En promenad i mina gamla tassemarker

Det har varit skapligt väder den här torsdagen även om det kom ett par droppar regn på eftermiddagen. Kerstin och Hassine kom hit och hämtade mig fram mot lunch och så åkte vi till Kustgrillen där vi köpte Pad Thai, som vi tog med oss till Sicklings.

Efter maten gick vi ut på en promenad över Källingmyr, genom Masshagen fram till stranden och sedan längs stranden förbi vindkraftverken och fram till Skyttepaviljongen och sedan via Flisen och hem. Det är stigar och vägar som jag ofta gick förr i tiden, men nu är det ett tag sedan. Vi var nog borta ett par timmar, men det gick en hel del tid åt att plocka smultron, för det var alldeles fullt av dem längs vägkanterna och även om de var rätt torra, så smakade de i alla fall smultron.

När vi kom tillbaka till Sicklings satte Kerstin på kaffet och det var när vi satt ute på terrassen som det kom några regnstänk, men inte så många att vi flyttade in en gång. Efter kaffet körde Hassine mig hem. Jag hade tänk promenera, men med regnet hängande i luften var det inte speciellt lockande.

Dagens ordspråk:
En vän är den som vet allt om en och ändå fortfarande tycker om en.

19 reaktioner till “En promenad i mina gamla tassemarker

 1. Mums så gott med smultron. Roligt med gemensam promenad i dina gamla trakter. Fina foton blev det också. Bra du fick skjuts tillbaka,……inte kul att bli överrumplad av regn. Allra helst då man inte är klädd för det.
  Hur är det – är havet hos er badbart nu, eller fortfarande för kallt?
  Kram

    1. Jag är ju en badkruka och lusten att åka till stranden är inte så stor, men vi får väl se om det kan bli av någon dag nu när syrran är här.

    2. Ja passa på. Ska själv ut och bada i havet snart. Befarar att det är kallare än hos er. Men nig måste det ha blivit 17 grader iaf.

    3. Hoppas du kommer ner i plurret. Här i stan finns ett havsbad och ett sjöbad. Vägrar att bada på båda. Äckelpäckel.
     Men finns bra havsbad lite längre ut. Där det känns fräscht. Men då krävs bil, vilket jag inte har. Men en kompis säger vi snart ska åka ut och bada i havet. Underbart – men troligen kallt!

 2. Det är så trevligt att läsa dina små berättelser om din dag och titta på vackra bilder.
  Önskar en skön kväll
  Kram

 3. Så mysigt för dig att ha din syster och svåger så nära! Det låter som en promenad i nostalgins tecken kan jag ana! Och att hitta smultron längs vägen är ju inte så dumt! Härom dagen när min syster och jag var ute på promenad, så hittade vi hallon och det tog en stund innan vi gick vidare…
  Smaken på de små vilda hallonen går inte att jämföra med de stora vattniga hallon man kan köpa för hutlösa priser! Så söta och smakstarka de vilda är!
  Här har vi inte fått något regn på länge, så i kväll har maken varit ute och vattnat.
  Ha det fortsatt trevligt, kram, Monica

  1. Här finns det inga vilda hallon, vi har fel jordmån för dem, däremot har vi salmbär, men de mognar inte förrän senare i höst.
   Kram

 4. Vilken härlig dag … och så fint det ser ut där. Trevligt att promenera på välkända vägar 🙂 Fina bilder!
  Kram

Kommentarer är stängda.