en strålande söndag här på västkusten och gissa vad jag/vi gjorde då!? Just det ett skärgårdsbesök! Kommer snart på bloggen. Idag har jag postat det sista inlägget (tror jag) om Prag! 🙂
  Fin bild i din header och ett väldigt bra ordspråk!
  Kram Gunilla

  1. Tack, jag firade verkligen med besked!
   I väntan på referatet av det senaste skärgårdsbesöket kommer jag och tar mig en titt till på Prag.
   Kram

 7. Här regnar det rätt rejält nu på kvällen. Och när jag läser om kattproblemen är jag rätt nöjd att bo på tredje våningen. Någon längst ner har en svartvit katt, som traskar runt lite, men inte hit upp.

 8. God förmiddag Ingrid! Eftersom jag inte ser mitt inlägg här som jag postade till dig igår… så blir jag lite fundersam om det har nått dig? Du brukar alltid svara. Hursomhelst så skrev jag ett varmt grattis i efterskott! Du verkade vara en trevlig födelsedag!
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kram Gunilla

  1. Jag fattar inte vad som hänt, men jag hittade dina kommentarer i skräpposten. Jag vet att jag har godkänt dem via mobilen. Jag kanske ska låta bli att göra det och i stället göra det via datorn.
   Tack för att du sa till!
   Kram

 9. Konstiga katter som inte gräver ner efter sig. Någon sådan katt har jag aldrig haft i alla fall. Inte ens hunden skiter på gräsmattan. Han går in i skogen och när det är snö hoppar han in i djupsnön och kackar.

  1. När jag var barn hade vi en tax och det fanns aldrig ett spår efter honom i vår trädgård. På andra sidan staketet låg det en åker och dit gick han.
   Bosses Ludde bajsade inte heller hemma på sin gård. Han kunde hålla sig hur länge som helst, tills någon förbarmade sig över honom och gick ut med honom. Ibland hann han nästan inte utanför grinden innan han satte sig i närmaste dike.

 10. Här har det tydligen regnat rejält under tiden jag varit på sjukhuset. 54 mm de senaste 2 dagarna! Ja, inte är det kul med katt- eller hundbajs där man går. Det luktar inte hallon när man tvättar skorna efteråt!
  Kram, Monica

Kommentarsfältet är stängt.