Ola Serneke – Fröjel kyrka

Det var rätt mulet, men vindstilla och behagligt när jag la mig i solstolen för att lyssna på Ola Serneke, byggherre och entreprenör. Han började med att berätta att han går upp klockan 4,17 varje vardag bara för att han tycker om att vara uppe före alla andra och äga dagen, sen kom hans första musikstycke och redan där var jag ganska säker på att vi nog inte skulle bli några långvariga bekanta. Hade jag inte haft det så skönt där jag låg hade jag gjort slut med honom mycket tidigare än jag gjorde, för det var nästan osmakligt att han fick göra så mycket reklam för sig själv och sitt företag på skattefinansierad sändningstid och musikvalet fortsatte i samma stil som den börjat. Nej, jag stängde av radion och åkte till kyrkogårdarna och tittade till gravarna i stället.

På Klinte kyrkogård var det ok, men på graven i Fröjel hade nejlikorna blommat av totalt, så när jag kom tillbaka till Klinte åkte jag till Suderviljan och köpte två plantor snötörel. Jag åkte tillbaka hem för att hämta lite jord, som jag skulle ha till planteringen och då blev jag inbjuden till en granna på eftermiddagskaffe, men när det var urdrucket åkte jag tillbaka till Fröjel kyrkogård och satte en snötörel i varje låda.

Det var så putsat och fint på kyrkogården för nu pågår Gotland Chamber Music Festival och i morgon kväll klockan 19.30 är det konsert i Fröjel kyrka och då kommer Elin Rombo, Staffan Scheja och Anders Kjellberg-Nilsson dit. När jag åkte ifrån kyrkogården gick vår duktiga klockare ännu och putsade runt gravstenarna

Det är många evenemang i Fröjel kyrka på sommaren och det har blivit en hel liten skog med skyltar utanför kyrkogårdsmuren

Trevlig tisdagskväll!

12 reaktioner till “Ola Serneke – Fröjel kyrka

 1. Ojdå…..ursäkta att jag småler lite igenkännande. Din reaktion på dagens sommarpratare….. hahaha, jag lyssnar just nu på gårdagens, Lisa Mikovski. Ska berätta sen vad jag också tycker om Ola Serneke, misstänker att det blir ungefär samma åsikt som du fick. Hahahahaha
  Kram

 2. Håller med dig helt om dagens sommarpratare! En förträffligare och mera rättänkande människa än han, finns nog knappt, enligt honom själv! Usch och fy! och det gäller musiken också!
  Nä, det var inte länge jag lyssnade.
  Så fint du gjorde på graven i Fröjel! Roligt med alla dessa evenemang. Det brukar vara fina konserter i kyrkor! Härlig akustik!
  Härligt, soligt väder idag, så det blev 2 bad!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Visst var han otroligt ”duktig”!
   Vi har ju många kyrkor på Gotland och de är flitigt använda som konsertlokaler.
   Det låter skönt med två bad!
   Kram

 3. Misstänkte att han skulle vara precis som du beskriver! Jag lyssnade inte (mina syskon var här) och jag kommer inte att lyssna heller. Jag fick nog av besserwisser igår!
  Kram Inger

 4. Då vet jag att jag inte behöver lägga ner tid att lyssna på honom … tack för det.
  Så fint det blev vid graven med lite uppfräschning.
  Kram

 5. Då var det säkert fullt med nöjda besökare i kyrkan igår kväll.
  Skyltar har en förmåga att bli fler och fler och ”ditsättarna” har väldigt ofta inte samma iver att plocka bort dem när de är inaktuella. Nu ska jag inte gnälla.
  Såg att Svante tagit sig in på listan.
  Då skippar jag den mannen när jag väljer och vrakar när jag blir ensam hemma om några veckor. (Jag hade ändå inte tänkt att lyssna på Ola) Däremot ska jag lyssna på Lisa M. Jag gillar hennes musik och hon är från en vacker trakt och har därmed den dialekt jag uppskattar mest. Om hon inte slipat bort den.
  Vilken underbar morgon det var. Vindstilla. Vi cyklade innanför muren och njöt. Inte många människor ute vid den tiden. Efter lunch tänkte vi besöka ett fiskeläge och fika på ”Prinsessan E fik” nedanför Högklint. (Fridhem?) Där har vi aldrig varit tidigare. I rätt väder borde det vara trevligt att sitta i trädgården.
  Ha en bra dag.
  Kram

  1. Det är jättefint på Fridhem! Vi var där med vår SPFförening för inte så länge sedan och syrran och hennes man var där i torsdags i förra veckan och hon var enormt imponerad av det vackra huset och omgivningarna.
   Ha en trevlig utflykt dit!
   Kram

 6. Hej på er alla – Ola Serneke här 🙂
  Synd att ni inte gillade mitt sommarprat men som ni skrev själva – är ju bara att strunta i att lyssna. Även om ni tycker att jag försökte beskriva hur otroligt ”duktig” jag är, så är jag så urbota trött på alla som klagar på allt och alla. Lägg kraften på att vara positiv istället och låt folk vara duktiga – var lite osvensk helt enkelt !. Det tycker jag i alla fall är avsevärt mycket bättre än att klanka ner på alla.
  Ha en härlig sommar och hoppas ni gillar de övriga sommarpratarna samt lägger er energi på rätt saker.

Kommentarer är stängda.