Det var dålig uppslutning….

…på kubben igår. Jag trodde att jag skulle få gå hem igen när det inte var någon i Sicklingsparken då jag kom dit strax före två, men efter en stund kom det i alla fall tre stycken, så att vi kunde bilda två lag. Vi satte upp spelet och spelade en match. I början hade vi lite problem att komma ihåg hur man gör, men efter en stund hade vi kommit på hur reglerna är, så nu är i alla fall vi fyra redo att ta oss an sommarkubben på allvar.

När matchen var slut drack vi kaffe. Jag som inte tagit med mig något, eftersom jag varit helt övertygad om att det inte skulle bli något av, blev bjuden av de andra. I vanliga fall brukar vi spela en match till efter kaffet, men vi tyckte att det passade bra med lite mjukstart, så vi satt och pratade i stället.

I dag har det varit en halvmulen förmiddag, men ganska behagligt ändå. Jag var ute och vattnade, plockade bort visset och ställde i ordning i täppan på förmiddagen och sedan bestämde jag mig för att gå ut på en promenad. Den vanliga klinterundan hade jag tänkt mig, men jag stötte på en bekant, som höll på att måla staketet och påstod sig behöva en paus, så hon bjöd in mig på förmiddagskaffe och det tackade jag givetvis ja till. Så i stället för motion blev de en stor bit toscakaka. Mums!

Efter kaffet gick jag dock en sväng ner till Ekvägen, för mitt mål med promenaden var från början, att jag skulle gå dit och kolla om den stora rhododendronbusken där börjat blomma ännu och det har den gjort, i alla fall på södersidan. Den är väldigt vacker! Jag är så imponerad över de som lyckas med rhododendron, för det är inte lätt här på Gotland. Jag har försökt och nesligen misslyckats, trots byte av jord och allt möjligt annat fjäsk.

Ha en skön tisdag!

25 reaktioner till “Det var dålig uppslutning….

 1. Ser att både rhododendron och gullregn blommar fint hos er! Vi måste ha bra rhododendronjord där vi bor, för dom finns i var och varannan trädgård här och grannen bakom oss har en enorm buske, minst 5 m hög och ännu vidare i omkretsen! Det är den vanliga lila sorten.
  Trevligt att det blev ett kubbspel trots få deltagare! Men nu har ni övat, så att ni lätt slår de andra nästa gång!
  Det är ju klart att man väljer kaffe och tosca istället för promenad…😁!
  Ha en fortsatt fin dag, kramar, Monica

  1. Rohdodendron gillar ju inte vår jordmån, så man måste byta jord om de ska trivas.
   Nu spöar vi de andra som ingenting nästa vecka.
   Kram

 2. Skönt med en pratstund också! Jag var på stickkafe’ igår och vi var bara två som stickade. De andra pratade och tyckte att det var skönt att komma hemifrån ett tag.
  Kram Inger

 3. Så bra det blev med bilden från Mariehamn i headern – gillar verkligen ditt motiv där!
  Lite tråkigt med dålig uppslutning i kubbtävlingen … hoppas det kommer fler nästa gång.
  Kaffe och en pratstund är aldrig fel!
  Vackra rhododendron och vackert gullregn! Rhododendron kan inte vara lätt att trivas i den gotländska myllan …
  Ha en fin tisdagskväll!
  Kram

  1. Tack Anki! Kaffe och pratstund är minst lika viktigt som kubbspel. Nej det är för lite mylla och för mycket kalk här för att den rhododendron ska trivas här. Kram

 4. Så synd att det var dålig uppslutning men ni kunde ju spela i alla fall och sedan fika tillsammans. Inte det sämsta.
  Rhododendron är så vackra men i vår trädgård trivs de inte. Däremot inne i Stadsparken prunkar de varje år.

  Kram och ha en fin kväll!

  1. Det var väl kanske lite tidig sommarstart, så jag hoppas att det blir flera som kommer nästa vecka. Kram

 5. Det låter som det blev en bra dag. Det blev prat – och fikastund och det är trevliga ingredienser för en mysig dag!
  Du ska se att det kommer fler spelare vad det lider! Åh, du skulle se vår höga rhododendronbuske! Den börjar blomma nu och är enormt stor för att var i en radhusträdgård!
  Kram Gunilla

 6. Det var ingen dålig rhododendron. Skulle också vilja ha en sådan. Men de är ju lite svåra.
  Kram

   1. Det kan jag tänka mig, men all naturligt kalkad jord. Rhododendron vill ha lågt pH och det är inte det lättaste att åstadkomma på en kalkstensö. 🙂

 7. Här går det inte heller med rododendron men underligt nog så finns det en stor buske hos min bror Broder Björn och den har funnits där innan han köpte huset och han gör inte ett dugg med den. Ibland är det underligt

 8. Då har ni lite försprång när resten kommer för att spela. Våra rhododendron blommar för fullt nu, och jag håller med dig…det är en mycket vacker buske. Kram

 9. Så vackert med rhododendron och gullregn!
  Toscakaka, längesedan jag åt den sådan. Brukade baka den förr. Bra att du väcker minnen till liv hos mig.
  Ha det bra!

 10. Toscakaka, liksom promenad, är bra för både kropp och själ. Ha en bra dag!

Kommentarer är stängda.