Himmelsfärdsdagen – Bergsbestigning

I Allnakku kan man läsa:
Kristi Himmelsfärdsdag infaller på den 40:e dagen efter påsk och minner om den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himmelen. Himmelsfärdsdagen kan firas tidigast den 30 april och senast den 3 juni.

Egentligen borde jag ha åkt till Fröjel kyrka i morse, för där är det enligt gammal tradition sång från kyrktrappan den här dagen, men jag sov länge och när jag väl kommit till liv var det för sent tyckte jag. Lusten saknades med andra ord!

I stället tog jag med mig min kaffekopp ut och satt i godan ro på uteplatsen och njöt av solskenet och det blev så pass varmt att jag gick och satte på mig shorts och linne och la mig i solstolen en stund. Sen tänkte jag sätta mig och läsa, men så kände jag att nu fick det vara färdigslappat, så jag snyggade till mig och gick ut på en promenad.

Jag gick Böndersrundan, men den här gången utökade jag promenaden med en vända upp på Klinteberget också, så kartan stämmer inte helt. I vanliga fall tar den här promenaden ungefär en timme, nu var jag ute nästan två.

Klintebys böljande kornåkrarna är enormt vackra i vinden
Nu är jag framme vid Bönders och i stället för att ta vägen mot Klinte kyrka tog jag stigen upp på berget. Konditionen är enormt dålig, för när jag klarat av en ganska brant uppförsbacke och två trappor var jag mer än pustfull och måste sätta mig och vila en stund. Det är nog en effekt av att jag inte har några trappor alls nu. Tänk så man sprang upp och ner i trapporna på Stenstugu.
Gubbens glädje kallas den här platse med stenbordet. Gubben – det är Willy Wöhler.
Nu var det bara en liten backe och ett par trappor till, så var jag upp på platån, där det var så välklippt och fint. Medlemmarna i föreningen Klintebergets Vänner är enormt duktiga. Heder åt dem!

När jag kom hem var det dags för en sen lunch och nu ska jag se om det går att ligga i solstolen (väl påklädd) och vila lite välförtjänt middag. Är det för kallt får jag väl hitta på någonting inomhus.

Ha en fin ”Flygardag”!

12 reaktioner till “Himmelsfärdsdagen – Bergsbestigning

 1. Vilken härlig promenad du kom ut på men jag tror vädret är finare hos dig. För vår del blev det bara en kort tur för vi upptäckte en jättefästing på Miss E:s öga så vi vände hem igen eftersom den satt riktigt illa till.

  Kram och ha en fin dag!

 2. Det var ju en härlig promenad! Själv sitter jag fortfarande i morgonrocken. 12 grader ute kändes inte så lockande, men jag ska gå ut. Senare. Jag lovar…

  Kram

  1. Det har inte varit så varmt här heller. I eftermiddag blev det dessutom mulet, så jag har suttit inne och sett de sista avsnitten av What/If. Kram

 3. Vilken långpromenad du tog idag! Och med bergsbestigning! Imponerad!
  Så vackert med kornåkern, som vajar i vinden! Tänk att det kommit så långt redan!
  Vi har heller ingen trappa (jo, två trappsteg vid altanen), Så att gå uppför är jag inte heller van vid. Du får kanske träningsvärk imorgon…
  Här är det grått och kommer några stänk då och då, så jag vet inte om jag har lust att gå ut på någon promenad idag.
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Jag kanske ska be grannen ovanpå att få träna i hans trappa ett par gånger om dagen. 😉
   Det blev grått här också på eftermiddagen och det blåser och blåser och blåser….
   Kram

 4. Även vi har tagit en promenad idag. Den tog lite längre tid än vanligt men det berodde på att vi pratade med en av stugägarna som var ute o arbetade. Det visade sig att de bodde utanför Lund men var här så fort barnens skolarbete tillät. Trevligt att se när det är folk i stugorna.
  Ha det skönt och hoppas du slipper träningsvärk/Laila

  1. Tro jag det att det är trevligt när stugorna är bebodda. Jag tror inte att jag får någon träningsvärk, i så fall är det verkligen dags för lite mera träning i backarna.
   Kram

 5. Kan säja att det har INTE varit shortsväder här, 12 grader, regn och blåst! Vi fick till och med tända i pannan för att få lite värme. Hoppas på finare i helgen när maken ska ut och köra med sin vetrantraktor!
  Så spänstig du är! Jag kan inte promenera längre och cykel var inte till att tänka på idag.
  Kram Inger

  1. Och jag kan inte cykla, för min balans har blivit så dåligt. Själv tror jag att det beror på skoliosen som gjort ryggen så sned.
   Kram

Kommentarer är stängda.