Vaffö gör de på detta viset?

Det soligt, varmt och skönt och jag har varit ute i soprummet och sprayat ättika på soptunnorna för att slippa fluglarver. Jag vet inte riktigt om det hjälper, men läste någonstans på nätet att det skulle funka. Vi har hämtning en gång i veckan nu på sommaren, men det blir ändå rätt äckligt efter några dagar.

Härom dagen pratade Eva om att det är så irriterande när folk sitter på bussen och pratar högt och ljudligt i mobilen med högtalarfunktionen påslagen, så man tvingas lyssna på, inte bara den som sitter på bussen, utan även den de talar med.

Igår när jag var på vårdcentralen i Hemse var jag utsatt för samma sak. En äldre kvinna satt, med mobilen bekvämt liggande i knät, och pratade med en manlig bekant, högt och ljudligt så att samtliga i väntrummet kunde ta del av samtalet.  Vilket oskick!

Får jag ett samtal i offentlig miljö svarar jag bara om jag måste och är jag på en restaurang t ex och måste svara, går jag ut. Här satt hon och pratade om sina privata mellanhavanden som om det angick hela världen.

Hallå, här är jag!! Lyssna på mig, för det jag har att säga till Kalle är jätteviktigt och det måste sägas just nu, så att alla i bussen, eller i väntrummet får höra det. Det angår alla! Och vet Kalle om att högtalaren är på? Han kanske inte alls är intresserad av att hans tankar sprids till allmänheten. Vad säger GDPR om det här?

Vaffö gör de på detta viset? Det kan man verkligen fråga sig. Högtalarfunktionen är ett bra hjälpmedel många gånger, men i offentlig miljö borde den vara förbjuden. Vi har så många fiffiga förbud, så varför inte ett till. 🙂

 

Dagens ordspråk:
Den som är stark måste också vara snäll.

 

20 reaktioner till “Vaffö gör de på detta viset?

 1. Men fy vilket oskick. Jag tycker att det är hemskt när folk pratar högt i mobilen i offentliga utrymmen, man kan åtminstånne sänka rösten om man nu måste svara.
  Kram/Kicki

 2. Bedrövligt är ordet 😡
  Man behöver inte vara uppkopplad jämt, man överlever ändå 😉
  Kram och ha en trevlig stund i solstolen! Jag ska baka och lyssna på Sommar.
  Inger 💖

 3. Det är så irriterande och jag har inte lust att bli delaktig i andras angelägenheter mot min vilja. Jag förstår inte hur folk tänker…

  Kram och ha en fin fredag!

 4. Detta är väl ett förbud som borde ha prioritet. Hur tänker de som låter alla runt ikring ta del av samtalet. Det finns ingen människa som är så intressant för alla. Kram

  1. Nog kan man undra över hur folk kan hålla på så här. Det där med privatlivet har de definitivt ingen tanke på och har de talat om för motparten att de har på högtalaren. Det är ju inte säkert att ”Kalle” vill att hans tankar ska förmedlas till allmänheten?!
   Kram

 5. Ja, det är otroligt irriterande! Vi råkade ut för något liknande en gång för flera år sedan på ett fullsatt tåg från Stockholm. Vi satt på ”fyrsäten” och tösen mittemot mig började prata högt och ljudligt med någon väninna när vi rullade ut från Centralen.. Allt och inget diskuterades bland annat de nya tapeterna i hennes hall och färgen på köksväggen. Folk runt omkring glodde på henne, suckade och gjorde miner åt varandra, men hon var helt opåverkad. När vi närmade oss Södertälje, bad MiML henne vänligt men bestämt att fortsätta samtalet någon annanstans. Maken till förnärmad min får man leta efter. ”Ja men URSÄKTA då så VÄLDIGT mycket!!” fräste hon och gick ut i korridoren. Folk i vår närmaste omgivning log och tackade MiML. Hua, säger jag bara.
  Kram!

  1. Det verkar vara ett fenomen som blir vanligare och vanligare. Sååå irriterande!
   Bra av mannen din att säga ifrå!
   Kram

 6. Ja, det är obegripligt, dels att man vill låta främmande människor höra ett privatsamtal och dels att utsätta andra för det oönskade ljudet! Grannen bakom vår tomt, har för vana att alltid gå ut och stå precis vid planket mellan våra tomter när hon pratar i telefon! Jag har försökt harkla mig och prata högt för att hon ska förstå, men det hjälper inte! Jag vill inte veta vad hon pratar om med för mig främmande människor.
  Vi har vår yngsta dotter och hennes barn, 5 och 2 år, boende hos oss ett par dagar nu och dom sover i vårt arbetsrum, där min dator står, så det blir bara korta stunder jag kan sitta där…
  Hoppas att ditt fästingbett har blivit bättre?
  Varm kram, Monica

  1. Jag tycker att rodnaden ser likadan ut som igår, så jag undrar om Hassan gjorde en korrekt bedömning?
   Kram

 7. Det är väldigt irriterande. Sen finns det mobilsombis som går och tittar på skärmen utan koll på omgivningen.
  Kram

 8. Håller med. Jag har retat gallfeber på detta oskick många gånger.
  Diskret är ordet, tycker jag, är det som krävs i det offentliga rummet.
  Kram

  1. Visst är det så. Prata i mobil högt och ljudligt är det många som gör i alla sammanhang, men att dessutom ha högtalarfunktionen på så att man hör hela samtalet är näst intill oförskämt.
   Kram

 9. Jag upplever att det är många äldre affärsmän som diskuterar affärer med sin eventuella partner på tunnelbanan högt och ljudligt många gånger. De är väl vanliga att höja rösten antar jag. Sen retar jag mig ibland på våra nya svenskar som pratar högt på ett på ett språk som ingen förstår mer än de och deras vänner.
  Kram från Ingrid

Kommentarer är stängda.