Sommar i P1 – Vägglöss

Dag efter dag säger man på väderleksrapporten att det är risk för åska och regn, men här kommer inte en droppe. I dag har vi solsken och varmt och skönt väder. På förmiddagen gick jag runt och vattnade krukor och lådor och tog en vända med sekatören och putsade lite här och lite där.

Vad var det syster Kerstin skrev på facebook?

Hurra för Agneta Pleijel !😍👍😍👍😍

Henne missade jag ju igår när jag åkte till Visby, så i stället för att höra på ännu en i raden av dem som beklagar sig över sina svårigheter för att han inte ser ut som en svensk, så parkerade jag i solstolen efter lunch för att lyssna på henne.

Hon var väldigt trevlig att höra på och hade en behaglig röst och hon är en av de första jag har hört som gett sig tid att prata om musiken hon spelade. Mycket sympatiskt och dessutom i stort sett njutbar musik med bara något undantag.

Och så pratade hon givetvis om sitt skrivande, om andras skrivande och om allas vårt skrivande. Och om någon säger att de inte skriver, så uppmanar hon dem att börja göra det, för att fånga livet. Hon var väldigt bra!

1280px-Bed_bug,_Cimex_lectulariusI dag finns det  en artikel i Gotlands Allehanda med en ruskig, men kanske befogad, varning för vägglöss i loppisfynd och jag känner mig väldigt tacksam över att jag inte fallit för några av alla loppisskyltar som översvämmar ön. Att få vägglöss vore ju en mardröm. Det räcker så bra med andra små insekter som hälsar på både inom- och utomhus.

Var uppmärksam på vägglöss i loppisfynden

I och för sig är det ju ännu rötmånad – kan det här kanske rentutav vara en rötmånadshistoria?

Dagens ordspråk:
Av en fjäder kan det bli fem hönor.

14 reaktioner till “Sommar i P1 – Vägglöss

 1. Vägglöss är rena mardrömmen att få så det gäller att vara observant med loppisfynd minst sagt. Även pälsängrar kan följa med och det är inte roligt det heller.

  Vi har fått regn och åska i två omgångar i dag men just nu kan man inte riktigt lita på prognoserna.

  Kram och god eftermiddag!

  1. Jag misstänkte att ni har fått regn och åska i Skåne. Det såg så ut på tv igår kväll.
   Här är det ännu soligt och fint. Kom just in efter att ha suttit ute på framsidan och fikat. Nu ska jag ta till kniven och utrota några ogräs i gräsmattan.
   Kram

 2. Så är det. Det är vanligare med vägglöss i studentlägenheter än i andra. Orsaken är att studenter som inte har så mycket pengar gärna köper på loppisar. Just stoppade möbler ska man inte köpa på såna ställen.
  Kram

 3. Ja, fy för att få vägglöss! Men vi har vad möbler vi behöver, så det är nog ingen risk!
  Vi fick 3 mm regn inatt och i morse, och idag har det varit lite växlande molnighet, men inget regn. Det brukar liksom hoppa över vårt sydvästra hörn och börja regna först när det kommer upp över Malmö!
  Men vi hade gärna velat ha sådär 20 mm…
  Agneta Pleijel får en sjua av mig!
  Kram, Monica

 4. Vägglöss hu va hemskt. Köper aldrig något av tyg på loppis. Någon lite pryl som är annorlunda och går att tvätta.
  Åska och regn idag så det är lite blött men det behövs.
  Önskar en fin kväll

 5. Hu för vägglöss! Och jag har just dödat en larv på uteplatsen igen, apropå oönskade kryp.
  Här åskar det nästan varenda dag med rejäla skurar.

 6. Hos mig är begagnade möbler bannlysta och har så varit i alla tider. Men min son har köpt en del, blir ju så om budgeten är snäv.
  Vägglöss är verkligen ett otäckt elände. Jag får rysningar bara av att tänka på det.
  Kram

  1. Det låter väldigt otäckt och jag har aldrig varit ute för det. Kackelackor däremot har jag sett utomlands både här och där, de är äckliga, men går i alla fall inte på folk.
   Kram

 7. Sitter precis nu och lyssnar i efterhand på henne … bra tycker jag 🙂
  Ja, vägglöss vill man inte ha! Jag brukar sällan gå på loppis … skulle behöva anordna en själv istället 🙂
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.