Sista dagen i maj

Nu nalkas det helg igen! Det är tätt mellan buden så här på våren. Jag har ägnat den här fredagen åt lite nyttigheter och förutom den vanliga veckostädningen har jag gjort en ordentlig rengöring i badrummet.

Det har varit jätteskönt väder i dag, den här sista dagen i maj, men lite molnslöjor har dolt solen då och då. Jag la mig i solstolen en stund och slumrade efter lunchen och det var riktigt skönt. Nu har det klarnat upp igen, så det blir nog eftermiddagskaffe i kökshörnan om en stund.

Klockrankorna har tagit sig riktigt bra och slingrar sig upp längs hörnhyllan. Jag har aldrig haft såna förut, så det ska bli spännande att se hur de kommer att utvecklas.

Jag har grämt mig
mycket över den här kyliga majmånaden, det vet jag och ibland känns det som om jag bara skriver om vädret, men det är väl kanske tack vare kylan som penséerna ännu är så fina. Det är likadant i krukorna på baksidan, de ser ut att kunna hålla hur länge som helst. Så det stämmer väl som man säger: Inget ont som inte har något gott med sig. Fast nu kunde det få bli både ett ordentligt regn och värme och så kunde det få sluta blåsa. Jag blir nästan deprimerad när jag tittar ut på morgnarna och ser hur björkarna svajar i vindbyarna.

Jag fick skraplotter av Bosse i Morsdagspresent och det går strålande bra. Jag skrapar bara en eller ett par stycken varje morgon, för jag vill ju dra ut på nöjet så länge som möjligt. Ännu har jag några kvar och nu väntar jag på den stora vinsten, för hittills har det bara blivit småbelopp.

Morsdagspresenten ger vinster var och varannan dag!

Dagens ordspråk:
Ett vänligt nej är ett snabbt övergående obehag.

11 reaktioner till “Sista dagen i maj

 1. Grattis till småvinsterna som jag tycker är bättre än inget men visst hoppas man på den stora! I dag börjar vädret ta sig här vilket känns skönt för i går var det rena aprilvädret.

  Kram och ha en härlig fredag!

 2. Så roligt att du vinner på lotterna, även om det bara är småsummor! en bara spänningen när man skrapar är ju värd mycket! Duktigt av dig att inte skrapa alla på en gång – vilken självdisciplin!
  Här fick vi 7 mm regn inatt och i morse, men nu skiner solen igen.
  Önskar dig en riktigt skön helg, kram, Monica

  1. Jag har just varit ute och vattnat (med kanna). Det ser ut som om det skulle kunna bli regn nästa vecka, så det vore ju bra om växterna kunde leva tills dess.
   Ha en skön helg du också Monica!
   Kram

 3. Så fina dina penséer är. Här står de också fortfarande, men nästa vecka ska jag ta tag i lite mer sommarplantering. Det kändes inte aktuellt när jag var borta tisdag – fredag, men nu så.

 4. Dagarna går fort … och extra fort med alla röda dagar så här på våren/ försommaren. Så fint du har det i din lilla hörna! Även här blommar penséerna så fint, så de får stå kvar ytterligare några dagar 🙂
  Grattis till vinsterna – ”många bäckar små …”
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Det är svårt att göra sig av men penséerna när det är så fina, men ska man få några sommarblommor måste man ju rensa bort dem till slug.
   Det blev faktiskt en liten vinst i dag också.
   Kram

 5. Så kul att det blir vinst på lotterna, bättre lite än inget.
  Vi hade också fint väder igår, så då kunde äntligen valparna få komma ut lite.
  Blåst har det gjort här också och regnat, så vi har fått en hel del faktiskt, vilket verkligen märks på växterna, för jösses så de skjutit iväg på bara några dagar.
  Gräset blev också äntligen klippt för ett par dar sen, Det var så högt att gräsklipparen la av stup i kvarten.
  Kram/Kicki

  1. Visst är det skönt när det blir lite varmare och då sätter växtligheten fart på allvar. Nu är det väl inte så långt kvar till leverans av valparna. Hoppas att det går bra!
   Kram

Kommentarer är stängda.