Mats Strandberg

19º i luften, solsken och bara ett och annat moln, givetvis la jag mig i solstolen när det blev dags för Sommar i P1. Mats Strandberg är en författare som slog igenom stort som medförfattare till fantasyboken Cirkeln. Senaste ungdomsboken Slutet handlar om den sista månaden i mänsklighetens historia, innan en komet utplånar jorden. Han har också skrivit skräckromanerna Färjan, om en blodig natt på en finlandsfärja och Hemmet, om en främmande närvaro på ett demensboende, som blivit internationella succéer. Jag har inte läst någonting av honom, så jag hade ingen aning om vem han var, men alla ska ju ha en chans.

Jag hade det jätteskönt i solstolen, för så fort det blev lite för varmt kom det några vindpustar som svalkade av mig. Ja, man kan nog säga att jag hade det för skönt, för jag missade en hel del av både pratet och musiken som bådadera överröstades av några konstiga ljud. Till slut insåg jag att där kunde jag ju inte ligga. Grannarna kunde ju börja undra!

Jag stoppade mobilen i fickan och pluggade in hörsnäckorna i öronen och satte igång med lite välbehövlig vattning. Jag bär vattnet från köket, så det vill till att det blir några vändor om det ska vara till någon nytta och under tiden lyssnade jag på Mats som berättade om hur han blev mobbad i skolan, om sina rädslor och om sitt författarskap. Han lär ska ha gjort någon jämförelse mellan Astrid Lindgren och Stephen King, men det missade jag. Musiken var just inte i min smak heller och eftersom han inte höll mig vaken, får han inte godkänt.

Gräsmattorna behöver snart klippas, så mycket regn har vi fått i alla fall, men jag är lite fundersam över hur jag ska göra med alla blommor i gräsmattan utanför terrassen.Trevlig fortsättning på dagen!

11 reaktioner till “Mats Strandberg

 1. Jag lyssnade faktiskt på honom och tyckte väl att han var sådär halvbra. Hade heller aldrig hört talas om honom förut. Men jag sitter och syr ihop mormorsrutor till en filt under tiden, så jag kan inte somna…
  Soligt och varmt här idag, så idag har jag badat!
  Kramar, Monica

  1. Det är bra att ha något för händerna när man ska sitta och lyssna.
   Jag har inte badat ännu i år. I lördags när jag var i Tofta sa man att det var 11º i vattnet. Brrr….

  1. Här har inte kommit så mycket, men gräset är faktiskt grönt och fint, där det finns något vill säga. Gräsmattorna for väldigt illa förra sommaren och består till stor del av ogräs nu.
   Kram

 2. Då sörjer jag inte att jag valde bort honom. Jag gillar inte fantasy och blodiga historier, har inte läst något av honom heller och vet inte vem han är.
  Kram Inger

 3. Jag gillar inte den där karln! Har hört honom live en gång då han inte bara berättade om sitt författarskap utan också baktalade folk. Sånt tycker jag är oproffsigt.
  Men Engelsforstrilogin, där Cirkeln är en del, är bra. Mycket bra till och med.

  Kram

Kommentarsfältet är stängt.