Midsommardagen – Fares Fares

Så låg jag där i solstolen med mobilen redo för att lyssna på det första sommarpratet för i år. Det är en solig och fin midsommardag, men inte så varmt som det varit den senaste tiden och det känns nästan skönt. Ändå blev det lite för varmt att ligga ute i solen, så efter en stund flyttade jag in i skuggan.

Fares Fares var en trevlig värd och basen i programmet var hans immigrationshistoria, som följdes upp med ett besök i Beirut vid vuxen ålder, då staden utsattes för bombning. Han var behaglig att lyssna på, men fångade inte mitt intresse fullt ut och musiken var inte alls i min smak.  Han höll mig vaken, men det var inte mer heller!

Vi hade en trevlig kväll igår tycker i alla fall jag. Maten smakade bra och alla bidrog med någonting; Bosse hade med sig en paj och Eva hade köpt kallrökt lax och jag stod för resten. Givetvis åt vi matjesill med gräddfil, hackat ägg och gräslök och nykokt färsk potatis, men det var bara Eva, Bosse och jag som åt av den. De andra föredrog laxen.

Till efterrätt hade jag gjort en jordgubbstårta med Stenhuses goda jordgubbar

Och det blev lite kvar av den, så nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en ordentligt bit. Jag hade trott att min granne skulle vara hemma i dag, så att han kunde hjälpa mig med tårtan, men han är tydligen bortrest. Jag har i alla fall inte sett till honom. Det är väldigt lugnt och ödsligt här i dag, för de flesta av grannarna i den del av området där jag bor firar midsommar någon annanstans. Jag känner mig nästan lite övergiven!

Dagens ordspråk:

Ingen segrare tror på tillfälligheter.

 

27 reaktioner till “Midsommardagen – Fares Fares

 1. Lyssnade också på Fares Fares … ganska intressant tycker jag, men det kommer säkert flera som är bättre – sommaren är ju lång 🙂
  Jag känner mig också ensam och övergiven – helgen blev inte så som den var tänkt.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 2. Jag lyssnade inte men jag kan tänka mig att det var intressant. Härligt att ni var nöjda med kvällen.

  Kram och ha en fin midsommardag!

 3. Roligt att din midsommarafton också blev lyckad! Sill och potatis är ett måste då, tycker jag!
  Då har sommaren börjat på riktigt när sommarpratarna kommer igång, känns det som! Även här har det varit så varmt idag att man helst höll till i skuggan eller inomhus.
  Kan tänka mig att det blir lite tomt när de flesta grannarna är någon annanstans. Men snart är det vardag igen och allt blir som vanligt!
  Ha det gott, kramar, Monica

  1. Jag lyckades trots allt ragga upp en granne som hjälpte till med jordgubbstårtan och det kändes väldigt trevligt.
   Kram

 4. Här har det inte firats över huvud taget. Berra låg däckad igår efter att ha sprungit på toa ett dygn, han var helt slut.
  Idag har vi ändå ätit matjesill, förskpotatis och kokt ägg.
  Kram/Kicki

 5. Den tårtan ser god ut!
  Jag fick faktiskt också jordgubbstårta på midsommarafton. Blev inbjuden på kaffe till en granne.
  Kram

   1. Vi, min son och jag, äter jordgubbstårta eller jordgubbsbakelser den 18 juli eller så nära det datumet som möjligt ifall vi inte är på samma plats just det datumet. Det har vi gjort sedan hans första sommar.
    Men jag äter gärna jordgubbstårta fler gånger under en sommar. Jag gillar tårtor och bakelser…

 6. Så vackra klänningar på damerna i din header. Vi åt inte jordgubbstårta utan åt dem med socker och grädde till. Matjessill är det som alltid måste finnas på bordet en sån här helg. Kram

 7. Den jordgubbstårtan hade jag inte nekat mig hes på. Denna midsommarafton vart jag utan tårta. Hon hade inte tid… det vart ett stort kalas hela midsommaraftonenen med mycket förberedelse för 20 gäster som skulle sova över också. Mitt bonusbarn fyllde nämligen 40 år. En överraskningsfest hon sent ska glömma, den började med en limousin som hämtade henne. Övergiven lnte så kul, hade jag bort närmare hade jag hjälpt dig 😉 En fortsatt trevlig söndag nu. Kram från Åke

  1. Jag förstår att ni har haft annat att tänka på än jordgubbstårtor. Så kul med en överraskningsfest. Vi har varit dåliga på att fira våra årsdagar, men Åkes 40-årsdag firades med fest för både släkt och vänner.
   Jag lyckades få sällskap vid kaffebordet igår till slut och nu är det inte mycket kvar av tårtan.
   Kram och trevlig söndag!

 8. Med andra ord är tårtan som ser väldigt aptitlig ut på fotot nu slut. Vad det kan skifta i smak på de röda sommarbären.
  När jag såg årets sommarlista målade jag gult med en överstrykningspenna på vissa namn. Jag är tacksam för att det går att lyssna på dem när som helst för nu när jag delar sommarlov med Solveig blir det ofta något gemensamt vid den tiden om det är ”rätt väder”.
  Söndagskram

  1. Jag försöker ge alla en chans, men det händer att jag högt säger NEEEJ! och stänger av efter bara några minuter. Få se hur det går för Grynet Molvig i dag?
   Kram

   1. Jag har lyssnat på Fares fares. Gillande hans prat och även musiken. Hann bara lyssna en kort stund på Grynet till ett barnbarn kom hit……får lyssna vidare vid ett senare tillfälle.
    Kram

Kommentarer är stängda.