Supercell på väg mot Gotland

Gårdagens lovande väderbild blev en besvikelse, för det där regnvädret smög i väg öster om Gotland och det blev ingenting alls av det.

Här kommer supercellen glidande

Nu ser det ut att komma ett nytt åsk- och regnområde och den här gången är det vad SMHI kallar en supercell. Enligt väderleksrapporten klockan 8.30 kan det bli kraftig åska, kraftigt regn och kraftiga regnbyar och hagel.
”I USA brukar det bildas tromber också”, sa väderrapportören, som lät lite upphetsad. ”En sån här supercell är vi inte vana att se!”

En supercell är ett cumulunimbusmoln eller åskväder som är extra intensivt. … Superceller genererar i stort sett alltid våldsamt väder med kraftig åska, skyfall, starka fallvindar med lokala storm- och orkanbyar, stora hagel och tromber. (Wikipedia)

Jag har ju läst på vad man ska göra om katastrofen närmar sig, så jag har mobilen och ett extra batteri på laddning och i termosen finns det hett vatten,  så jag kan göra en soppa och/eller kaffe när det blir dags för lunch. Strömavbrott utgår jag ifrån att det blir. Jag har också varit ute och lyft ner alla krukor som står högt placerade och ställt in allting så skyddat som möjligt. Det blåser mycket allaredan, så det är befogat även om det inte blir någon tromb.

Jag är redo!

Dagens ordspråk :
Det högsta är inte att falla, utan att resa sig efter varje fall.

10 reaktioner till “Supercell på väg mot Gotland

 1. Oj då, det kommer nya väderuttryck hela tiden. Hoppas det inte blir så illa som befarat. Strömavbrott brukar ni ju tyvärr ha ganska så ofta.

  Kram och håll i hatten!

 2. Oj, då. Supercell! Nytt ord.
  Ditt ordspråk är förnämligt.
  Vädret hos mig känns lite osäkert, sådär. Kram, Gerd

 3. Oj, supercell har jag inte hört talas om förut! Alltid roligt att lära sig något nytt!
  Här hade vi lite åska och 8 mm regn fick vi i natt och det ska visst bli mer natten som kommer. Jag är så tacksam för regnet, det gör underverk i trädgården.
  Idag har vi strålande sol och 22 grader, riktigt fint sommarväder!
  Nu ska jag strax köra till tandläkaren. Skulle gått i höstas men då hade jag ju min huvudvärk.
  Ha en bra dag, kram, Monica

 4. Här har regnat idag, men inte blåst så mycket. Det har blåst mer igår och förrgår och nu har jag lagt dubbla stenar i min vas på utebordet. 🙂
  Kram

  1. Jag hade en tung skål som en blomma stod i, men det välte i alla all. Nu får de stå på marken tills det lugnar sig lite.
   Kram

Kommentarer är stängda.