I jakten på något….

…att ersätta de avblommade penséerna med,  startade jag redan i morse med en promenad till Suderviljans handelsträdgård. Jag ville kolla läget i Klintehamn innan jag sökte mig längre bort, men det var väldigt urplockat, så det var inte något speciellt som lockade.

Så fortsatte jag till Konsum, men de har slutat sälja utplanteringsväxter och det visste jag, men jag skulle kolla om de hade jord och det fanns i alla fall en liten trave jordsäckar, så nu är en beställning sms:ad till Bosse.

Vädret i dag har varit helt underbart, så jag satt ute under parasollet och åt lunch. En god sallad från Konsums salladsbar.

Efter lunchen åkte jag först till Hemse, men inte heller där hittade jag något i blomsterväg  som lockade, varken på Granngården eller på ICA eller Konsum. Däremot hittade jag precis det vin jag ville ha på Systemet. Nu skulle jag förstås gått in på Högbyhallen och handlat, men jag var så fokuserad på det där med sommarblommor så det hoppade jag över. Det jag vill ha till midsommar finns säkert på Konsum i Klintehamn.

Stånga trädgård dök upp i huvudet, så då åkte jag dit, men inte heller där hittade jag några blommor som jag ville ha, däremot köpte jag några kryddväxter. Tillbaka mot Hemse igen, men när jag kom ut på väg 142 körde jag till höger mot Visby i stället för mot Hemse och då hittade jag Kvie Handelsträdgård och där fanns det blommor. Borden var alldeles fulla av surfinor, begonior, pelargonior, ja allt tänkbart och lite till.

Allt låg ihopväxt som en enda stor matta av blommor, så man fick verkligen vara varsam. Men det var snyggt och prydligt och välskyltat med både växtsort och priser. Ett helt fantastiskt ställe! Det kan jag verkligen rekommendera för den som vill ha lite nytt i krukorna.  Jag köpte fyra surfinor, som egentligen nog borde varit utplanterade för länge sedan och en perenn söt blomma som jag redan glömt namnet på.

Jag lämnade Kvie och fortsatte mot Visby tills jag kom till vägkorsningen i Hejde och där svängde jag av mot Klintehamn. Sista handelsträdgårdsbesöket blev sedan vid Lilla Snögrinda i Klintehamn och det var första gången jag var där. Ett riktigt snyggt och prydligt ställe med vackra välskötta växter. Där köpte jag två hängpelargonior som jag tyckte var så snygga.

Dagens ordspråk:
Goda råd är kanske dyra, men härav följer inte att dyra råd är goda.

20 reaktioner till “I jakten på något….

 1. Den söta perennen är en lewesia. Du har haft en lång rad besök på växtbutiker. Vilken tur du hittade något som kändes bra. Skall till Växjö i morgon och se om jag hittar några sommarblommor.
  Kram

 2. Så bra att du hittade dina växter till slut och fina sådana dessutom. Jag var på jakt i går och först på fjärde stället hittade jag vad jag ville ha. Väldigt utgallrat redan.

  Kram och god kväll!

 3. Jag har fortfarande inte fått till det med att ersätta den stora krukans penséer med den lilla plättar i luften, som jag köpte. I dag var vi ju inte hemma, men i morgon får det bli. Fina blommor du hittade iaf!

 4. Oj, detta har jag upptäckt. Att affärerna slutat sälja uteblommor. Jag har väntat i det längsta, då jag varit mycket bortrest. Mitt hopp står till Torget i morgon. Annars blir det rätt tomt på min balkong i år. Den som blomstrade SÅ förra året.
  Kram, Gerd

 5. Du har redan fått svar på att perennen du köpte var en Lewisia, ser jag! Den är SÅ söt, finns i en massa olika färger, men jag har aldrig lyckats med den. De ska gärna stå i en slänt, för den gillar inte för mycket väta runt rötterna.
  Så många ställen med växter du har i en någorlunda närhet! Roligt att du upptäckte ett nytt ställe idag också. Och hängpelargonen var jättefin, ovanlig!
  Må så gott, kramar, Monica

  1. Tack för tipset om placeringen av Lewisian. Den är verkligen söt. I kväll har Bosse varit här med jord, så i morgon ska det planteras.
   Kram

 6. Så vackra blommor du hittade!
  Du verkar haft en lång dag och det har även jag så nu får vi sova gott.
  Kram

  PS Dagens ordspråk gillar jag. DS

 7. Så bra att du hittade det du sökte. Jag ska köpa lite växter idag, för nu är det verkligen hög tid att förnya sommarplanteringarna 🙂 Lyckligtvis har jag en fantastisk handelsträdgård inte alltför långt bort – och jag hoppas de har en del kvar.
  Ha en fin dag!
  Kram

 8. Vilka små trevliga utflykter du gör och kul att du visar oss också både i detta inlägg och föregående.
  Ser så härligt ut med parasollen och solen. Här i Wales är det urtrist väder fortfarande.
  Vackra blommor!
  Önskar dej en fin dag!

Kommentarer är stängda.