Söndagspromenad

Jag sov länge i morse och det var lite mulet när jag kom upp, men sen ordnade det till sig och det har varit en härlig sommardag. Jag gick och pysslade lite på förmiddagen; ett korsord skulle klaras av de sista orden på, det skulle vattnas både ute och inne och så letade jag efter strilen till min stora vattenkanna. Den är helt försvunnen och jag misstänker att den av misstag har hamnat i trädgårdsavfallet. Attans också!

Efter lunch bestämde jag mig för att gå ut på en promenad. Jag funderade på om jag skulle ta på mig något annat än shorts och linne, men så kollade jag på termometern och såg att vi hade 26,5º i skuggan så jag gav mig av så lättklädd och det var tur, för varmt blev det.

Jag ville gå Warfsholmsrundan för att se om det är många skogsliljor i år. På vägen ut dit brukar det växa massor av vit skogslilja på båda sidor om den, men inte i år. Det fanns inte en enda en. 

När jag kom ner på Warfsholmsvägen letade jag efter de där skogsliljorna, men hittade som sagt inte en enda. Det var varmt som bara den och svetten lackade, så när jag kom fram till pensionatet gick jag in där och beställde kaffe och satte mig ute och svalkade av mig i de friska vindarna från havet.

Sen gick jag hem via Warfsholmsbron och det var rätt skönt när jag var framme och kunde sätta nyckeln i dörren och komma in i svalkan.

Dagens ordspråk:
Hur kan det komma sig att människor som förstår att roa sig aldrig har pengar och de som ha pengar aldrig förstår att roa sig.

21 reaktioner till “Söndagspromenad

 1. Vilken härlig sommarvärme ni har. Vi får nöja oss med lägre temperaturer men slipper i alla fall regnet och åskan.

  Kram

  1. Ni har ju fått en hel del den senaste tiden har jag förstått. Skicka gärna över lite till oss!
   Kram

 2. Det ser så mysigt ut med kaffekoppen, mazarinen och den lilla småkakan! Sådana trevliga ställen har inte jag på mina promenader!
  Sol och varmt här idag efter gårdagens åska och regn.
  Vi har varit flitiga och klippt häck och gräs, så nu är jag jättevarm! Man får gå in och svalka sig…
  Ha en skön söndagskväll, kramar, Monica

  1. Det är skönt så länge man har det svalt inomhus. Nu kan du vila med gott samvete efter en dag då ni fått mycket gjort.
   Kram

 3. Blir glas över att läsa hur din dag varit. Och blir glad över att läsa fyndigt ordspråk, precis som vanligt.
  Kram

 4. Ja, så mysigt det är när dagen innehåller lite olika ”trevligheter!” Skogsliljor, vet jag nog inte riktigt hur de ser ut? Får googla. Fina blommor för övrigt… pionerna blommor här också nu! Sommarens drottning, enligt mig och många andra! 🙂
  Vi har också soliga sköna dagar, några lite väl blåsiga, men ändå gott!
  Söndagskram Gunilla

  1. Det har varit hemskt blåsigt här också, men de sista dagarna har det varit lite bättre på den fronten.
   Skogsliljorna som växer vid vägen ut till Warfsholm är vita och såna finns det på Klinteberget också. Jag får ta och kolla om det finns några där!!
   Kram

 5. Jag kan meddela att den vita skogsliljan redan har vissnat. I alla fall här hos oss och på ett ställe vid Björkhagavägen där jag vänder så var de helt borta idag. Efter treårskalaset åkte vi längs Ekstakusten och beundrade all blåeld.
  Ha en fin kväll.

 6. En härlig promenad blev det i alla fall … och go´fika 🙂
  Vackra bilder!
  Din nya blommiga header är ljuvlig!
  Kram

 7. Promenad och fika därefter är en härlig kombination. Var du försent ute eller för tidigt tro. Jag läser just nu om tredje Knutas-boken. Där är en del av handlingen förlagd till Pensionat Warfsholm.
  Det ligger mycket i det ordspråket.
  Söndagskram Bosse

  1. Enligt Laila var jag för sent ute. De har redan vissnat.
   Den boken har jag läst, men för länge sedan.
   Kram

 8. Här har också varit väldigt varmt idag. Inte så svalt i stugan heller, men svalare än ute.
  Kram

 9. Det finns enstaka tillfällen då det är skönt att det blåser och det är när det är riktigt varmt som du upplevde när du vandrade bland blommorna. Ordspråket passade precis in på nig. Jag kan roa mig men har inte råd så det var mitt i prick

Kommentarer är stängda.