Sommarens flundra

Pling, plong! Det var dörrklockan som ringde och när jag gick och öppnade stod Bosse, äldste sonen, utanför och bakluckan i bilden stod öppen.
– Vill du ha ett mål flundror?
Givetvis ville jag det, för flundror hör sommaren till och förr åt vi det ofta, men i år har det inte blivit en enda gång, så givetvis tackade jag ja.

Bosse hade varit ute och fiskat för första gången i år och fått både flundror och en gädda. Gäddan fick en av mina grannar och jag tog så många flundror att det räckte till Bosse också. Han är gräsänkling, så det passade bra att han kom hit och fick sig ett mål flundra.

Fem fina, rensade och alldeles pinfärska flundror
Flådda och sköljda
Panerade och redo för stekpannan
Stekta och klara för att ätas
Rensat och klart! Mums

Det är mulet och regnar i dag, men det är dålig fart på regnande, för det har bara kommit någon enstaka mm, men varenda droppar mottas med största tacksamhet.

Dagens ordspråk:
Det träd som ofta flyttas slår sällan rot.

16 reaktioner till “Sommarens flundra

 1. Det var ingen dålig fångst det och en god lunch blev det. Visst är det något speciellt med färsk fisk och färskare än så här kunde det inte bli.

  Kram och ha en fortsatt fin lördag!

 2. Flundror är gott!
  Jag funderar på att promenera in till stan och äta. Utbudet på campingrestaurangen är antingen rökt lax (som jag åt igår) eller pulled pork. Dessutom skulle jag vilja ha ett glas vin. Men de har, så vitt jag vet, inga rättigheter här. Det är Equmeniakyrkan som äger campingen. Ska gå på gudstjänsten de har har klockan 10 imorgon så kompenserar jag för mitt syndiga leverne. Dessutom var faktiskt Jesus första under när han förvandlade vatten till vin på den där festen som det berättas om i Bibeln.
  Det som får mig att tveka är att det är 6 kilometer att gå. Åt varje håll.

  Kram

  1. Det går väl att diskutera om ett glas vin är värt en promenad på 1,2 mil och att hoppas på något nytt under är väl att vara allt för optimistisk. 😉
   Kram

   1. Det skedde ett nytt under. Jag hittade en liten restaurang halvvägs.
    Räkmacka och två glas vitt. Perfekt lördagsmiddag.
    Kram

 3. Åh, så gott med alldeles färska flundror! Det brukade vi köpa i Skanörs hamn förr, men det har inte blivit av de senaste åren. Så bra, att Bosse fick dom tillagade till sig när han nu är gräsänkling.
  Ha en fortsatt skön helg, kram, Monica

  1. Förr fiskade en svåger till oss och då åt vi flundror så ofta att man nästan tröttnade på det. Nu är det riktiga högtidsstunder.
   Kram

 4. Färsk fisk är det bästa som finns. Förr åkte jag till Härjedalen eller Dalarna och flugfiskade. Blev bortskämd med röding, öring och harr som är så gott. Numera blir det fiskbilen på torsdagar dyrt men underbart.
  Ha en skön lördag kväll.

  1. Så härligt att ha en fiskbil. Det hade vi förr också, men nu finns de bara här sommartid. När det inte är turistsäsong får vi nöja oss med utbudet på Konsum, som är mindre roligt.
   Han en fin kväll du också!

 5. Det skedde ett nytt under. Jag hittade en liten restaurang halvvägs.
  Räkmacka och två glas vitt. Perfekt lördagsmiddag.
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.