Trevlig lördag

Jag vaknade ganska tidigt, men lyckades somna om och sov till strax före åtta. Det är en alldeles lagom tid för att gå upp en lördagsmorgon tycker jag. Efter att ha suttit vid köksbordet och ätit frukost och lyssnat på Ring så spelar vi, gick jag runt och vattnade, både ute och inne. Det har varit en lördag då molnen kommit och gått, men det ser inte ut att bli något regn i alla fall. Jag vattnade rabatterna igår kväll, så det behöver jag inte tänka på förrän i morgon.

När jag duschat, tvättat håret och klätt mig satte jag mig ute ett tag med korsordet, men efter en stund gick jag in och fönade håret, plockade ihop mina kassar och kollade inköpslista och sen åkte jag på Konsum och handlade, men innan jag åkte dit körde jag till Bosse, för att se om han var igång med flundrerökning och det var han.

-Kom tillbaka kvart i ett, så är de klara, sa han.

Sagt och gjort, när jag handlat färdigt och varit hemma med varorna var det dags att åka till Sicklings.

Nu var flundrorna färdiga och väldigt goda. Jag åt två stycken på stående fot och fick några med mig hem också.

Väl hemma igen parkerade jag i solstolen för att kolla vad det var för sommarvärd, för det hade jag glömt bort. Jag gjorde dock processen kort med Nina Stemme. Det var säkert en högtidsstund för operaälskare, men det är inte jag, även om jag uppskattar en och annan operaaria.

I kväll är jag bjuden till Fröjel Resort av Eva o Bosse. De är båda bortresta på min födelsedag, så det här är en förskottspresent, som jag ser mycket fram emot. Visst ser menyn lockande ut?

Dagens ordspråk:
Vill du veta hur man ska ge, så tänk dig vara den som får.

15 reaktioner till “Trevlig lördag

 1. Det var verkligen inte illa! Först nyrökta flundror och sedan denna delikata meny i kväll. Bättre kan det knappast bli.
  Önskar dig en fortsatt fin lördag!

  Kram

 2. Rökt flundra låter jättegott, det har jag aldrig smakat! Vi brukade röka horngädda när dom ”gick till” i maj här, men det var länge sedan!
  Det låter som en fantastiskt god meny du får ikväll, vilken bra födelsedagspresent! Det är sånt man önskar sig numera,man har vad saker man behöver.
  Ha det så trevligt, kram, Monica

 3. Två fantastiska händelser på en och samma dag: nyrökta flundror och en vinsmakarmeny! Men så ratade du Nina Stemme… Har upplevt henne från Metropolitan, och hon är en verkligt supersopran! Skulle gärna ha lyssnat på henne… Vi är olika. Ha det gott!

 4. Det är inget dåligt kalas du är bjuden på!
  Rökt flundra – har jag aldrig förut hört talas om ens. Min första tanke var att det är väl synd att göra så med så god fisk. Nästa tanke var att det så klart är supergott rökt också?
  Kram

 5. Det var längesen jag smakade rökt flundra men jag minns arr det var gott. Älskar all sorts fisk. Kvälls meny lät också god.
  Åter efter datastrul och det känns bra.
  Kramar

Kommentarsfältet är stängt.