I dag blev det Sudret – Björn Runge

Solen lyste i morse, men den blev inte långvarigt och SMHI varnade för regn och regnar gör det nu på eftermiddagen i alla fall. Mer kommer det att bli i kväll och de som ska åka och lyssna på Ulf Lundell på Gåsemora på Fårö och Timbaktu på Grå Gåsen i Burgsvik uppmanas att bereda sig på blöta tillställningar. SMHI säger att: Väderrysare väntar kvällens jättespelningar.

Nu kanske man inte behöver ta det på allt för stort allvar, för gårdagens varningar för åska och regn inskränkte sig till 4 mm och ingen åska alls, i alla fall här på Odvalds och Kerstin tror inte att det kommit någonting alls på Sicklings. Krister däremot rapporterar 15 mm på Levander-Nyström Recidens.

På förmiddagen i dag kom Kerstin och Hassine hit och hämtade upp mig och så åkte vi söderut mot Hoburgen och det var ju perfekt väder för bilåkning. Hassine körde ner till Kättelviken och fram till Majstregården. Där stannade vi till och tänkte ta en titt i butiken, men den var stängd och precis som restaurangen öppnade den först klockan tolv. Det hade mulnat till riktigt och det blåste snålt så vi fortsatte mot Holmhällar.

På Majstre var det stängt.

På Holmhällar gick vi först en promenad vid raukområdet och det blåste faktiskt inte så mycket där, så sedan gick vi till restaurangen för att få lite lunch. Vi beställde vår mat och satte oss på uteserveringen och väntade på den.

Vi hade precis fått vår mat och börjat äta när det började regna stora blöta regndroppar i huvudet på oss, så vi och många med oss, tog våra tallrikar med oss och gick in och satte oss i matsalen i stället.

Det blev inte så mycket av det regnet heller, för när vi ätit färdigt och vände hemåt mot Klintehamn igen var det uppehållsväder.

På hemvägen lyssnade vi faktiskt på dagens sommarpratare Björn Runge och han var riktigt intressant och spelade bra musik. Han talade om sina framgångar som filmskapare och om sina cancersjukdomar och hur han har kommit över dem.

Dagens ordspråk:
Det bästa man kan göra är ibland att inte göra något alls.

19 reaktioner till “I dag blev det Sudret – Björn Runge

 1. Skönt så länge det i alla fall går bra att vara ute. Men om det är kallt och grått kan det lika gärna regna samtidigt. Är väl välbeövligt hos er också, även om nit ycks ha haft mer regn än oss? Om det inte är grått kunde det gärna få vara något lte varmare än det är nu……kan jag tycka
  Kram

  1. Jag håller helt med dig! Idealet vore ett ordentligt regn och sedan sol och värme. Nu är det för kallt för att vara trevligt.
   Kram

  1. Nu har vi inte ätit där på ett bra tag, men det var ett givet mål för vårutflykter förr i tiden. Våradonisen skulle ju kollas.
   Kram

 2. Ja, lite blandat väder hos dig och så även hos mig! Mysigt att komma iväg på en utflykt som ni gjorde och äta en bit mat ute. Eller rättare sagt inne! 🙂
  Ser trevligt ut på dina bilder.
  I morgon kommer lilla O till oss och stannar till fredag, ska bli mysigt att ha henne här några dagar!
  Kram Gunilla

 3. Tänk att ni får så mycket regn! Här har vi inte fått en droppe på länge nu och det är snustorrt! Sköna sommartemperaturer, 22-23 grader, men vi hade gärna bytt det mot regn just nu!
  Jag lyssnade på första halvan av Björn Runges sommarprat, men jag tyckte faktiskt att han var ganska tråkig… Vi åkte och plockade körsbär på Schaggarp istället!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag läste någon annanstans också att man tyckte att han var tråkig. Så då kanske han var det. Vi tycker ju alla olika, som tur är.
   Kram

 4. Dagens ordspråk, det tar jag till mig, kan kännas skönt.
  Trevlig dag och en biltur sitter ju inte fel. Roligt att se något annat och få nya intryck i trevligt sällskap.
  Synd på regnet, men så är ju ofta den svenska sommaren.
  Vi har haft regn här igår och det känns bra. Värmen och solen ska visst komma på besök från och med i morgon, i alla fall här hos oss.
  Ha det bra.
  Kram.

  1. Ja, i år är det en ganska normal svensk sommar och då blir det en skur då och då, men i dag skiner solen. Få se om den håller hela dagen ut?
   Kram

 5. Men Björn letade sig tydligen inte in på topp-fem. 🙂 Undra om en kvinna i början av augusti tar sig upp på medaljplats. Jag hoppas det. 😉
  Hur blev vädret tro för min gamla idol Uffe Lundell. Kanske skulle ni åkt idag istället. Här har i alla fall varit bättre idag.
  Kul att se bilderna. Jag har det raukfältet och fiskeläget kvar att besöka inför framtiden.
  Perfekt ordspråk som många borde ta till sig av.
  Vad mysigt det måste vara att ha en syster hos sig.
  Kram Bosse

 6. Härligt med en utflykt då och då! Längtar till ön!
  Jag gillade också Björn Runge fast jag hade bestämt mej för att inte lyssna på honom. Tur att jag ändrade mej!
  Ha det gott! Kram Inger

 7. Vet du idag är det 8 år sedan jag och PappersBeda åkte hem från Gotland. Tänk så fort tiden går. Det var en härlig resa och du bor ju på ett fint ställe och det var så roligt att träffa dig. I år blev det ingen resa för mig men igår var vi på vår obligatoriska födelsedagsresa där dom i vänkretsen och släkten grattar den som fyller jämt. Vi var till baksidan av storsjön och besökte hoverbergsgrottan och lite andra grejor. En fin dag och det är så vackert runt storsjön

  1. Åh, är det 8 år sedan! Jag måste kolla i bloggen. Det låter som om du som vanligt har en härlig sommar med massor av släkt och vänner. Det är gott att ha att tänka på när vintermörkret sänker sig.
   Kram

 8. Vi har haft några riktigt rejäla regnväder. Men just nu är det soligt och fint. Tyvärr måste jag åka hem och hämta lite saker. Men det ska väl inte ta alltför lång tid hoppas jag. Ikväll kommer Fredrik hit för att avnjuta årets namnsdagstårta.

  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram

  1. Jag har förstått genom min syster att ni har fått en hel del regn. I dag åker de hem till Lidingö efter en vecka här på Gotland och jag tror inte att hon behöver bekymra sig över sina balkongblommor.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.