Tony Irving

Så olika de här sommarvärdarna lägger upp sina program och det är väl det som är charmen med dem, man vet aldrig riktigt vad de kommer att bjuda på. I dag har jag lyssnat på Tony Irving, som pratade om Tony Irving och han gjorde det bra och på ett charmigt och underhållande sätt.

Sveriges Radio presenterar programmet så här:
Programmet handlar om de olika uniformer Tony Irving krängt på sig genom livet för att passa in. Nu plockar han fram dem ur garderoben, visar upp dem och berättar vad som format honom till den han är idag.

Tony växte upp på den engelska landsbygden i byn Ainsworth där prästen hade stor makt och där homosexualitet var olagligt. Som 17-åring gifte han sig med sin danspartner för att dölja sin homosexualitet och tillsammans flyttade de till Los Angeles. Men rollen som gift fungerade inte och efter det har det blivit många roller och uniformer.

– Jag är britt OCH svensk, invandrare, homosexuell, make, lärare, domare, dansare, kristen, chef och en total diva. Förbered er på att träffa mitt nakna jag i programmet, säger Tony Irving, som för övrigt inte alls heter Tony utan Spencer. En konkurs har också en avgörande betydelse för hans vägval i livet.

Jag tyckte bra om hans program där jag låg i solstolen och lyssnade. Han höll mig definitivt vaken och musiken var njutbar, med allt från Charlene – I´ve never been to me  via hans egen låt Skaka Rumpa i en samba till Arja Sajonmaa – Jag vill tacka livet.

Det var trevliga 90 minuter!

16 reaktioner till “Tony Irving

 1. Jag har faktiskt legat ute i min hammock och lyssnat på Tony/Spencer Irving! Tiden gick fort, så han måste ha varit underhållande!
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Lyssnade en kort stund när jag körde bil, och det jag hörde lät intressant. Men jag får se om jag lyssnar på Stina Wollter sen eftersom du gillade henne så mycket!

 3. Jag lyssnar inte på Sommarpratarna, men tycker att Tony Irving är en intressant person. Han hade säkert en hel del att berätta.
  Kram,
  Gigi

 4. Kan tänka mig att det var ännu ett intressant program. Jag får nog komma till skott och lyssna i efterhand.

  Kram och god kväll

 5. Inte lyssnade jag på det heller men igår var jag på 55-årig klassträff och det var väldigt roligt och jag kände faktiskt igen alla utom en. Bara det efter så många år

 6. Ok har inte hunnit fram till det programmet ännu. Han bor inte så långt ifrån mig, men jag känner honom inte
  Kram

Kommentarer är stängda.