Passa på och njut!

Snart är det fina vädret över – ”Ostadigt med regn och blåst”, kan man läsa på helagotland.se i dag. Det vete sjutton om det är något att lite på, men för säkerhets skull får man väl passa på att njuta av solen och värmen i dag, för det är en riktigt härlig fredag.

På förmiddagen har jag varit på gravarna med blommor och fyllt på vattnet i lådorna. Det såg bra ut, förutom då gräsmattorna som dels inte hämtat sig efter förra sommarens torka och dels lider av årets. Det är länge sedan vi fick någon ordentlig regnskur.

På hemvägen passade jag på att åka in på Konsum och handla och nu ska jag göra i ordning lite lunch till mig – det blir persiljestuvade morötter och falukorv. Jag som egentligen inte varit så förtjust i falukorv har kommit på att det är riktigt gott.

Dagens ordspråk:
Man ska inte flyga högre än vingarna bär.

15 reaktioner till “Passa på och njut!

 1. Så tråkigt att ni inte får något regn. Det kom 11 mm senaste dygnet så jag skall klippa gräset idag. Falukorv är jag inte förtjust i men ibland får jag tag i den som har mycket kött då kan det bli ugnstekt falukorv. Minton äter inte vanlig korv bara salsica. 🐾🐾😊

  1. Det kommer säkert här också, men det är lite trist att behöva gå och vattna för att få växterna att överleva tills dess.
   Kram

 2. Även här har vi fått lite regn så vår gräsmatta är verkligen en katastrof minst sagt.
  Falukort är inget för mig. Jag är inte så förtjust i korv men en wienerkorv med hög kötthalt kan slinka ner.

  Kram och trevlig fredag!

 3. Falukorv kan visst var jättegott! Jag gör ibland en falukorvsgryta med purjolök och tomater och med ”sås” av grädde, chilisås, pepparrot och senap, riktigt gott!
  Eller bara stekta falukorvsskivor, råstekt potatis och stekt ägg! Det kan jag bli riktigt sugen på!
  Så fint du gör på gravarna. jag är dålig på gravar – kan inte riktigt kombinera graven med den döde…
  Ha en fin helg, kram!
  Monica

  1. Då är du som min mamma. Hon gick högst pliktskyldigt och skötte gravarna, men sa alltid att hon inte kände något speciellt för det.
   Kram

 4. Låter som god mat. Såklart ni behöver regn, men jag hoppas ändå att det inte ska behöva vara regn i många dagar. Lite mer sommar ska det vara kvar!! Så det så!!!!
  Kram

 5. Du har väldigt fina gravplanteringar! Jag har inte tittat till ‘mina’ på länge, äldste sonen sköter underhållet s a s, men förra året hade begoniorna givit upp totalt och silverekarna var totalt gigantiska. Märkligt.

  1. Vår klockare varnar för silverek om man har självvattnande låda, för de tar över totalt. Har ni såna lådor kan det ju bero på det.

 6. Så fint du har gjort vid gravarna! Jag behöver inte sköta någon grav … alla mina närmaste som gått bort har valt att få sin sista vila i minneslund … och det känns helt OK att åka dit till respektive kyrkogård med en blomma och varma tankar några gånger per år …
  Stekt falukorv med potatis och pepparrotssås är inte heller fel – men det ska vara en falukorv med hög kötthalt, annars får det vara.
  Kram

  1. Det är inte alla som har så nära till gravarna som jag har. Förr var det rutin att åka till kyrkogården varje lördag, men med självvattnande lådor har det blivit mycket lättare att hålla liv i planteringarna.
   Kram

Kommentarer är stängda.