Nu är det vardag igen

Igår kväll såg jag det åttonde och sista avsnittet av My brilliant friend, filmatiseringen av Elena Ferrantes bok Min fantastiska väninna. Det är HBO som gjort tv-serien och den är helt fantastiskt bra. En andra säsong är planerad och den bygger på boken Hennes andra namn, som är nummer två i Neapelkvartetten. När den kommer får man återuppliva kontot hos NBO, för nu har jag stängt ner abonnemanget igen.

Serien har fått många lovord:

Böckerna av Ferrante är fantastisk tv
Ferranteserien bränner hål i tv-rutan med sin intevsitet
Tidlös italiensk känsla i HBO:s mäktiga ”My brilliant friend”

Vilka ansikten! Lila och Lénu trollbinder igen

Se så fin min Hakuro Nishiki är nu

Nu är det snart dags för mig att gå till Sicklingsparken och se om det blir någon kubb i dag eller inte. Det har regnat då och då under förmiddagen, så det är ganska blött ute.

På förmiddagen har jag planterat om några krukväxter. Jag hade en påskgrupp med en murgröna och en kalanchoe, så där fick jag två krukor och så delade jag en flamingo. Vi fick den av Bosse och Carina när vi flyttat hit och den har jag lyckats hålla liv i. Den växer bara så hemskt, så de sista somrarna har jag delat den för att få mindre plantor. Vi har inte så djupa fönsternischer så att man kan ha hur stora växter som helst på fönsterbrädorna.

Ha en fin fortsättning på dagen!

 

10 reaktioner till “Nu är det vardag igen

 1. Jag har fortfarande inte läst Elena Ferrantes böcker, men nu fick jag lust att läsa dem igen! Det är inte så ofta jag brukar tycka att filmatiseringen av böcker är lika bra som böckerna, men så verkar det ju vara i det här fallet!
  Jag minns att jag bävade när jag skulle se Utvandrarna på film – det är mina favoritböcker – men jag blev glatt överraskad!
  Lite blåsigt här idag och några små moln, men varmt!
  Hoppas att du får en trevlig kubb-eftermiddag!
  Kramar, Monica

  1. Ferrantes böcker är bra och filmen minst lika bra.
   Det blev dålig uppslutning i dag, men vädret har ju varit sisådär. Vi var bara fyra stycken, men vi spelade en omgång i alla fall och sen fikade vi och satt och pratade.
   Kram

 2. Först och främst, vilken fin bild du har i din header.
  Jag tyckte inte alls om böckerna men frågan är om jag hade tyckt om serien. Så kan det vara ibland.

  Kram och ha en fin måndag!

  1. Tack! Jag vill ju minnas Åland ett tag.
   Du får väl prova ett avsnitt av serien, den kanske ger mer än böckerna.
   Kram

 3. Ett mycket vackert träd, men kanske inte så förvånande. Jag har förstått att du har väldigt gröna fingrar. Enda gången jag behöver ta upp krukväxter från krukan är när de ska slängas. Dela vet jag knappast vad det är. Kram

  1. Jag tycker mig ha förstått att du är en duktigt trädgårdsmästare som nog kan både dela och annat. 😉
   Kram

Kommentarer är stängda.