Sopade värgnät

Det har varit en solig och fin förmiddag och när jag vattnat krukor och lådor plockade jag bort alla möbler och saker från uteplatsen och sedan sopade bort en massa värgnät på väggarna, innan jag gav mig på golvet. Vet du inte vad värgnät är? Det är detsamma som spindelnät. Det var skönt att få bort värgnäten, för i dem satt det massor av björkfrön och blomblad från pelargonian. Jag var riktigt svettig i solgasset innan jag var färdig, men då fällde jag upp parasollet och satte mig i skuggan och löste korsord tills det var dags för lunch.

I förrgår kväll, när jag vattnade stack jag in vänsterarmen i en dahliabuske för att göra plats för vattenkannas pip och då sved det till i armen som attan och när jag drog ut den satt det ett bi, eller en liten humla på armen. Det brände som eld, men jag gick in och smorde med hydrocortison och tog en allergitablett, så det gav med sig rätt fort. Just nu när jag sitter här kliar det hemskt igen och är alldeles svullet, så jag får väl ta en ny behandlingsomgång.

Jag hade inga större förhoppningar om att dagens sommarvärd, Josette Bushell-Mingo, var något att lyssna på när jag parkerade i solstolen, men hon var inte så illa i alla fall. Hon visade upp en väldig energi och talade ibland på svenska och ibland på engelska och hon spelade ganska bra musik. Det var sämre med vädret, för strax efter halvtvå var det alldeles igenmulet och kyligt, så då gick jag in.

Nu ligger det ett ganska maffigt åsk- och regnområde precis vid södra Gotland, men det är väl inget hopp om att det kommer in antar jag. Det smiter säkert förbi öster om oss, precis som de brukar göra, men det skulle ju vara skönt att slippa vattna i kväll.

Det visas träd i en del bloggar i dag. Det här är också att träd, eller har varit ett. Det är resterna av en martall vid Ekstakusten

Dagens ordspråk:
Den frånvarande får nöja sig med de närvarandes beslut

Så är det! De som inte kom på styrelsemötet igår får nöja sig med de beslut vi tog. 😉

23 reaktioner till “Sopade värgnät

 1. Är du allergisk mot getingstick? Huvva, spindelnät vill man inte ha i närheten. Hoppas ni kan få ett långt, fint sommarregn. Inget nytta med 3 minuters storm med hagel som vi fick ett par dagar i rad.
  Roligt ändå då man inte förväntar sig att det ska å att lyssna på en sommarpratare och så visar det sig vara tvärtom.
  Kram

  1. Jag tror inte att jag är speciellt allergisk mot getingstick, men visst känner jag av dem. Det blev nog inget regn den här gången heller, för precis som jag misstänkte som smet det förbi.
   Kram

 2. Synd att inte ”Ernst” var i närheten, han hade fått glädjefnatt över den gamla tallgrenen!
  Usch, så jobbigt att du blev stucken i armen! hoppas att du får bukt med klådan snart!
  Här har det varit ganska svalt idag och kommit ett par små regnskurar.
  Ha en fin kväll, kram, Monica

 3. Inget roligt med insektsstick. Den gamla grenen är så vacker och passar perfekt i min trädgård. Det har regnat nästan hela dagen och skall fortsätta enligt SMHI
  Imorgon skall jag till lasarettet på hjärtundersökning och även på torsdag.
  Kram

  1. Hoppas att det kommer att gå bra på lasarett. Jag medicinerar själv för förmaksflimmer, men nu är det väldigt länge sedan jag var på någon undersökning.
   Kram

   1. Har haft infarkt för 10 år sedan och känt liknande. Efter ett akut besök fick jag besked att det troligen är kärlkramp så nu skall detta undersökas.
    kram

 4. Även om man inte är allergisk mot bi- eller getingstick så kan man få ganska så kraftiga reaktioner. Då är det bra att ta en allergitablett direkt. Peppar, peppar så har jag klarat mig i sommar. Här har det regnat en hel del men åskan den har vi sluppit.

  Kram

  1. Geting/bistick har jag sluppit förut i år, men ett och annat myggstick och några fästingar har varit och hälsat på.
   Något regn blev det inte, så jag har just varit ute och vattnat.
   Kram

 5. Hoppas det är bättre igen efter sticket!
  Vacker gammal trädstam, som säkert kommer att ligga kvar länge …
  Bra och sant ordspråk!
  Kram

 6. Usch och fy för insektsstick!
  Jag fick faktiskt något i armhålan på min resa. Hade köpt After bite och hade med mig och det hjälpte stundvis. Här hemma har jag smort med kortison, så nu är det lugnt.
  Älskar gamla träd. Detta andas historia, som du visar.
  Kram!

 7. Det är också, i utvidgad mening, ett argument för varför vi ska gå och rösta i de allmänna valen.

  Värgnät var ett nytt ord för mig. Då kommer ju frågan, heter spindel möjligen värg?

  Du får inte missa Nick Bostrom idag! Underhållande och spännande filosof. En av dessa som hamnade utanför i skolan. Jag skrattade högt när han berättade om hur han fick frisedel i det militära.
  Numera professor i Oxford.

  (Jag lyssnade på podversionen på förmiddagen)

  Kram

  1. Nej, spindel heter inte värg, så jag har ingen förklaring till varför det heter värgnät, ett ord som vi alltid använt för spindelnät.
   Jag har lyssnat på honom och han var verkligen bra. Soldater som sitter i skogen och skriver dikter ville de inte ha.
   Kram

 8. Värgnät, det har jag inte hört förut och därmed inget som jag kände till! Ja, i trädgården finns förstås både det ena och det andra av små kryp och de flesta är ju bra att de finns där. Att humlor och bin bränns, det känner jag till – och jag vet hur det känns! Du kanske behöver gå till doktorn ändå, att det är svullet låter inte bra. Ring och rådfråga!
  Förstår att du och flera på ”öjn”, längtar efter regn… skönt och slippa vattna så mycket!
  Vi har fått en hel del regn nu och det märks i naturen som är förhållandevis mycket grön, även om höstfärger börjar synas.
  Kram Gunilla

  1. Det är lite rött och svullet ännu, men jag kör med hydrocortisonkräm och det lindrar.
   Ja, nu längtar vi verkligen efter regn. Ännu är det ganska grönt och det skulle vara roligt om det kunde förbli så.
   Kram

 9. Kul med dialekter! Neej, värgnät har jag inte hört, är likt vårt ”värsjnät”. Det känns lite höstigt fast idag har det varit varmt och kortbyxorna på. Igår satt vi ute och fikade.
  Usch, jag har många sommarpratare att lyssna igen. Det blir ju inte att man lyssnar när man är hos goda vänner och inte när vi åker med husbilen heller. Då måste jag läsa kartan!
  Ha det gott och hoppas du mår bra efter insektsbettet!
  Kram Inger

  1. Det låter ju lite lika i alla fall värgnät och värsjnät.
   Umgås släkt och vänner och läsa kartan under bilfärder är bra mycket viktigare än att lyssna på radion.
   Ha en skön lördag!
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.