Nu blev det kort

Ungefär sedan lunch har vi haft solsken och det är rätt varmt, men blåsten är hemsk. Mina krukor med penséer som var så fina är totalförstörda. Vinden har vräkt omkull dem så de hänger längs kanterna. Jag hade tänkt och ha dem länge till, men nu får jag nog ta bort dem, för jag tror inte att de går att rädda. Jag trodde att det skulle hjälpa att de stod inne mot väggen, men det gjorde det inte. Nu får jag lägga upp en plan för inköp av lite sommarblommor nästa vecka.

Jag tog bilen när jag skulle till frissan, för jag skulle åka och handla på Konsum när jag var färdig där och på vägen låg det massor av grenar och ris från träden runt omkring och en och annan soptunna också. På Konsum kunde jag inte motstå en kartong jordgubbar, men det köpet ångrar jag, för de var inte alls goda. De holländska som jag köpte för några veckor sedan var mycket bättre. Man borde få provsmaka innan man bestämmer sig tycker jag!

Sommarfrisyr

Trevlig onsdagskväll!

16 reaktioner till “Nu blev det kort

 1. Så fin du blev!
  Tråkigt med förstörda blommor. Tror du inte att det går att rädda en del av dem?
  Synd med gubbarna. Var var dom ifrån?
  Köpte för ett tag sedan spanska. Som smakade – vatten. Det fanns belgiska också men de var dyrare än de spanska, så det var väl därför jag köpte spanska. Dumt. Veckan efter köpte jag belgiska och dom var supergoda.
  Kram

   1. Åh nej, då är det ju dubbel besvikelse. Tror du det kan vara en odlare som testar en ny sorts gubbe? Eller att de är helt och hållet odlade enbart inomhus i växthus? Eller kan de ha blivit övervattnade? Eller är det grossisten som misslyckats med förvaringen? Eller kan de helt enkelt ha bluffat och kallat dem Gotlandsfärjan trots att de kommer någon helt annan stans ifrån?
    Apropå jordgubbar, har du ätit sådana från Norrland? Finns ju inte att få tag på här nere……..men om du varit där sommartid så kanske du har smakat. Det är de absolut godaste jordgubbarna som finns. Fast de finns ju inte i överflöd. Säsongen är så kort där. Troligen är det midnattssolen som gör dem så goda?
    Kram

    1. Att de kommer från Gotland är jag säker på, men jag tycker att jordgubbar över huvud taget smakar mycket mindre i dag än de gjorde förr. De där goda sorterna var nog känsliga för sjukdomar och då har man valt andra.
     Kram

 2. Så bra det blev! Skönt att ha det lite kortare under sommaren.
  Vilken otur med blommorna men varken regnet eller blåsten har varit nådig.

  Kram och god kväll!

 3. Usch, så tråkigt med penséerna! Men dom kanske rätar upp sig om det slutar blåsa?
  Vilken snygg sommarfrisyr du fick! Ser så luftigt och fint ut!
  Ha en fin kväll, kram, Monica

 4. Du blev fin i håret. Blommorna, det var ju trist, men det går att köpa nya. Ha det gott, här blir det snart sängen. Kram!

 5. Så fin du blev!
  Visst är det hopplöst med blåsandet. Här blåser också och blommor och annat blåser omkull, eller bort i värsta fall.
  Vi får hoppas på bättre väder snart.
  Kram

Kommentarer är stängda.