Mitt i juli

Nu går vi in i andra halvan av juli och igår kväll upptäckte jag att det börjar bli dags att tända lamporna fram mot kvällen. Det har jag inte gjort på ett tag, men nu börjar det märkas att dagarna blivit kortare och när man stänger av tv:n vid elvatiden upptäcker man att det är riktigt mörkt.

I dag är det lite mulet och fram mot eftermiddagen/kvällen lär det ska bli regn. På morgonen har vi haft ett strömavbrott igen, men GEAB har inte redogjort för vad det berott på. Det var tidigt på morgonen, så jag märkte det bara på att väckarklockan skenat. Jag har batteri i den, som slår till när strömmen går, men av någon anledning får den extra fart då den går på batteri, så nu har den fortat sig med 18 minuter. I och för sig är det lätt att rätta till, men nog är det konstigt!

Gårdagen på Stenstugu var jättetrevlig och som vanligt var det mycket mat och mycket god mat. Vi satt inne i salen och åt smörgåstårta, men när det blev dags för dessert och kaffe flyttade vi ut i solskenet.

Dagens ordspråk:
Som man bäddar får man ligga.

18 reaktioner till “Mitt i juli

 1. Lite märkligt med en modern quartsklocka. Förr då
  det var manuella urverk fortade sig klockor när batteriet började bli
  dåligt.
  Det känns onekligen lite konstigt att halva juli gått. Idag är jag hemma och har tvättstugan.

  Kram

 2. Har ju sett bilderna från kalaset på Stenstugu, som en släkting (systerdotter?) till dig lagt ut på Facebook! Är det Stenstugu, den vackra gården man ser i bakgrunden? Vilken fin gård! Och vilken fin smörgåstårta, jag älskar ju smörgåstårta! Ja, det verkar att ha varit ett lyckat kalas på alla sätt!
  Här är det också lite grått idag, men tyvärr spås det inget regn; det skulle varit välkommet!
  Ha en bra dag! Blir det Kubb idag?
  Kram; Monica

  1. Janet, som lagt ut bilderna är min syster Kerstins sonhustru.
   Jag tror att det blir kubb, om inte Kerstin o Hassine hittar på något annat.

 3. Jo…lamporna har börjat tändas här med…och mulet är det men det är väl bara att bita ihop och köpa en pannlampa 😉
  Underligt med klockan där…men hellre att den ”fortar” sig än ”långsammar” sig antar jag.

  Ha det så underbart nu.

 4. Åh så gott allt såg ut. Skönt att det blev bättre väder, för det är alltid trevligt att kunna sitta ute.
  Här har det regnat som sjutton sen igår. 25 mm i mätaren.
  Kram

  1. Vi hade verkligen tur med vädret. I dag inväntar vi åska fram mot kvällen och det lär nog bli så, men regn vill vi ju ha…..
   Kram

 5. Såg jättetrevligt ut. Ser också soligt och varmt ut på fotonen. Så var det här också igår. Idag kallt och regnigt. Jajaja, regnet är mer än välbehövligt. Eftersom jag sade upp mig från jobbet vid årsskiftet känns det inte lika viktigt med solsken och värme. Jag menar att om/när det vädret kommer så kan jag ju alltid vara ute, istället för att sitta inne på ett kontor. Men så trist för de som har semester då det regnar. Kommer visst vara likadant väder tisdag och onsdag också, möjligen med inslag av åska.
  Fönsterlamporna har jag nog tänt vid 21-22-tiden på kvällarna. Inga andra lampor.
  Kram

 6. Så mycket gott ni fick. Vi har fått 71 mm i juli så det känns bra.Men det är fortfarande torrt på vissa ställen.
  Ha en fin dag

  1. Oj så mycket regn ni fått! Då har du sluppit vattna i alla fall, förutom i krukor förstås, för de nöjer sig inte med en regnskur.
   Kram

   1. Ja men det är inte blött så långt ner tyvärr. Den har inte hämtat sej efter torkan i fjor. Har dålig jord och söderläge så solen bränner hela dagen.
    Gräsmattan är fortfarande lite gul men den vattnar jag inte.
    Kramar

    1. Jag krattade bort en massa ogräs i gräsmattan och sådde i lite nytt gräsfrö. Hoppas att det tar sig nu när vi fått lite regn.
     Kram

Kommentarsfältet är stängt.