En massa trams med Nick Boström

Det är en solig och fin onsdag, om än i blåsigaste laget, men på förmiddagen bestämde jag mig för att gå ut på en promenad och tog kursen mot Klinte kyrka.

Det fick bli Vallerundan. När jag kom upp till Klinte kyrka tänkte jag gå in där ett tag, men jag fick inte upp dörren, trots att det stod att det var öppet? Så jag fick nöja mig med att titta till graven lite och sedan fortsatte jag mot Bönders.

Jag kom hem lagom till lunch och plockade fram den sista biten lasagne ur frysen och när den var tinad och uppäten var det lagom dags att parkera i solstolen för att lyssna på dagens sommarvärd. Det är inte många program kvar nu, för på söndag är mina dagliga nittio semesterminuter slut.

Filosofen Nick Boström presenterar sitt sommarprat på följande sätt:

Jag kommer att utsätta den svenska nationen för en massa trams. Förlåt!

Jag håller väl inte med honom riktigt, visserligen var det en del trams, bland annat hans tramsiga dikter, men det gav också en bild av en nördig, superintelligent kille, som inte orkade med den vanliga skolan, för han ville bara sitta i skogen och skriva dikter. Men ändå blev universiteten hans hemvist under många år och han är nog en av få studenter som blivit utkastad från ett universitetet för att han pluggade för mycket. Att läsa fem kurser på heltid samtidigt, gick de inte med på i Umeå. Han måste välja! Då flyttade han hem till Göteborg igen. Han var intressant och faktiskt ganska rolig att höra på, men musiken var hur konstig som helst. Det började lovande med några klassiska musikstycken, men sen……. Det blev inget tåvickande i dag inte.

Dagens ordspråk:
Man fångar fler flugor med en sked honung än med en tunna full med ättika

22 reaktioner till “En massa trams med Nick Boström

 1. Det lät som en ganska så intressant sommarpratare tycker jag. Något säger mig att bara trams är det nog ingen som levererar…

  Kram och ha en bra dag!

 2. Jag började faktiskt lyssna till honom, men tröttnade, det var kanske dumt. men jag gick ut och fixade lite i trädgården istället. Här är ömsom sol, ömsom mulet och en LITEN skur, sen sol igen…
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Jag har sett fram mot hans program hela sommaren och jag blev inte besviken.

  Elektronisk musik av det slaget tror jag man antingen älskar eller avskyr. Jag njöt!

  Kram

 4. Attans att du inte fick till behov av tåvickning tillfredsställt. Ser fram emot att lyssna på honom. Men när jag lyssnar ikapp är jag strikt med att det ska vara i turordning.
  Kram

 5. Tänkvärt ordspråk!
  Och alla sommarprat kan ju inte tillfredställa en och samma person 🙂
  Det som är trams för oss är kanske guld värt för nån annan och tvärtom 😀
  Kram!

  1. Det är det som är charmen med de här programmen, man vet aldrig vad man som väntar och det finns absolut något för alla smakriktningar.
   Kram

 6. Jag började lyssna och tyckte det verkade lovande, men gav upp vid det första klassiska musikstycket … får kanske ge honom lite mer tid och lyssna i efterhand.
  Ha en bra dag!
  Kram

  1. Lyssna utan musik, så slipper du höra en massa konstiga elektroniska kompositioner. Han är verkligen värd att höra på.
   Kram

 7. Du är en flitig sommarpratarlyssnare! Jag har lyssnat på ett par i efterhand, sen har jag inte hunnit mer. Inte ens på resan 😀
  Ha det gott, kram, Gerd

  1. Du har ju varit på resor och har så mycket annat på programmet. Jag går ju här hemma mest hela tiden och då blir de här 90 minuterna i solstolen ett trevligt avbrott i vardagen.
   Kram

 8. Har nu kommit hem från min rundresa i Wales och har mycket läsande att ta igen hos dig.
  Så trevligt att du fortsätter skriva om sommarpratarna. Tack vare dig har jag lyssnat på flera som pod.
  Du är verkligen aktiv hela tiden, massor på gång.
  Ha det bra!

Kommentarer är stängda.