I sus och dus

Det är en solig och fin måndag, men det mulnar till lite då och då, så har vi tur stämmer SMHI´s prognos för fortsättningen av veckan; 20-25 mm i morgon och 18-20 mm på tisdag. Med tanke på det gick jag iväg till Suderviljan för att köpa den där isbegonian som jag skulle komplettera med. De var slut! Attans också! Men så fick jag se tre stycken som stod på en hylla. De var inte så fina som de  jag köpte förra veckan, men den minsta och bästa av dem fick duga och nu är den planterad.

När jag fick se den här rosa nejlikan, som är i nästan exakt samma färg som plåtskålen, kunde jag givetvis inte motstå den. Den fick åka ner i kassen den också. Åke sa alltid att det var fullständigt ofarligt att släppa in mig i ett shoppingcenter, medan det var livsfarligt när jag gick loss i en handelsträdgård. Nu tror jag nog att de som känner mig inser att han överdrev en del, men det ligger något i det.

Det är tur att jag har slutat bokföra allting. Under vår aktiva tid som bönder skötte jag bokföringen och bokförde då även våra privatutgifter. Då kunde jag gå in och kolla exakt vart pengarna hade tagit vägen. Frågade Åke hur mycket vi gjort av med på läkarbesök, frissan, tidningar, till hemmet, bilen osv osv kunde jag leta fram uppgiften och givetvis var trädgården en hård post. Nu förtränger jag tankarna på vart pengarna tar vägen och lever i sus och dus. Med tanke på ordspråket – det måtte väl inte bli Lyxfällan nästa?

Dagens ordspråk:
Den är sannolikt att något osannolikt kommer att inträffa.

13 reaktioner till “I sus och dus

 1. Förstår så väl, att du inte kunde motstå den lilla rosa nejlikan! Jag har en liknade, som jag är mycket förtjust i, men jag har ingen så matchande kruka…får kanske bli en tur till handelsträdgården! Fast jag vågar knappt ha metallkrukor; jag brukar få tvestjärtar i dem och jag avskyr tvestjärtar! Men det gäller förmodligen inte målade metallkrukor…
  Jag gör en mycket enkel bokföring (mest för att jag gillar tabeller) av våra fasta avgifter (el, vatten, soptömning, bil, etc) och det är ganska kul att jämföra åren med varandra.
  Betydligt svalare här idag, lite gråmulet och 16 grader.
  Ha en fin dag på kubben, kramar, Monica

  1. Jag har alltid undrat vad Vår Herre tänkte på när han skapade tvestjärtar. Det finns väl inga äckligare kräk!
   Tack Monica, kaffekorgen är färdig och deltagarlistan är med också och snart ska jag i väg.
   Kram

 2. När det gäller handelsträdgårdar är vi lika. Besöker jag och skall 2växter kommer jag oftast ut med 3,4 st.
  Hoppas du får en skön dag.

  1. Tack detsamma! Jag har just kommit hem efter ett parti kubb. Lite lätt regn har det varit, men ingenting som skrämde iväg ett gäng pensionärer.
   Kram

 3. Mig ska man inte släppa in i en bokaffär. Alla har vi våra laster…
  Nejlikan är verkligen fin i den rosa plåtkrukan. Såg att tvestjärtar nämndes och jag håller med om att de är riktigt äckliga. Förstår inte varför Noak tog med dem på arken… Att vår Herre gjorde en del misstag i skapelsen är kanske förståeligt, prototyper blir aldrig helt perfekta. Men Noak… Suck!

  Ha en fortsatt bra måndag!
  Kram

 4. Håller med om den rosa fina nejlikan.
  Tvestjärtar är inte roliga. Men det finns något ännu värre – spindlar!!
  😀🤗

 5. Så läckert med nejlikan i samma färg som krukan!

  Jag har också samma åkomma! Släpp in mig i en handelsträdgård så följer mååånga växter med hem. Och många fröpåsar på våren. Har drivit upp en hel hop sommarblommor i år fast jag lovat mig själv tidigare att dra ner på detta. Försöker utöka perennabeståndet så att jag slipper skaffa så många sommarplantor att fylla ut rabatterna med.

  Kul är det hur som helst med blommor och grönt. Undrar just hur det står till i växthuset. Planterade ut gurkor och tomater i helgen då vi hade högsommarväder. I natt har kvicksilvret krupit under 4 grader. På plussidan i alla fall. Tände ett par ljus igår kväll när jag såg vart det barkade hän.

  1. När jag hade växthus hade jag en lite frostvakt som slog till om temperaturen kröp under 0:an och den fungerade bra. Hoppas dina växter klarat sig.
   Kram

 6. Jag lider av samma som du. Att gå in i en handelsträdgård gör att man går ut med massor av blommor som man inte hade tänkt köpa men inte kunnat låta bli. Nu är det ju tur att vi har långt till sådana så det blir inte så att man bara kan slinka in och det är nog tur. Idag ska jag försöka städa ur bakstugan. Vi bakade igår och jag har lovat göra storstädning idag. Det är svalare idag bara 8 grader nu på morgonen

  1. Jag har ju Suderviljan på gångavstånd, så det blir många vändor dit under en odlingssäsong.
   Kram

Kommentarer är stängda.