Fredagsblommor till Tilde

I dag är det växlande molnighet, men ganska varmt och skönt väder. På förmiddagen ägnade jag mig åt en lättare sanering och for runt med dammtrasan och snabeldraken. Det kunde ha gjorts ordentligare, men det får duga ändå.

Egentligen borde jag åkt och handlat, för det är ganska tomt i kylskåpet, men jag har i alla fall mjölk, ägg, smör och mjöl hemma, så det fick bli pannkakor och lingonsylt till lunch. Det är gott, men känns rätt onyttigt, så för att bättre på näringsinnehållet lite åt jag ett gäng tomater.

Mina små körsbärstomater, som har formen av ett hjärta, mognar för fullt nu och i dag plockade jag av sex stycken, som jag åt upp tillsammans med pannkakorna.

Det var mulet när jag gick ut och la mig i solstolen för att lyssna på Tilde de Paula, men molnen lättade och det blev riktigt varmt och skönt, så pass att jag var tvungen att dra mig in i skuggan vid två-tiden.

Tilde var trevlig att höra på och spelade bra musik, men det jag bär med mig från hennes program är något som hennes dotter sa, när en påflugen dam på bussen talade om för Tilde att hon var mycket snyggare i tv än i verkligheten. Dottern böjde sig fram och tittade damen i ögonen och sa: ”Man måste inte säga allting!”

Av barn och dårar får man höra sanningen sägs det och det ligger nog någonting i det, för visst är det så. Man måste inte säga allting! Vi är nog alla lite klappkäftade ibland och det  säger jag, trots att jag  suttit här och tyckt och haft åsikter om folks prestationer som sommarpratare och grämt mig över deras musiksmak, dagligen i snart två månader. Jag nästan skäms!

Så här kommer några fredagsblommor till Tilde och hennes kloka dotter
och alla som jag dissat!

Dagens ordspråk:
Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket

20 reaktioner till “Fredagsblommor till Tilde

 1. Det var en bra kommentar från dottern. Även om du har haft synpunkter så har du inte sagt det direkt till dem utan du har mer som en recension framfört vad du tyckte. Helt okej tycker jag.

  Kram och god kväll

 2. En klok tjej! Att recensera ett radioprogram är inte alls samma sak – tycka måste man få göra! 🙂
  Jag var till affären på f.m. och jobbade i trädgården på e.m. – missade Tilde, men ska lyssna på henne i morgon 🙂
  Vackra fredagsblommor!
  Önskar dig en fin kväll!
  Kram

 3. Väldigt klok kommentar av dottern! Men jag tycker egentligen att vi säger för lite till varandra, men då snälla saker! Om man tycker att någonting är bra eller vackert, varför inte säga det till den det berör? Det kan glädja den människan för resten av dagen! Jag fick en gång en komplimang av en helt främmande kvinna när jag kom ut ut en provhytt för att visa min man. ”Den var jättesnygg på dig”, sa hon, jag minns det än och det var länge sedan…
  Ömsom sol ömsom regn här idag.
  Ha en skön fredagskväll, kram, Monica

  1. Visst är vi för snåla med att ge komplimanger, men jag har fått det av främmande människor och jag har gett det också. Ingen kan väl bli sur om man säger:”Vilken snygg klocka du har!” Då får man ett tack och ett glatt leende tillbaka, för att inte tala om när man berömmer en hund eller ett litet barn.
   Kram

 4. Håller helt med Monica här. Men recensioner är en annan sak, man bedömer en prestation, men att kommentera att utseende negativt, så onödigt. Och vad trodde hon att stackars Tilde skulle säga?

 5. Nu måste jag ta mig samman och lyssna på hennes program och Stina Wolters också. Det har inte blivit av eftersom det är på ettan och jag kan inte få in det på min radio. Det bara skrapar och låter så det får väl bli datorn bara jag får tid. Inte visste jag att pensionärstiden var så jäktig

  1. Jag bryr mig inte om att ställa om radion, jag lyssnar på ettan via mobilen.
   Nej du! Att vara pensionär är ingen barnlek. 😉

 6. Härligt att dina tomater redan fått röd färg!
  Mina är gröna, men de börjar bli mörkare, de som kom först och som är störst.
  Ett tecken på att de kanske blir röda snart?
  Hur mjuka ska de vara innan man vågar äta?

 7. Vilken härlig kommentar från dottern.
  Bra passande ordspråk.
  Så här i en blogg tycker jag det är helt okej att bedöma sommarpratarna. Sedan går det att göra på många sätt. Du har hela tiden hållit dig på rätt gränssida med råge. Dessutom är det trevligt med din lista. Fast som man… 😉 Fanns det ingen man som nosade lite försiktigt på femteplatsen? 🙂 Jag vet inget ännu. Men igår la jag tio stycken som favoriter i paddan, Snart är jag redo för att lyssna på dem. Skulle bara först lyssna färdigt på min första ljudbok. 8 timmar och 20 minuter. Jag är tacksam för att jag har synen kvar och min inre röst och fantasi. Det var ingen dålig uppläsare men ingen slår min egen sidoläsning som har ett annat tempo. Uttalar orden på mitt sätt. Det är betydligt lättare att bläddra tillbaka en bit och kolla en sak o.s.v.

  Visst är det gott med egna obesprutade tomater. Det njuter vi också av just nu.
  Helgkram Bosse

  1. Jag hade länge Jonas Gardell på femte plats, men sen knep ju Azita Shariati den.
   Jag lyssnade på ljudböcker ett tag, men tycker att jag får bättre behållning av att läsa. Det är lätt att tankarna flyger iväg på egen hand när man lyssnar. Skulle man få problem med synen är ljudböcker ju ett väldigt bra alternativ.
   Kram

 8. Jag tycker att uppmuntrande saker kan vi säga direkt till personen ifråga, det är bara glädjande.
  Men visst får man recensera! Man är väl inget slätstruket mähä. Jag tycker du skriver med glimten i ögat.
  Kram, Gerd

 9. Såklart det är tillåtet att uttrycka sin åsikt om t ex radioprogram! Pannkakor har jag inte ätit på länge. Inte min favoriträtt heller. Men kan äta det. Jag är van vid att man har kokt ris i pannkakssmeten. Tror det är lite ovanligt kanske? Men färska, gärna lite omogna tomater är ju väldigt gott att äta som de är.
  Kram

   1. Nej, jag tror det är ovanligt. Men gott. Inga mängder med ris ska de vara för då går pannkakan sönder. Kanske typ en msk kokt ris/pannkaka. Prova någon gång om du får kokt ris över!
    Kram

Kommentarsfältet är stängt.