Cirkus på stan – Hamid Zafar

Jag åkte och handlade i förmiddags och jag ville komma iväg lite tidigt för det skulle bli regn och det blev det också. På hemvägen kom det en riktig skur och när jag sedan passerade Odvalds fick jag se att vi har fått en ny granne som tältar. Nu vet jag av erfarenhet att i morgon är de borta igen. Cirkus Brazil Jack har en föreställning i kväll och åskådarna brukar nästan inte hinna ut innan de börjar riva ner allt de byggt upp  tidigare under dagen och fortsätter färden till Burgsvik på södra Gotland. På Stenstugu brukade jag stå i fönstret och se när hela cirkuskaravanen passerade förbi på väg söderut.

Vi ställde in kubben i dag på grund av vädret och efter lunch satte jag igång med bakning medan jag lyssnade på Hamid Zafar, Barn- och utbildningschef f.d. rektor, 36 år. Född i Afghanistan, bosatt i Göteborg och Mullsjö.

Han var väldigt trevlig att höra på och det var synd att jag inte gjorde det i lugn och ro. Sommarpratarna ska avnjutas i solstolen om man ska få någon riktigt behållning av programmet, så är det bara!

Förutom bakningen fick jag två telefonsamtal och ett besök medan han berättade om hur familjen tagit sig till Sverige och livet här, om segregation och integration. Och en hel del om hur det svenska biblioteksväsendet förändrats till det sämre. Biblioteken tillåts inte längre vara bibliotek utan ska mer likna fritidsgårdar med alla möjliga aktiviteter. Det hade han synpunkter på. Och han spelade underbar musik!

Dagens ordspråk:
Om någon inte delar din uppfattning, försök att sätta dig in i hans.

17 reaktioner till “Cirkus på stan – Hamid Zafar

 1. Bakverken ser goda ut, jag gillar det vi kallar mockarutor, kanske de här chokladmums hos er?
  Cirkus är charmigt tycker jag, men vet att många inte gillar det och tycker att djur far illa.

  1. Kärleksmums, eller som våra italienare kallar dem Amorer.
   Jag tycker inte att det är några djur på cirkus numera. Det är ett par år sedan jag var på Brazil Jacks föreställning, men tror jag att det bara fanns hästar.
   Kram

 2. Det lät som en intressant sommarpratare. Klokt att ställa in kubben med tanke på vädret. Här njuter vi av sol nu men det pratas om regn och åska. Undrar om det verkligen stämmer…
  Hos oss heter kakorna ”Kärleksmums” och visst är de mumsiga 😀

  Kram och ha en bra dag!

 3. Har inte lyssnat. Än. Men en man med åsikter om oskicket att göra bibblan till uppehållsrum för allt som inte hör hemma där, honom tror jag att jag kommer att gilla.

  Kram

 4. Så kul med cirkus! Är det en lokal cirkus, eller kommer dom från fastlandet? I så fall: Fantastiskt att ta sig över till Gotland med alla sina vagnar och utrustning! Dom måste ju fylla en hel båt! När våra barnbarn var små, gick vi på cirkus med dom varje år i augusti. Det var liksom första hösttecknet!
  Jag tror att djuren har det ganska bra på våra cirkusar, åtminstone vet jag att dom har det på cirkus Olympia, som vi brukade gå på!
  Vilka läckra kakor du bakar! Sockerkakan är ju helt perfekt! Jag bli så sugen på kakor när jag ser dina bilder! Själv bakar jag bara kakor till jul…
  Växlande molnighet här idag och inget regn. Tyvärr.
  Ha det så bra, kramar, Monica

  1. Den här cirkusen är från fastlandet och i år har de haft lite otur. Deras premiärföreställning i Visby fick ställas in för det blåste så hemskt så de kunde inte resa tältet. De ligger i Visby några dagar, men sen kuskar de runt på landsbygden.
   Jag bakar inte så ofta numera när jag är ensam, men på onsdag kommer min syster och svåger och då vill jag ha lite att bjuda på.
   Kram

 5. Här heter de mockarutor. Kärt barn har många namn brukar man ju säga. Ligger fortfarande efter med sommarpratarna. Men hittills är mina favoriter Stina Wolter, Jonas Gardell, Kodjo.
  Kram

 6. Är inte så förtjust i att gå på cirkus – det har aldrig roat mig! Men visst finns det många duktiga cirkusartister som utför svåra konster.
  Ja, du går verkligen in för att lyssna på sommarpratarna och jag som inte tar mig tid till det, får ändå behållning av det hela genom att ta del av recensioner! Jättebra! 🙂
  Det ser gott ut det där som du bakade… blev mycket sugen nu, men försöker hålla igen! 🙂
  Idag har vi haft en solig dag!
  Kram Gunilla

  1. Det är några år sedan jag var på cirkus och jag känner ingen större lust att gå tid heller.
   Sommarpratarna är verkligen sommar för mig, Jag försöker också hålla igen, men när man väntar gäster får man ta sig samman.
   Kram

 7. Ännu en underbar header!
  Cirkus känns lite förlegat … men säkert kul för en del. Jag hade med barnbarnen för ett par år sen och de tyckte allt utom clownen var bra!
  Amorer … vilket bra namn … kärleksrutor säger vi – smakar säkert lika bra, oberoende på namnet.
  Hann inte lyssna igår … får ta det idag istället.
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  1. Tack, headern är tagen vid Kovik i Sanda.
   Jag gillar inte clowner och har svårt att se något att skratta åt, men många barn gillar dem.
   Ha en fin tisdags själv Anki!

 8. Så gott du bakar! Cirkus gick jag på med barnen och en gång var det en pytteliten cirkus, där man nästan satt i manegen och den var absolut bäst, alla var jätteskickliga.

Kommentarsfältet är stängt.