Margaretakaffe och Vera Vitali

En god vän föreslog att vi skulle träffas och dricka Margaretakaffe på Warfsholm i dag och jag hade ju bestämt mig för en promenad, så givetvis nappade jag på det. Warfsholm tur och retur är en alldeles lagom vända.
När klockan blev ett satte jag därför på P1 i mobilen och stoppade i hörlurarna i öronen, för jag ville lyssna lite på dagens sommarvärd, Vera Vitali, medan jag gick ut till ”Varvet”. Hon är ju helt fantastiskt bra i serien om Bonusfamiljen. Nu var hennes program nog mera lämpat för den som är mer intresserad av film och filmskapande än jag är. Så länge det handlade om hennes pappa, Leon Vitali och hans samarbete med Stanley Kubrick var det ganska intressant, men när hon senare kom in på sin egen karriär tappade jag koncentrationen. Musiken var ganska skaplig, men det hjälpte inte mycket. På min Fem i topp-lista hamnar hon inte.

IMAG1118

När mina bekanta dök upp stängde jag av radion och vi gick in och beställde kaffe. Jag är så förargad på mig själv att jag inte tog en bild på deras månstenar – på ett fat låg en stor hög av stenar, som vi närmare undersökning visade sig vara konstfullt utförda stora maränger – allt till minne av 50-årsdagen av människans första steg på månen. Vi köpte en som vi delade på och ja, den smakade som maränger smakar, men det var ett kreativt och roligt sätt att uppmärksamma den här dagen på tycker jag.

Trevlig fortsättning på lördagen!

12 reaktioner till “Margaretakaffe och Vera Vitali

 1. Ja, det var synd att vi inte fick se ”månstenarna”! Ett roligt sätt att påminna om att det är 50 år sedan månlandningen, i alla fall! Och naturligtvis minns jag det! Det var ett stort ögonblick!
  Jag lyssnade också på Vera Vitali idag. Medelbra, är väl betyget, tycker jag. I morgon kan jag tyvärr inte lyssna på Svante Thuresson, men jag får lyssna i efterhand.
  Ha en fin kväll, kram, Monica

  1. Få se om det blir någon Svante Thuresson i morgon. Jag vet inte riktigt hur dagen kommer att blir.
   Hoppas att du har en fin kväll. Jag ska gå till sängs nu.
   Kram

 2. Hade varit trevligt att se de där månstenarna. Du får gå dit igen 😉
  Ska försöka komma iväg på någon ”månaktivitet” de närmaste dagarna. Minns så väl hur spännande det var med månlandningen som vi följde på TV.

  Kram

 3. Lät ju kul. Jag har inte ens tänkt på att det var 25 år sedan mångrejen. Just nu är det väl ganska tyst om månresor och sådant kanske för att det kostar så mycket pengar och det finns annat att lägga pengar på.

 4. Kul idé med månstenarna. Månlandningsdatumet glömmer jag aldrig. Det var dagen före Katarinas födelsedag det året som Ulrika föddes. Bra när man kan hänga upp minnet på vissa saker. Kram

Kommentarer är stängda.