Stina Wollter

Sommar i P1 har bara hållit på några dagar, men jag tror att jag på direkten ändå utnämner Stina Wollters en och en halv timme som det här årets bästa, viktigaste, känslosammaste, vackraste sommarprat.
Till och med musiken var njutbar!

Jag började lyssna liggande i skuggan i solstolen, för det är varmt i dag också, men efter en stund gick jag in och satte mig vid köksbordet i stället. Det kändes nästan respektlöst att ligga och slappa i solstolen medan hon berättade om sin syster Ylvas död och hur hon under fyra månader följde åttaåriga cancersjuka Maja tills hon dog.

Jag tog en promenadvända runt samhället på förmiddagen. Jag tänkte på Anders Hansens uppmaning i gårdagens sommarprogram om vikten av att vi rör på oss. Det är så vackert överallt och nu blommar rosorna något helt fantastiskt. Fotona är alla från Donnersgatan.

Dagens ordspråk:
En enda solstråle är nog att driva bort många skuggor.

24 reaktioner till “Stina Wollter

 1. Jag håller fullkomligt med dig, ett underbart program, roligt rörande och med annorlunda och njutbar musik. Dessutom tog hon sig de få minuter det tar att presentera musiken , den första i år och kanske den enda?
  Hur som, njutbart! 😍👏😍👏😍

  1. Jag tänkte också på att hon presenterade sin musik, men visst gjorde Anders Hansen det igår också?
   Kram

 2. Jag har inte lyssnat på henne, men jag tycker mycket om henne och hennes viktiga budskap.
  Vilken fantastisk blomsterprakt du visar! Visst är det livsviktigt att röra på sig, även om man har en del fysiska problem, som käre Mannen i Mitt Liv. Han tar sig numera fram med hjälp av rollator eller rullstol. Trots det har i alla fall gått i trapporna i vårt trevåningshus idag, där det finns stadiga räcken att hålla sig i och stödja sig på.
  Varm kram!
  Gigi 🙂

 3. Vackra bilder på rosorna. Jag får min motion när Minton och jag går våra 4 promenader. Idag har dom varit väldigt korta eftersom det varit 33 grader och då är jag försiktig så han inte blir för arm.
  Kram

 4. Jag ska lyssna nu på hela Stina Wollters sommarprogram på Sr play. Blev avbruten för besök hos tandläkaren. Jag håller med dig. Det jag hörde var fantastiskt och gripande. Vi talar väldigt lite om döden på djupet om du förstår vad jag menar. Kram!

 5. För första gången i år, kom jag ihåg att lyssna på sommarprataren i radio. Och det var verkligen en gripande berättelse. Jag har hört henne berätta om systern som dog förut, men Maja hade jag inte hört och det var ju starka känslor! Såå fint!
  Gotland är verkligen rosornas ö; då vackert på din promenad!
  Här har varit dryga 30 grader och idag blev det 2 bad, minsann! Men nu ska det tydligen bli lite svalare i morgon, och det är jag tacksam för!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det var ett otroligt starkt program!
   Här har det inte varit riktigt så varmt, men i eftermiddag hade vi lite åska och fick 4 mm regn.
   Kram

 6. Jag lyssnade inte men ska göra det i efterhand. Förstår att det var ett program som berörde djupt.

  Kram och god kväll!

 7. Riktigt bra. Hann inte hela, har nog en kvart kvar, var tvungen att ge mig ut. Men får lyssna klart imorgon eller så.
  Kram

  1. Hon var verkligen bra att lyssna på. Så härligt med en sommarpratare som talar om något så viktigt som döden. Något vi alla möter förr eller senare.
   Kram

 8. Jag måste lyssna i kapp på sommarprogrammen. Hinner aldrig lyssna numera. Minns en sommar för 55 år sedan när dottern var nyfödd och sov i vagnen medan jag lyssnade på Sommar i en knastrig transistorradio. Mysigt! Jag var en sväng till södra Öland i går och jag har aldrig sett rosorna där blomma så fantastiskt som de gör i år.

 9. Oj jag missade det och det var synd för jag gillar henne. Däremot ska jag försöka gå och lyssna på henne på hembygdsgården 12 juil. Sven Wolter har ju sommarstuga här i Böle och barna brukar vara här ofta. Det är frukost på hembygdsgården och då ska hon vara där och prata. Hoppas jag hinner med det.

  1. Så roligt att familjen Wollter finns i din närhet. Jag hoppas verkligen att du får tid att lyssna på det där frukotsmötet.
   Kram

 10. Jag lyssnade på henne bakefter. Otroligt gripande, där gick det inte att hålla tillbaka tårarna. tack för att du rekommenderade programmet, men kanske hade jag lyssnat ändå, men förmodligen längre fram, när jag kommit på alla som jag missat.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.