Carin Rodebjer

Inställda färjeförbindelser, en färja som gått på grund och kryssningsfartyg som inte kan angöra i Visby. Blåsten ställer verkligen till det! Jag hade funderingar på att försöka ligga ute och lyssna på Carin Rodebjer, men det var för kallt, så jag gick in igen och satte mig vid köksbordet i stället.

Carin Rodebjer från Klintehamn, har verkligen gjort sig ett namn i modevärlden och det var trevliga 90 minuter hon bjöd på. Det var roligt att höra henne berätta om sin barndom och uppväxt på gården vid Värsändekvior, om hästarna och om hur hon botaniserade på vinden bland mamma Ingrids säckar med mattrasor, som hon letade igenom och förvandlade till nya kläder. Det var där på vinden, som det började.

Och hon berättade om sin modemedvetna lärare Eva Armini, som betytt mycket för henne. Hon berättade om sin storasyster Gittan och vilken stor betydelse systern haft i hennes liv och hur enormt svårt det var när Gittan gick bort i bröstcancer.

Det var ett väldigt bra program och även om jag väl kanske är lite lokalpatriot tycker jag att du ska höra på det i efterhand, om du missade direktsändningen. Jag tycker att musiken också var bra och det var kul att hon tog med Vardasveisu.

Om jag känner henne? Det kan jag väl inte påstå, men jag känner hennes föräldrar och hennes bror har arrenderat marken på Stenstugu under många år.

Ha en fin fortsättning på fredagen!

14 reaktioner till “Carin Rodebjer

 1. Åh, det låter som ett intressant sommarprat och extra roligt att hon kommer från Klintehamn! Tänk att ens framtida yrkesinriktning kan visa sig så tidigt som hos henne! Vi har haft Paula och hennes familj här på lunch och det var fullt upp med de små barnen, så nu är jag trött…
  Soligt och varmt här, så vi kunde sitta ute.
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Så skönt att ni haft skapligt väder och kunnat vara ute. Här är det inte trevligt alls just nu och för en stund sedan kom det några stänk regn.
   Kram

 2. Då måste jag lyssna på henne i efterhand! Jag glömmer bort att lyssna när det är! Ha nu en trevlig helg!

 3. Så roligt med den lokala anknytningen! Fast jag har aldrig köpt kläder där, var lite intresserad av en blod med Jobs-tryck, men sen tänkte jag en gång till 🙂

 4. Eva Armini hade aldrig samma plagg två gånger och var alltid färgkoordinerad, kläder, nagellack och väska. Hon var viktig för mig med.

  1. Hon var fantastisk och inte bara modemedveten utan väldigt trevlig. Jag träffade henne på något föräldramöte och blev väldigt imponerad. Kram

 5. Tyvärr har jag missat många av sommarpratarna – vår radio i husbilen går inte att få in P1 på och då glömmer jag det helt enkelt. Ska lyssna i efterskott 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

 6. Ett otroligt blåsigt väder och jag kan tänka mig att många passagerare var besvikna att inte komma till Almedalen denna gång.
  Bra detta att kunna lyssna i efterhand. Jag glömmer ofta bort det på dagen.
  Trevlig helg.
  KRAM.

Kommentarsfältet är stängt.