Fröjel Resort

Det har varit lite blåsigt och svalt i dag och molnen har kommit och gått. Efter morgonduschen tog jag på mig jeans, för då var det mulet och lite kyligt, men när jag satt ute på terrassen och löste korsord började solen lysa och då blev det för varmt, så då gick jag in och bytte till shorts. Sedan blev det en omklädning till och nu sitter jag här i kjol och blus och misstänker att det blir ett byte till innan dagen är slut. På somrarna sliter man ut kläderna i pådraget!

När det började  bli dags för lunch ringde jag och kollade med Fröjel Resort, för där har Kerstin och Hassine aldrig varit. Balders krog heter deras restaurang och de hade rostbiff med en ”galet god” potatissallad till i dag, så då åkte vi dit. När vi beställt kom Alessia* in och hälsade på oss. Hon jobbade i köket i dag, så det var hon som tillverkat den där ”galet goda” potatissalladen. Det var väldigt god rostbiff och potatissalladen smakade jättebra, men när allt var uppätet kom jag på att jag glömt ta något foto av den vackra tallriken, så det får bli några från omgivningen i stället, för innan vi åkte hem gick vi en promenad på Balders väg och såg på alla nya hus som kommit upp där.

När vi kom tillbaka till Klintehamn åkte vi hem till mig och drack kaffe och nu har Kerstin och Hassine åkt tillbaka till Sicklings för lite middagsvila.

Dagens ordspråk:
Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst.

*Alessia är ett av mina barnbarns fd fästmö från Sicilien.

24 reaktioner till “Fröjel Resort

 1. Det lät som om ni kunde njuta av en mycket god lunch tillsammans.
  Så Alessia valde att stanna när relationen tog slut. Det gjorde sonens före detta brasilianska sambo också för hon hade rotat sig i Stockholm och fått ett bra jobb.

  Kram och god fredagskväll!

  1. Inte nog att hon stannade, hon har tagit hit sin mamma också. Mamma Tina jobbar nu som städerska på Fröjel Resort. De åker tillbaka till Sicilien till hösten, men vem vet hur det utvecklas. Alessia säger Sverige, men kanske inte Gotland. Det är nog Stockholm som lockar.
   Kram

 2. Ännu en trevlig dag med syster och svåger! Här har vi haft årets hittills varmaste dag idag med nästan 30 grader och ingen vind alls. Puh!
  Rostbiff och potatissallad måste jag göra snart; så gott det lät!
  Håller med om att det blir många klädbyten på sommaren, men idag har jag gått i shorts hela dagen och vi har fortfarande över 25 grader när klockan är över 18.
  Kram, Monica

  1. Tänk att ni haft så varmt. Jag längtar verkligen efter några varma dagar igen, för här är det kyligt. 15-17 grader och molnigt och blåsigt, det är inget vidare sommarväder.
   Kram

 3. Mysig dag även om den riktiga sommarvärmen inte var på plats. Här varit riktigt soligt och varmt. Men enligt SMHI blir det sämre nu till helgen. Otur för dom som jobbar!
  Kram

 4. Jag glömmer nästan alltid att fota maten … men den var säkert lika vacker som god. En trevlig dag även om du fick byta kläder flera gånger 🙂
  Kram

 5. Apropå ingenting kan jag inte låta bli att titta på bilden av kossorna och tänk så jag saknar kossor. Här finns det inga längre. Man kan åka många mil utan att se en enda ko. Jag har älskat kossor sedan jag var liten. Igår kom det en tjej som har bondgård nere i byn och hon klippte åkrarna och ska plöja och harva och sätta nutt gräs på Kinabrors och mina åkrar och kanske så småningom ha djur här. Hoppas på kossor men troligen blir det får.

  1. Här på Gotland har vi ännu många kor. Enligt statistiken i en artikel i GA lär det ska finnas 20440 mjölk och köttdjur på ön och 368 företag som sysslar med mjölk och köttproduktion.

 6. Känner igen två saker. Detta ständiga bytande av kläder sista två veckorna. Inte konstigt med tanke på bytet av årstider utanför. Jag glömmer nästan alltid att ta kort från när vi äter ute. Fikatime däremot har blivit en vana. Beror såklart en hel del på att jag vill utse bästa fiket på Ön. (av de ställen vi besökt)
  Ja den där kärleken. Den kommer och går. Jag är tacksam för att jag till slut kom till rätt hamn. 🙂
  Önskar dig en fin lördag.
  Kram Bosse

 7. En fin utflykt och god mat är trevligt. Har också haft en del klädbyten de senaste dagarna men mest shorts för sommarvärmen är tillbaka på dagen.
  Kram

  1. Det är lite svårt att veta hur man ska klä sig, men i dag ser det nog ut att bli ganska stabilt i alla fall. Solen lyser och det är härligt varmt.
   Kram

 8. Så har jag läst ikapp mig lite… förstår att din syster med man är på besök! Och eget boende har de också minsann! 🙂 Hoppas att det har varit soligare och varmare hos dig nu, för här hemma och under vår resa i Norge har det varit fantastiskt fint!
  Läste också ditt inlägg om Carina Bergfeldt – kände inte till hennes bakgrund och med tanke på det, så har hon lyckats fantastiskt bra i livet, även om det så klart har haft och kanske har sitt pris! Hon är verkligen kunnig och påläst. Ska nog försöka lyssna i efterhand om det går?
  Nu, tidig morgon är här mulet… få se hur dagen blir beträffande väder och innehåll!?
  Må gott!
  Kram Gunilla

  1. Här ser det ut att bli en solig och fin söndag och vi är bjudna på lunch på Stenstugu. Det ser jag fram emot!
   Kram

 9. Vilken igenkänning här! Dt gäller att hänga med i svängrea när vädret ändrar sig. Om man tidigare jobbat som mannekäng hade man kanske haft vanan inne……men tyvärr. Jag lyckas aldrig komma ihåg att fota maten. Känns lite snopet när man sitter där mätt och belåten. Kram

Kommentarer är stängda.