Min 79-årsdag

Visst är väl även en 79-årsdag värd att fira, likaväl som en jämn årsdag. I den här ålder får man vara glad för varje år man får vara med. Inte för att det är speciellt roligt att bli gammal, men så länge man får vara någorlunda frisk både i kroppen och knoppen är tillvaron trots allt ganska behaglig.

Det regnade igår morse, precis som det gör i dag, men jag började årsdagen med att åka till Visby och lagom det var dags för att gå till bussen hade molnen skingrats och solen tittade fram.  Eva och Bosse är bortresta och de firade mig i förskott när vi var på Fröjel Resort på vinprovning, men Krister hade lagt upp ett väldigt lockande program för lördagen.

När jag kom till Visby var det ännu solsken och hos Krister o Thomas satte vi oss i uterummet och pratade, men som vi satt där hördes ett stilla smatter på taket och himlen öppnade sig och det kom en riktigt ordentlig regnskur. Det var faktiskt mysigt att sitta där och lyssna på hur regnet vräkte ner, men det blev inte så långvarigt och när det var dags för lunch, en härlig fisksoppa, sken solen igen.

Efter maten var det dags att åka till Roma och årets skördefestival på Lövsta. Den där regnskuren i Visby var tydligen väldigt lokal, för i Roma var det ett härligt väder och jackan, som jag tagit med mig för säkerhets skull, behövde jag aldrig använda.

När vi gått runt och tittat på allting fortsatte dagens aktiviteter med att vi åkte hem till mig och drack eftermiddagskaffe och tog igen oss lite inför kvällen, för Krister hade beställt bord på Djupviks hotell till klockan sex.

Ja det var en härlig kväll, men allt roligt har ett slut och det blev dags att åka tillbaka till Odvalds och för Krister o Thomas att fortsätta till Visby. Tack båda två för en härlig dag!

Fast dagens firande var inte riktigt slut, för utanför min dörr fanns det överraskningar som väntade.

För att inte tala om gratulationskort och alla hälsningarna på Facebook från vänner från både när och fjärran.

Varmt tack till alla som förgyllde min dag!

33 reaktioner till “Min 79-årsdag

 1. Men åh, vännen, Stort Grattis i efterskott!! Jag hade ingen aning om att det var födelsedag, därför kommer grattiset i efterskott.
  Gläder mig att du hade en trevlig dag!
  Bamsekram

 2. Absolut värt att fira … och en fin firning fick du ju av Krister och Thomas 🙂 Ser ut som en fantastisk födelsedag!
  Stort GRATTIS så här dagen efter!
  Kram! 🌼💐

 3. Vilket trevligt firande Krister och Thomas hade ordnat! Klart att en 79-årsdag ska firas ordentligt. Att få ha en hyfsad hälsa är verkligen guld värt.

  Kram och god söndag!

 4. Grattis i efterskott! Det är knappt tio år mellan oss två. Hoppas på många glada år för dig framöver, och många blogginlägg! Märtha vid köksbordet.

 5. Att du är 79 kunde jag inte tro Du som är så ungdomlig och pigg och dessutom modig som ger dig iväg ensam på resor lite då och då

 6. En varm grattiskram även denna väg ❤
  Ja, vi får vara glada för varje morgon då vi vaknar och kan stiga upp och gå på våra ben 🙂 Jag tänker så redan nu fastän jag bara är 57!
  Tacksamma kan vi vara över mycket.

 7. En så härlig dag det blev, och visst ska man fira 79! Jag skulle en gång – å tjänsten s a s – gratulera en holländare, som fyllde 50, och han sade lite förvånat, att vi fick gärna komma, men han firade alla födelsedagar. Så grattis i efterhand!

  1. Jag har ju en gammal bekant i pensionärsföreningen som började fira 90 när han bara var 87 och sedan har han firat med stort kalas ute på lokal varje är. I dag är han 92.

 8. Stort grattis i efterskott. Jag hann inte få iväg något kort, trots att jag visste. Men du verkar haft en fin födelsedag.
  Kram

 9. Hur kunde jag missa det. Försenade grattiskramar från Berra och mig.
  Du fick en riktigt trevlig dag, hur ska det då inte bli nästa år när du fyller 80.
  Kram igen! Kicki

 10. Stort och varmt grattis i efterskott! Jag har inte kunnat kommentera förut, eftersom jag varit inlagd på sjukhus från söndag till och med idag. Men nu är jag hemma igen och hoppas få fortsätta att vara frisk! Det är ju inget man kan ta för givet i vår ålder…
  Stor födelsedagskram, Monica

  1. Jag förstod att det var något speciellt, för jag har saknat dig Monica och var inne och kollade på din blogg i förmiddags, men nej, den var inte uppdaterad.
   Hoppas att du mår bra nu och tack för födelsedagskramen! ♥

Kommentarsfältet är stängt.