Det ser lovande ut!

Jag har just kommit hem efter ett parti kubb i Sicklingsparken. I dag var vi sex stycken som spelade och tre omgångar plus kaffe hann vi med. Det småregnade hela tiden, men lite regn skrämmer inte iväg ett gäng pensionärer. Jag blev lite våt på ryggen, men nu är jag ombytt och torr och varm igen.

Den här lilla kajungen fick jag se när jag gick iväg till Sicklingsparken. Den satt på gräsmattan och såg förvirrad ut och i trädet ovanför skränade mamma kaja. Bara en bit därifrån satt en av Odvalds alla katter och glodde. Jag sjasade iväg katten och tog ett snabbt foto av fågelungen och sen gick jag därifrån. När jag kom tillbaka var ungen borta. Hoppas att den klarade sig!

Trevlig fortsättning på dagen!

11 reaktioner till “Det ser lovande ut!

 1. Så trevligt att ni fick till kubbspel idag, även om det småduggade. Nej, pensionärer blir inte skrämda av lite regn, vi är ett tåligt släkte!
  Ja, det ser ju lovande ut på er väderlekskarta! Det ska visst bli åska och regn här också och jag gläder mig åt regnet men inte åskan.
  Hoppas att den lilla kajungen klarade sig, men den lever farligt om den inte kan flyga.
  Min syster har ett koltrastbo i cykelkorgen på en av cyklarna i deras cykelskjul.
  Äggen är kläckta nu och honan flyger ut och in med mat till ungarna. Hon är så orolig att det ska komma en kråka eller en katt och ta ungarna. Hon kan ju inte stänga till skjulet; då kommer mamman ju inte in…
  Ha det så bra, kramar, Monica

  1. Ja, det blev en trevlig stund tillsamman! Vi tar det inte så allvarligt och spelade damer mot herrar och herrarna van med 2-1.
   Fåglar kan bygga lite var som helst. Ett år hade vi sädesärlor som byggde i vår ena traktor, men Åke var ju tvungen att använda dem och de flög en hel dag fram och tillbaka över åkern innan de gav upp.
   Kram

 2. Ni är ett tappert gäng med andra ord fast vädret är som det är och ösregnar det inte så… Hoppas fågelungen klarade sig.

  Kram

 3. Här kom det ett par droppar på vindrutan när vi körde bil till kvällsmässan, men annars är det nog behov av mer här också!

  1. Det där maffiga regnområdet smet iväg öster om ön, så här tittade solen fram senare på kvällen 😦
   Kram

 4. Kul med kubbspel.
  Det där med djurens värld kan vara krångligt. Man vill ju helst inte att den enes död blir den andres bröd. Allra minst ungarna.
  Så jag håller med dig, hoppas den klarade sig.
  Kram

 5. V i fick ”hela” 1 mm igår, men man är ju tacksam för allt blött….. Nu hoppas jag bara att det inte blir 50 mm idag, det skulle nog ställa till det lite.
  Vi har en stege som hänger bakom trädgårdsbon´ och i den boar en liten flugnappare. Om det är en vanlig eller en halsbands vet jag inte, trots att jag ser den på 1 m varje gång jag går dit och lägger skräp i vår trädgårdstunna – men den flyger iväg så fort. Än så länge har den inte tröttnat och jag hoppas den inte gör det!!
  KRAM/Susie

  1. Så kul med en liten flugsnappare. När jag var barn hade vi en holk i en björk och där bodde det alltid halsbandsflugsnappare.
   Hoppas att det inte blir alltför blött i dag!
   Kram

Kommentarer är stängda.