Pingstdagen i slöhetens tecken

Soligt, varmt och blåsigt har det varit den här pingstdagen som verkligen gått i slöhetens tecken. Jag har i alla fall försökt var ute och flyttat mellan terrassens skugga och lä och solen och blåsten ute på gräsmatta.

Jag har suttit och sett på Tistelfjärilarna, som verkar bli fler och fler. Kring syrenbusken är det en riktig svärm av dem. Så har jag löst korsord, ätit, fick se en kvist på spireabusken som var längre än den skulle – bort med den. Fick se att isbegoniorna som jag planterade igår inte är placerade riktigt snyggt, flyttade en och får komplettera med en från Suderviljan i morgon. Gav Hakuro Nishiki två kannor vatten, tog ut en mazarin ur frysen, så att den skulle tina lagom till kaffet, kollade datorn, svarade på några kommentarer, satte in ett par annonser för SPF och skrev ett referat från Karlsöresan, gick ut igen och satte mig och läste, vattnade den nyplanterade rabatten, drack eftermiddagskaffe. Kollade datorn igen. Ok! Det får väl bli några rader i dag också, även om inspirationen inte är den bästa.

Det var min pingstdag, så här långt i alla fall och det lär väl inte hända så mycket mer under resten av dagen. I morgon är det dags  för kubb med SPF  i Sicklingsparken igen.

I brist på andra bilder kom jag på att jag har en bild av en näsduk från näsduksträdet i arkivet. Det kanske är någon som aldrig sett en sådan.

Dagens ordspråk :
Oro är när man betalar ränta på problem innan de förfaller till betalning.

12 reaktioner till “Pingstdagen i slöhetens tecken

 1. Jag tycker att det låter som du har varit ganska aktiv idag! Massor av små saker, men sammanlagt tar det ju tid! Jag gör heller ingenting särskilt idag, men jag har varit ute och nypt av vissna rhododendron-blommor, så att jag blev alldeles klibbig om händerna, Det är nästan som kåda – svårt att tvätta bort.
  Solsken och ca 20 grader här, skönt att det inte är så varmt som förra veckan.
  Ha en skön söndagskväll, kramar, Monica

  1. Har man trädgård finns det alltid något att göra, i alla fall om man vill att den ska se välvårdad ut.
   Hoppas att du också får en fin kväll!
   Kram

 2. Då har du pysslat om din trädgår och det ger lugn i själen. Det har varit mulet och +17 så jag fick flyttat några växter och planterat de jag köpte igår.
  Kramar

  1. Det är gott att ha en trädgård och gå och påta i. I morgon blir det ett nytt besök på Suderviljans handelsträdgård.
   Kram

  1. Det är inte några större arealer att hålla koll på, så det är absolut ingenting att bli imponerad över. Kram

 3. Min mor hade också ett näsduksträd och det grävdes upp och flyttades till min syster när mor sålde huset. Tack och lov så klarade det flytten. Kram

Kommentarsfältet är stängt.